Házi salsa tortillaval

Az egyik legfrissebb, legmutatósabb nyári saláta, amit ehetünk magában, tortillaval, de húsok mellé is tökéletes köret.

Elő- és elkészítési idő

20 + 5 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

6 főre

Hozzávalók

A salsához:

  • 5 nagyobb, húsos paradicsom
  • 1 nagyobb lilahagyma
  • 1 lime leve
  • fél marék ecetes jalapeño paprika
  • 3 ek Vénusz Paprikás olaj
  • só, bors
  • friss koriander

Elkészítés

  1. Mossuk meg a paradicsomokat, majd vágjuk fel 6-8 mm-es kockákra. Tegyük egy szűrőbe, és hagyjuk lecsepegni.
  2. Nagy salátástálban keverjük össze a paradicsomot, az apróra vágott lilahagymát és a szintén apróra vágott jalapeño paprikát. Keverjünk hozzá feldarabolt, friss koriandert, egy lime levét, és locsoljuk meg Vénusz Paprikás olajjal. Sózzuk ízlés szerint.
  3. A tortilla lapokat vágjuk fel 8 részre, vegyünk elő egy serpenyőt, hevítsünk benne Vénusz 100% napraforgó-étolajat, majd süssük ízlés szerint ropogósra.
  4. Ezután már találhatunk is!

Elkészítési tipp

Készítsük el tálalás előtt 1 órával a salsát, hogy kicsit összeérjenek az ízek.

A kész salsa dobozban tárolva, légmentesen lefedve 2 napig megőrzi a hűtőben a minőségét.

Kiváló köret grill ételek mellé, vagy egyéb húsokhoz.

Vénusz Paprikás olaj

Finomított napraforgó-étolaj enyhén csípős csilipaprikás, paradicsomos és bazsalikomos fűszerezéssel.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

766 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Házi salsa tortillaval

Hozzávalók

A salsához:

Elkészítés

  1. Mossuk meg a paradicsomokat, majd vágjuk fel 6-8 mm-es kockákra. Tegyük egy szűrőbe, és hagyjuk lecsepegni.
  2. Nagy salátástálban keverjük össze a paradicsomot, az apróra vágott lilahagymát és a szintén apróra vágott jalapeño paprikát. Keverjünk hozzá feldarabolt, friss koriandert, egy lime levét, és locsoljuk meg Vénusz Paprikás olajjal. Sózzuk ízlés szerint.
  3. A tortilla lapokat vágjuk fel 8 részre, vegyünk elő egy serpenyőt, hevítsünk benne Vénusz 100% napraforgó-étolajat, majd süssük ízlés szerint ropogósra.
  4. Ezután már találhatunk is!

Elkészítési tipp

Készítsük el tálalás előtt 1 órával a salsát, hogy kicsit összeérjenek az ízek.

A kész salsa dobozban tárolva, légmentesen lefedve 2 napig megőrzi a hűtőben a minőségét.

Kiváló köret grill ételek mellé, vagy egyéb húsokhoz.