Shakshuka

Az izraeli lecsó padlizsánnal ízletes és tápláló, ami az év bármely napján jól fog esni!

Elő- és elkészítési idő

10 + 25 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 főre

Allergének

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 közepes padlizsán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolaj
  • 1 tk római kömény 
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 tk füstölt paprika
  • 3-4 db peperoncino paprika
  • 400 g darabolt paradicsom
  • 70 g sűrített paradicsom
  • 4 db tojás
  • 40 g petrezselyem
  • 30 g friss koriander

Elkészítés

  1. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk 1 kanálnyi Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajat. Adjuk hozzá a centis kockákra darabolt padlizsánt, majd nagy lángon, a serpenyőt rázogatva pirítsuk át 7-10 perc alatt. 
  2. Pótoljuk a Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajat, amit magába szívott a padlizsán, majd adjuk hozzá az összezúzott és feldarabolt fokhagymát és a peperoncino chilit is, és hagyjuk, hogy megpiruljon. Hintsük meg a paprikával, római köménnyel, őrölt korianderrel, és pirítsuk további 2-3 percig.
  3. Öntsük fel a kockázott paradicsommmal és a sűrített paradicsommmal, majd fedjük le, és közepes lángon főzzük 10 percig. Sózzuk ízlés szerint.
  4. Távolítsuk el a fedőt, fakanállal formázzunk mélyedéseket a sűrű szószba, majd üssük bele a tojást. Fedjük le újra.
  5. 3-4 perc után távolítsuk el újra a fedőt. Hintsük meg a shakshukát apróra vágott petrezselyemmel és friss korianderrel. 
  6. Tálaljuk forrón!

Elkészítési tipp

Tálaláskor hintsük meg fekete szezámmal!

Cukkinit is apríthatunk a padlizsán mellé.

Sütőben is elkészíthetjük: ha kész a padlizsános-paradicsomos alap, üssük bele a tojásokat, és hőálló tálban, 220 fokra előmelegített sütőben 9 perc alatt elkészül.

Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolaj

Első préselésű finomított repceétolaj fokhagymás, paradicsomos és bazsalikomos fűszerezéssel.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

886 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Shakshuka

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk 1 kanálnyi Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajat. Adjuk hozzá a centis kockákra darabolt padlizsánt, majd nagy lángon, a serpenyőt rázogatva pirítsuk át 7-10 perc alatt. 
  2. Pótoljuk a Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajat, amit magába szívott a padlizsán, majd adjuk hozzá az összezúzott és feldarabolt fokhagymát és a peperoncino chilit is, és hagyjuk, hogy megpiruljon. Hintsük meg a paprikával, római köménnyel, őrölt korianderrel, és pirítsuk további 2-3 percig.
  3. Öntsük fel a kockázott paradicsommmal és a sűrített paradicsommmal, majd fedjük le, és közepes lángon főzzük 10 percig. Sózzuk ízlés szerint.
  4. Távolítsuk el a fedőt, fakanállal formázzunk mélyedéseket a sűrű szószba, majd üssük bele a tojást. Fedjük le újra.
  5. 3-4 perc után távolítsuk el újra a fedőt. Hintsük meg a shakshukát apróra vágott petrezselyemmel és friss korianderrel. 
  6. Tálaljuk forrón!

Elkészítési tipp

Tálaláskor hintsük meg fekete szezámmal!

Cukkinit is apríthatunk a padlizsán mellé.

Sütőben is elkészíthetjük: ha kész a padlizsános-paradicsomos alap, üssük bele a tojásokat, és hőálló tálban, 220 fokra előmelegített sütőben 9 perc alatt elkészül.