Grillezett csirkenyárs krumplisalátával

Végre itt a grillszezon, és akár minden héten finom ételeket varázsolhatunk az asztalra a tűzről. 

Elő- és elkészítési idő

20 + 30 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A pácolt húshoz:


A salátához:

Elkészítés

  1. A hús bepácolásához vágjuk 2 centis kockákra a csirkemell filéket, majd nagyobb keverőedényben forgassuk össze a Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajjal, a joghurttal, a citrom levével és a teáskanálnyi sóval. Fóliázzuk le, és tegyük hűtőszekrénybe legalább 4-5 órára.
  2. Sütés előtt 30-45 perccel vegyük ki a hűtőből a bepácolt húst, hogy ne hidegen kezdjünk el vele dolgozni. Szedjük ki a pácléből is, és hagyjuk lecsepegni, majd húzzuk nyársra a csirke darabokat.
  3. Pucoljuk meg a krumplit és karikázzuk fel 0,5 cm vastag szeletekre, majd bőséges mennyiségű sózott vízben főzzük puhára. Ha elkészült, szűrjük le a krumplit, majd öblítsük is át, hogy lehűljön. 
  4. Nagy salátástálban forgassuk össze a lehűlt krumplit a vékonyra szelt újhagymával és az apróra vágott csemegeuborkával. Adjuk hozzá a balzsamecetet és a Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajat is, igény szerint sózzuk újra. Felhasználásig tartsuk hűtőszekrényben!
  5. Ha elkészült a kerti grillben az ideális hőmérsékletű parazsunk, elkezdhetjük a grillezést: helyezzük a csirkenyársakat a rácsra, majd néha átforgatva, kb. 10 perc alatt süssük készre. 
  6. Tálaljuk forrón a hideg krumplisalátával!

Elkészítési tipp

Akik szeretik a csípőset, kevés apróra vágott friss chilit, vagy cayenne borsot is keverhetnek a csirke pácba.

Akár egész éjszaka pácolódhat a hús a hűtőszekrényben, de a krumplisalátának is jót tesz, ha összeérnek az ízei.

Keverjünk apróra vágott kaprot is a krumplisaliba!

A Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajat használat előtt jól rázzuk fel.

Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolaj

Első préselésű finomított repceétolaj fokhagymás, paradicsomos és bazsalikomos fűszerezéssel.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Grillezett csirkenyárs krumplisalátával

Hozzávalók

A pácolt húshoz:


A salátához:

Elkészítés

  1. A hús bepácolásához vágjuk 2 centis kockákra a csirkemell filéket, majd nagyobb keverőedényben forgassuk össze a Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajjal, a joghurttal, a citrom levével és a teáskanálnyi sóval. Fóliázzuk le, és tegyük hűtőszekrénybe legalább 4-5 órára.
  2. Sütés előtt 30-45 perccel vegyük ki a hűtőből a bepácolt húst, hogy ne hidegen kezdjünk el vele dolgozni. Szedjük ki a pácléből is, és hagyjuk lecsepegni, majd húzzuk nyársra a csirke darabokat.
  3. Pucoljuk meg a krumplit és karikázzuk fel 0,5 cm vastag szeletekre, majd bőséges mennyiségű sózott vízben főzzük puhára. Ha elkészült, szűrjük le a krumplit, majd öblítsük is át, hogy lehűljön. 
  4. Nagy salátástálban forgassuk össze a lehűlt krumplit a vékonyra szelt újhagymával és az apróra vágott csemegeuborkával. Adjuk hozzá a balzsamecetet és a Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajat is, igény szerint sózzuk újra. Felhasználásig tartsuk hűtőszekrényben!
  5. Ha elkészült a kerti grillben az ideális hőmérsékletű parazsunk, elkezdhetjük a grillezést: helyezzük a csirkenyársakat a rácsra, majd néha átforgatva, kb. 10 perc alatt süssük készre. 
  6. Tálaljuk forrón a hideg krumplisalátával!

Elkészítési tipp

Akik szeretik a csípőset, kevés apróra vágott friss chilit, vagy cayenne borsot is keverhetnek a csirke pácba.

Akár egész éjszaka pácolódhat a hús a hűtőszekrényben, de a krumplisalátának is jót tesz, ha összeérnek az ízei.

Keverjünk apróra vágott kaprot is a krumplisaliba!

A Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajat használat előtt jól rázzuk fel.