Sajtos-fehérjeomlettes szendvics

A fehérjeomlett laktató, de nincs benne annyi kalória, mint egy sima rántottában. Szendvicsként pedig csudaklassz, fehérjében gazdag reggeli. 

Elő- és elkészítési idő

10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hevítsünk fel 1 ek Vénusz 100% napraforgó-étolajat serpenyőben, majd válasszuk szét a tojásokat, a sárgáját tegyük hűtőbe, hogy később máshoz elhasználjuk! 
  2. A fehérjét habosítsuk fel, majd öntsük a serpenyőbe, ha az már elég meleg! Közepes lángon egyenletesen süssük meg.
  3. Ha kész, óvatosan és lehetőleg egyben próbáljuk meg kivenni, majd vágjunk belőle 2-3 cm csíkokat, amiket csigává tekerünk.
  4. Vágjuk fel a kenyeret, majd kenjük meg a Vénusz+ Valódi Vajas margarinnal. Tegyünk minden szeletre egy kis rukkolát, salátát, majd jöhet rá a tekercs és egy kis sajt. 
  5. Végül szórjuk meg kis sóval, és retekcsírával. 

Elkészítési tipp

A tojást könnyebben kiszedhetjük a serpenyőből, ha egy lapostányért teszünk a serpenyő tetejére, és egy gyors mozdulattal megfordítjuk.

Érdemes picit várni, míg kihűl, úgy könnyebb lesz vele dolgozni.

A szendvicshez válasszunk keményebb, karakteresebb ízű sajtot!

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

762 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Sajtos-fehérjeomlettes szendvics

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hevítsünk fel 1 ek Vénusz 100% napraforgó-étolajat serpenyőben, majd válasszuk szét a tojásokat, a sárgáját tegyük hűtőbe, hogy később máshoz elhasználjuk! 
  2. A fehérjét habosítsuk fel, majd öntsük a serpenyőbe, ha az már elég meleg! Közepes lángon egyenletesen süssük meg.
  3. Ha kész, óvatosan és lehetőleg egyben próbáljuk meg kivenni, majd vágjunk belőle 2-3 cm csíkokat, amiket csigává tekerünk.
  4. Vágjuk fel a kenyeret, majd kenjük meg a Vénusz+ Valódi Vajas margarinnal. Tegyünk minden szeletre egy kis rukkolát, salátát, majd jöhet rá a tekercs és egy kis sajt. 
  5. Végül szórjuk meg kis sóval, és retekcsírával. 

Elkészítési tipp

A tojást könnyebben kiszedhetjük a serpenyőből, ha egy lapostányért teszünk a serpenyő tetejére, és egy gyors mozdulattal megfordítjuk.

Érdemes picit várni, míg kihűl, úgy könnyebb lesz vele dolgozni.

A szendvicshez válasszunk keményebb, karakteresebb ízű sajtot!