Thai marhás-zöldorsós sült rizs

Ha egy egyszerűen elkészíthető, pikáns és keleties ebédre vagy vacsorára vágyunk, akkor a sült rizs nagyon jó választás. Ráadásul jól variálható étel, ez a marhás-zöldborsós verzió nagyon-nagyon finom.

Elő- és elkészítési idő

40 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Allergének

Hal

Szója

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A rizshez:

A feltéthez:

  • 40 dkg marha lapocka
  • 3 ek Vénusz Paprikás olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg zsenge zöldborsó héjastól
  • 2 ek halszósz
  • 1 ek szójaszósz
  • 3 tojás
  • 1 lime leve
  • 2-4 szál újhagyma
  • friss chili

Elkészítés

  1. Hevítsünk Vénusz 100% napraforgó-étolajat magas falú edényben. Keverjük hozzá a rizst, hagyjuk üvegesedni kicsit, sózzuk, majd öntsük fel 1,6-szoros mennyiségű forrásban lévő vízzel. Fedjük le, tegyük a legalacsonyabb fokozatra a lángot, és főzzük készre 20 perc alatt.
  2. Amíg készül a rizs, vágjuk fel a marhahúst minél vékonyabb csíkokra, a legjobb, ha sikerül 2-3 mm-esre. A zöldborsót mossuk meg alaposan, majd szárítsuk meg.
  3. Hevítsünk nagyobb serpenyőben, vagy wokban 2-3 kanálnyi Vénusz Paprikás olajat. Süssük meg benne a marhát, amíg szépen lepirul, majd adjuk hozzá a zúzott és darabolt fokhagymát is.
  4. Keverjük hozzá a zöldborsót is héjastól, majd pirítsuk 2-5 percig.  Ha színt kapott, keverjük a wokba a rizst is, öntsük hozzá a szójaszószt és a halszószt, majd gyakran kavarva-rázogatva pirítsuk további 10 percig. Nem baj, ha néha kicsit odakap az alja! Sózzuk ízlés szerint.
  5. Ha már kellőképpen átpirult az étel, üssük bele a tojásokat, és rögtön keverjük is hozzá, hogy a sülő tojás a rizsszemekre és a húsra tapadjon.
  6. További 3-5 perc pirítás után facsarjuk az ételhez a lime levét és hintsük meg vékonyra szelt újhagymával.
  7. Tálaljuk forrón és szórjuk meg chilivel az ételt!

Elkészítési tipp

A halszósz és a szójaszósz is elég sós, ezért óvatosan sózzuk az ételt!

Ha nem kapunk borsót a héjában, használhatunk hozzá edamame babot is.

Keverjünk a rizs főzésekor 1-2 kanálnyi egész köményt a rizs mellé, miközben elkezdjük pirítani, majd főzzük meg a köménnyel.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

766 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Thai marhás-zöldorsós sült rizs

Hozzávalók

A rizshez:

A feltéthez:

Elkészítés

  1. Hevítsünk Vénusz 100% napraforgó-étolajat magas falú edényben. Keverjük hozzá a rizst, hagyjuk üvegesedni kicsit, sózzuk, majd öntsük fel 1,6-szoros mennyiségű forrásban lévő vízzel. Fedjük le, tegyük a legalacsonyabb fokozatra a lángot, és főzzük készre 20 perc alatt.
  2. Amíg készül a rizs, vágjuk fel a marhahúst minél vékonyabb csíkokra, a legjobb, ha sikerül 2-3 mm-esre. A zöldborsót mossuk meg alaposan, majd szárítsuk meg.
  3. Hevítsünk nagyobb serpenyőben, vagy wokban 2-3 kanálnyi Vénusz Paprikás olajat. Süssük meg benne a marhát, amíg szépen lepirul, majd adjuk hozzá a zúzott és darabolt fokhagymát is.
  4. Keverjük hozzá a zöldborsót is héjastól, majd pirítsuk 2-5 percig.  Ha színt kapott, keverjük a wokba a rizst is, öntsük hozzá a szójaszószt és a halszószt, majd gyakran kavarva-rázogatva pirítsuk további 10 percig. Nem baj, ha néha kicsit odakap az alja! Sózzuk ízlés szerint.
  5. Ha már kellőképpen átpirult az étel, üssük bele a tojásokat, és rögtön keverjük is hozzá, hogy a sülő tojás a rizsszemekre és a húsra tapadjon.
  6. További 3-5 perc pirítás után facsarjuk az ételhez a lime levét és hintsük meg vékonyra szelt újhagymával.
  7. Tálaljuk forrón és szórjuk meg chilivel az ételt!

Elkészítési tipp

A halszósz és a szójaszósz is elég sós, ezért óvatosan sózzuk az ételt!

Ha nem kapunk borsót a héjában, használhatunk hozzá edamame babot is.

Keverjünk a rizs főzésekor 1-2 kanálnyi egész köményt a rizs mellé, miközben elkezdjük pirítani, majd főzzük meg a köménnyel.