Házi kifli

Nincs is jobb egy finom házi kiflinél, ami még meleg, de ropogós a héja és puha a belseje! Sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnánk, és nagyon jó érzés saját sütésű pékáruval kényeztetni a családot! 

Elő- és elkészítési idő

90 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 kifli

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A kiflihez:

  • 3dl tej
  • 1 csomag porélesztő
  • 2 ek cukor
  • 500 g liszt
  • 1 ek só
  • 50 g Vénusz+ Valódi Vajas margarin
  • só és köménymag a szóráshoz

A kész kiflihez:

Elkészítés

  1. Keverjük el a cukrot langyos tejben, majd szórjuk bele a porélesztőt, és várjunk 10 percet, amíg kicsit felfut.
  2. Keverjük el az élesztős tejet a liszttel és a Vénusz+ Valódi Vajas margarinnal, majd kézzel (vagy konyhai robotgéppel) 6-10 perc alatt gyúrjunk belőle tésztát. Legyen szép, egynemű, puha a tészta. Fedjük le tiszta konyharuhával és hagyjuk megkelni 40 perc alatt, vagy amíg a másfélszeresére dagad a tészta.
  3. Ha megkelt a tészta, felezzük el. Mindkét felét nyújtsuk laposra és negyedeljük tovább, így összesen 8 tésztadarabot kapunk.
  4. Belisztezett felületen nyújtsuk ki kicsit (1-1,5 cm vastagra) a tésztaháromszögeket, majd egyenként, a szélesebb végüknél kezdve kezdjük el feltekerni, végül a két végét kicsit hajtsuk egymás fele: kész is a kifli. 
  5. Tegyük tepsire a kifliket, majd hagyjuk kelni további 20 percet.
  6. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. 
  7. Kevés vízzel kenjük le a kiflik tetejét, majd hintsük meg nagy szemű sóval vagy köménymaggal, kinek mi a kedvence.
  8. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 12-14 perc alatt süssük készre. Akkor jó, ha már szépen barnul a teteje!
  9. Hagyjuk a kifliket kihűlni, majd fogyasszuk reggelire, kenjük meg Vénusz Kenőmargarin Magvakkal és tegyünk rá még feltétet, ha szeretnénk.

Elkészítési tipp

A házi kifli jól becsomagolva 1-2 nappal tovább is eláll, mint a bolti kiflik.

Ha a sütőnk rendelkezik alsó-felső sütés funkcióval, használjuk azt.

Friss élesztővel is elkészíthetjük a kiflit.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

762 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Házi kifli

Hozzávalók

A kiflihez:

A kész kiflihez:

Elkészítés

  1. Keverjük el a cukrot langyos tejben, majd szórjuk bele a porélesztőt, és várjunk 10 percet, amíg kicsit felfut.
  2. Keverjük el az élesztős tejet a liszttel és a Vénusz+ Valódi Vajas margarinnal, majd kézzel (vagy konyhai robotgéppel) 6-10 perc alatt gyúrjunk belőle tésztát. Legyen szép, egynemű, puha a tészta. Fedjük le tiszta konyharuhával és hagyjuk megkelni 40 perc alatt, vagy amíg a másfélszeresére dagad a tészta.
  3. Ha megkelt a tészta, felezzük el. Mindkét felét nyújtsuk laposra és negyedeljük tovább, így összesen 8 tésztadarabot kapunk.
  4. Belisztezett felületen nyújtsuk ki kicsit (1-1,5 cm vastagra) a tésztaháromszögeket, majd egyenként, a szélesebb végüknél kezdve kezdjük el feltekerni, végül a két végét kicsit hajtsuk egymás fele: kész is a kifli. 
  5. Tegyük tepsire a kifliket, majd hagyjuk kelni további 20 percet.
  6. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. 
  7. Kevés vízzel kenjük le a kiflik tetejét, majd hintsük meg nagy szemű sóval vagy köménymaggal, kinek mi a kedvence.
  8. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 12-14 perc alatt süssük készre. Akkor jó, ha már szépen barnul a teteje!
  9. Hagyjuk a kifliket kihűlni, majd fogyasszuk reggelire, kenjük meg Vénusz Kenőmargarin Magvakkal és tegyünk rá még feltétet, ha szeretnénk.

Elkészítési tipp

A házi kifli jól becsomagolva 1-2 nappal tovább is eláll, mint a bolti kiflik.

Ha a sütőnk rendelkezik alsó-felső sütés funkcióval, használjuk azt.

Friss élesztővel is elkészíthetjük a kiflit.