Grillezett csirkenyárs krumplisalátával

Végre itt a grillszezon, és akár minden héten finom ételeket varázsolhatunk az asztalra a tűzről. 

Elő- és elkészítési idő

20 + 30 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A pácolt húshoz:


A salátához:

Elkészítés

  1. A hús bepácolásához vágjuk 2 centis kockákra a csirkemell filéket, majd nagyobb keverőedényben forgassuk össze a Vénusz Fokhagymás olajjal, a joghurttal, a citrom levével és a teáskanálnyi sóval. Fóliázzuk le, és tegyük hűtőszekrénybe legalább 4-5 órára.
  2. Sütés előtt 30-45 perccel vegyük ki a hűtőből a bepácolt húst, hogy ne hidegen kezdjünk el vele dolgozni. Szedjük ki a pácléből is, és hagyjuk lecsepegni, majd húzzuk nyársra a csirke darabokat.
  3. Pucoljuk meg a krumplit és karikázzuk fel 0,5 cm vastag szeletekre, majd bőséges mennyiségű sózott vízben főzzük puhára. Ha elkészült, szűrjük le a krumplit, majd öblítsük is át, hogy lehűljön. 
  4. Nagy salátástálban forgassuk össze a lehűlt krumplit a vékonyra szelt újhagymával és az apróra vágott csemegeuborkával. Adjuk hozzá a balzsamecetet és a Vénusz Fokhagymás olajat is, igény szerint sózzuk újra. Felhasználásig tartsuk hűtőszekrényben!
  5. Ha elkészült a kerti grillben az ideális hőmérsékletű parazsunk, elkezdhetjük a grillezést: helyezzük a csirkenyársakat a rácsra, majd néha átforgatva, kb. 10 perc alatt süssük készre. 
  6. Tálaljuk forrón a hideg krumplisalátával!

Elkészítési tipp

Akik szeretik a csípőset, kevés apróra vágott friss chilit, vagy cayenne borsot is keverhetnek a csirke pácba.

Akár egész éjszaka pácolódhat a hús a hűtőszekrényben, de a krumplisalátának is jót tesz, ha összeérnek az ízei.

Keverjünk apróra vágott kaprot is a krumplisaliba!

A Vénusz Fokhagymás olajat használat előtt jól rázzuk fel.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

746 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Grillezett csirkenyárs krumplisalátával

Hozzávalók

A pácolt húshoz:


A salátához:

Elkészítés

  1. A hús bepácolásához vágjuk 2 centis kockákra a csirkemell filéket, majd nagyobb keverőedényben forgassuk össze a Vénusz Fokhagymás olajjal, a joghurttal, a citrom levével és a teáskanálnyi sóval. Fóliázzuk le, és tegyük hűtőszekrénybe legalább 4-5 órára.
  2. Sütés előtt 30-45 perccel vegyük ki a hűtőből a bepácolt húst, hogy ne hidegen kezdjünk el vele dolgozni. Szedjük ki a pácléből is, és hagyjuk lecsepegni, majd húzzuk nyársra a csirke darabokat.
  3. Pucoljuk meg a krumplit és karikázzuk fel 0,5 cm vastag szeletekre, majd bőséges mennyiségű sózott vízben főzzük puhára. Ha elkészült, szűrjük le a krumplit, majd öblítsük is át, hogy lehűljön. 
  4. Nagy salátástálban forgassuk össze a lehűlt krumplit a vékonyra szelt újhagymával és az apróra vágott csemegeuborkával. Adjuk hozzá a balzsamecetet és a Vénusz Fokhagymás olajat is, igény szerint sózzuk újra. Felhasználásig tartsuk hűtőszekrényben!
  5. Ha elkészült a kerti grillben az ideális hőmérsékletű parazsunk, elkezdhetjük a grillezést: helyezzük a csirkenyársakat a rácsra, majd néha átforgatva, kb. 10 perc alatt süssük készre. 
  6. Tálaljuk forrón a hideg krumplisalátával!

Elkészítési tipp

Akik szeretik a csípőset, kevés apróra vágott friss chilit, vagy cayenne borsot is keverhetnek a csirke pácba.

Akár egész éjszaka pácolódhat a hús a hűtőszekrényben, de a krumplisalátának is jót tesz, ha összeérnek az ízei.

Keverjünk apróra vágott kaprot is a krumplisaliba!

A Vénusz Fokhagymás olajat használat előtt jól rázzuk fel.