Shakshuka

Az izraeli lecsó padlizsánnal ízletes és tápláló, ugyanakkor a nagy melegben is jól fog esni!

Elő- és elkészítési idő

10 + 25 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 főre

Allergének

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 közepes padlizsán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek Vénusz Paprikás olaj
  • 1 tk római kömény 
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 tk füstölt paprika
  • 3-4 db peperoncino paprika
  • 400 g darabolt paradicsom
  • 70 g sűrített paradicsom
  • 4 db tojás
  • 40 g petrezselyem
  • 30 g friss koriander

Elkészítés

  1. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk 1 kanálnyi Vénusz Paprikás olajat. Adjuk hozzá a centis kockákra darabolt padlizsánt, majd nagy lángon, a serpenyőt rázogatva pirítsuk át 7-10 perc alatt. 
  2. Pótoljuk a Paprikás olajat, amit magába szívott a padlizsán, majd adjuk hozzá az összezúzott és feldarabolt fokhagymát és a peperoncino chilit is, és hagyjuk, hogy megpiruljon. Hintsük meg a paprikával, római köménnyel, őrölt korianderrel, és pirítsuk további 2-3 percig.
  3. Öntsük fel a kockázott paradicsommmal és a sűrített paradicsommmal, majd fedjük le, és közepes lángon főzzük 10 percig. Sózzuk ízlés szerint.
  4. Távolítsuk el a fedőt, fakanállal formázzunk mélyedéseket a sűrű szószba, majd üssük bele a tojást. Fedjük le újra.
  5. 3-4 perc után távolítsuk el újra a fedőt. Hintsük meg a shakshukát apróra vágott petrezselyemmel és friss korianderrel. 
  6. Tálaljuk forrón!

Elkészítési tipp

Tálaláskor hintsük meg fekete szezámmal!

Cukkinit is apríthatunk a padlizsán mellé.

Sütőben is elkészíthetjük: ha kész a padlizsános-paradicsomos alap, üssük bele a tojásokat, és hőálló tálban, 220 fokra előmelegített sütőben 9 perc alatt elkészül.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

762 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Shakshuka

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk 1 kanálnyi Vénusz Paprikás olajat. Adjuk hozzá a centis kockákra darabolt padlizsánt, majd nagy lángon, a serpenyőt rázogatva pirítsuk át 7-10 perc alatt. 
  2. Pótoljuk a Paprikás olajat, amit magába szívott a padlizsán, majd adjuk hozzá az összezúzott és feldarabolt fokhagymát és a peperoncino chilit is, és hagyjuk, hogy megpiruljon. Hintsük meg a paprikával, római köménnyel, őrölt korianderrel, és pirítsuk további 2-3 percig.
  3. Öntsük fel a kockázott paradicsommmal és a sűrített paradicsommmal, majd fedjük le, és közepes lángon főzzük 10 percig. Sózzuk ízlés szerint.
  4. Távolítsuk el a fedőt, fakanállal formázzunk mélyedéseket a sűrű szószba, majd üssük bele a tojást. Fedjük le újra.
  5. 3-4 perc után távolítsuk el újra a fedőt. Hintsük meg a shakshukát apróra vágott petrezselyemmel és friss korianderrel. 
  6. Tálaljuk forrón!

Elkészítési tipp

Tálaláskor hintsük meg fekete szezámmal!

Cukkinit is apríthatunk a padlizsán mellé.

Sütőben is elkészíthetjük: ha kész a padlizsános-paradicsomos alap, üssük bele a tojásokat, és hőálló tálban, 220 fokra előmelegített sütőben 9 perc alatt elkészül.