Sajttal töltött rántott jalapeno paprika rizzsel

A rántott jalapeñot azoknak ajánljuk, akik nem riadnak vissza az erős ízektől. Sajttal töltve és rizzsel tálalva tökéletes ebéd lesz belőle. 

Elő- és elkészítési idő

20 + 30 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

2 főre

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A rántott jalapeño paprikához:

  • 8-10 db jalapeño paprika
  • 10 dkg vörös cheddar sajt
  • 10 dkg fehér cheddar sajt
  • 10 dkg liszt
  • 5 tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 3 dl Vénusz Sütőolaj

A főtt rizshez:

Elkészítés

  1. Mossuk meg a jalapeño paprikákat, vágjuk ki a csumájukat, majd egy kiskanál segítségével távolítsuk el a magokat és az ereket. 
  2. Tegyük fel a rizst főni: magas falú fazékban hevítsünk kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajat, majd futtassuk meg benne az átöblített, lecsepegtetett rizst. Hagyjuk kicsit üvegesedni, közben kavarjuk, sózzuk. Öntsük fel 1,7-szeres mennyiségű, forrásban lévő vízzel, majd fedjük le azonnal. Tegyük a legalacsonyabb fokozatra, és 14-19 perc alatt főzzük készre.
  3. Töltsük meg a kibelezett jalapeñokat lereszelt fehér-és vörös cheddar sajttal, majd panírozzuk be: először forgassuk őket lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába. Ismételjük meg a panírozást, mint a rántott sajtnál, hogy dupla panírréteg legyen rajta.
  4. Hevítsünk bőséges mennyiségű Vénusz Sütőolajat, majd, ha elég forró, helyezzük bele óvatosan a bundázott jalapeñokat. Süssük 3-4 percig, vagy amíg világos aranybarna lesz. 
  5. Óvatosan vegyük ki az olajból, majd tegyük papírtörlőre, hogy lecsepegjen.
  6. Tálaljuk forrón a rizzsel és házi majonézzel!

Elkészítési tipp

Házi majonéz: 1 tojássárgája, 1 kk mustár, 1 kk cukor, 1 dl Vénusz étolaj, fél citrom leve, 2 dl tejföl, só. Nagy edényben keverjük ki a tojássárgáját a mustárral és a cukorral. Kezdjük cseppenként adagolva hozzáönteni az olajat, közben keverjük folyamatosan, hogy ne csapódjon ki. Ha már összeállt, facsarjuk bele egy fél citrom levét, és keverjük hozzá a tejfölt is. Sózzuk ízlés szerint.

Ha szeretjük az erőset, nem kell kimagozni és kikapargatni a jalapeñokat, de vigyázzunk, mert nagyon erős tud lenni!

Krémsajtot is tölthetünk a paprikába!

Sütőben is elkészíthető a paprika, vágjuk félbe és tekerjük körbe baconnel!

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

766 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Sajttal töltött rántott jalapeno paprika rizzsel

Hozzávalók

A rántott jalapeño paprikához:

A főtt rizshez:

Elkészítés

  1. Mossuk meg a jalapeño paprikákat, vágjuk ki a csumájukat, majd egy kiskanál segítségével távolítsuk el a magokat és az ereket. 
  2. Tegyük fel a rizst főni: magas falú fazékban hevítsünk kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajat, majd futtassuk meg benne az átöblített, lecsepegtetett rizst. Hagyjuk kicsit üvegesedni, közben kavarjuk, sózzuk. Öntsük fel 1,7-szeres mennyiségű, forrásban lévő vízzel, majd fedjük le azonnal. Tegyük a legalacsonyabb fokozatra, és 14-19 perc alatt főzzük készre.
  3. Töltsük meg a kibelezett jalapeñokat lereszelt fehér-és vörös cheddar sajttal, majd panírozzuk be: először forgassuk őket lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába. Ismételjük meg a panírozást, mint a rántott sajtnál, hogy dupla panírréteg legyen rajta.
  4. Hevítsünk bőséges mennyiségű Vénusz Sütőolajat, majd, ha elég forró, helyezzük bele óvatosan a bundázott jalapeñokat. Süssük 3-4 percig, vagy amíg világos aranybarna lesz. 
  5. Óvatosan vegyük ki az olajból, majd tegyük papírtörlőre, hogy lecsepegjen.
  6. Tálaljuk forrón a rizzsel és házi majonézzel!

Elkészítési tipp

Házi majonéz: 1 tojássárgája, 1 kk mustár, 1 kk cukor, 1 dl Vénusz étolaj, fél citrom leve, 2 dl tejföl, só. Nagy edényben keverjük ki a tojássárgáját a mustárral és a cukorral. Kezdjük cseppenként adagolva hozzáönteni az olajat, közben keverjük folyamatosan, hogy ne csapódjon ki. Ha már összeállt, facsarjuk bele egy fél citrom levét, és keverjük hozzá a tejfölt is. Sózzuk ízlés szerint.

Ha szeretjük az erőset, nem kell kimagozni és kikapargatni a jalapeñokat, de vigyázzunk, mert nagyon erős tud lenni!

Krémsajtot is tölthetünk a paprikába!

Sütőben is elkészíthető a paprika, vágjuk félbe és tekerjük körbe baconnel!