„Szeretni fogod tojáslepény” Paradicsomos frittata

A frittata olasz eredetű étel, egy tojáslepény, amibe sok-sok zöldséget tehetünk. Gyors megoldás, ha a gyerekek már nagyon éhesek.

Elő- és elkészítési idő

5 + 25 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~238 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 ek Vénusz D-vitamin étolaj
  • 8 tojás
  • 5 dkg aszalt paradicsom
  • 5 koktélparadicsom
  • 10 dkg sajt
  • frissen őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat.
  2. Üssük fel a tojásokat egy tálba, ízesítsük sóval és kevéske őrölt borssal.
  3. Az aszalt paradicsomot vágjuk csíkokra, a koktélparadicsomot negyedbe, keverjük a tojáshoz.
  4. Tegyük takarékra a lángot, hogy épp csak süljön a tojás, néha fakanállal mozgassuk meg a tojásos keveréket.
  5. Ha már nagyjából szilárd, *tegyünk fedőt a serpenyőre és fordítsuk meg egy gyors mozdulattal, majd csúsztassuk vissza a serpenyőbe.
  6. A másik oldalát is süssük pirosra.
  7. *Ha nincs kedvünk forgatni a tetejét sütőben is pirosra süthetjük 170 fokon. 


Elkészítési tipp

Paradicsom helyett/mellett készíthetjük cukkinivel, sárgarépával, kukoricával és borsóval is.

Míg sül a tojáslepény, készíthetünk hozzá zöldsalátát is.

A Vénusz D-vitamin étolaj D-vitamin tartalmának köszönhetően, rendszeres és változatos étrend részeként hozzájárul a csontok és fogak egészségéhez.

Vénusz Immuno étolaj

A Vénusz Immuno étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

708 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Szeretni fogod tojáslepény” Paradicsomos frittata

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat.
  2. Üssük fel a tojásokat egy tálba, ízesítsük sóval és kevéske őrölt borssal.
  3. Az aszalt paradicsomot vágjuk csíkokra, a koktélparadicsomot negyedbe, keverjük a tojáshoz.
  4. Tegyük takarékra a lángot, hogy épp csak süljön a tojás, néha fakanállal mozgassuk meg a tojásos keveréket.
  5. Ha már nagyjából szilárd, *tegyünk fedőt a serpenyőre és fordítsuk meg egy gyors mozdulattal, majd csúsztassuk vissza a serpenyőbe.
  6. A másik oldalát is süssük pirosra.
  7. *Ha nincs kedvünk forgatni a tetejét sütőben is pirosra süthetjük 170 fokon. 



Elkészítési tipp

Paradicsom helyett/mellett készíthetjük cukkinivel, sárgarépával, kukoricával és borsóval is.

Míg sül a tojáslepény, készíthetünk hozzá zöldsalátát is.

A Vénusz D-vitamin étolaj D-vitamin tartalmának köszönhetően, rendszeres és változatos étrend részeként hozzájárul a csontok és fogak egészségéhez.

Vénusz tipp

2-3 evőkanál Vénusz Napfölt keverhetünk a tojáshoz, így még lágyabb lesz a tojáslepényünk.