Tépkedett libamell szendvics

Ha már unjuk a klasszikus libás fogásokat és van időnk, akkor a legfinomabb, legpuhább tépkedett libahúsos receptnek is nekiláthatunk. Garantáltan megéri a fáradtságot! 

Elő- és elkészítési idő

6 óra

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

8 főre

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A húshoz:

  • 6 ek Vénusz Omega étolaj
  • 4 db bőrös libamellfilé
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 4 ek Worchestershire szósz
  • 3 ek ketchup
  • 1 tk füstölt paprika
  • 1 tk chipotle paprika
  • 1 tk őrölt kömény
  • 4 babérlevél
  • 2 tk só
  • 1 tk frissen őrölt bors

A szendvicshez:

  • 8 db hamburger buci
  • 4 db paradicsom
  • 12-14 db csemegeuborka
  • 3-4 db újhagyma
  • saláta
  • ketchup ízlés szerint

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 140°C-ra. 
  2. Nagyobb keverőedényben keverjük ki a Vénusz Omega étolajat a Worchestershire szósszal, a ketchuppal, az őrölt köménnyel, a füstölt paprikával, sóval, borssal és chipotle paprikával. Forgassuk meg benne a libamellfiléket, majd tegyük őket bőrrel felfelé egy magas falú tepsibe. Tegyük melléjük a fokhagyma gerezdeket és a babérleveleket is. A maradék szószt öntsük rájuk!
  3. Fedjük le alaposan alufóliával a tepsit, majd tegyük az előmelegített sütőbe 6 órára. Amíg az idő nem telik le, ne is nyúljunk hozzá!
  4. 6 óra elteltével a libahús teljesen megpuhul - szinte kanállal lehet kenni. Két villa segítségével szedjük szálaira a húst.
  5. Pirítsuk elő a hamburger bucikat sütőben, serpenyőben, vagy kenyérpirítóban.
  6. Halmozzunk rá ízlés szerint a foszlós libahúsból, paradicsom szeletekből, salátából és a csemege uborkából. Ízesítsük mustárral, ketchuppal!

Elkészítési tipp

Próbáljuk 2-3 rétegnyi alufóliával lezárni a tepsit, fontos, hogy ne tudjon a gőz elszökni.

Amikor “tépkedjük” a libahúst, keverjünk mellé a szaftból is!

Ízlés szerint használhatunk hozzá ketchupot, mustárt, majonézt.

Vénusz Omega 3&6

A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

766 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Tépkedett libamell szendvics

Hozzávalók

A húshoz:

A szendvicshez:

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 140°C-ra. 
  2. Nagyobb keverőedényben keverjük ki a Vénusz Omega étolajat a Worchestershire szósszal, a ketchuppal, az őrölt köménnyel, a füstölt paprikával, sóval, borssal és chipotle paprikával. Forgassuk meg benne a libamellfiléket, majd tegyük őket bőrrel felfelé egy magas falú tepsibe. Tegyük melléjük a fokhagyma gerezdeket és a babérleveleket is. A maradék szószt öntsük rájuk!
  3. Fedjük le alaposan alufóliával a tepsit, majd tegyük az előmelegített sütőbe 6 órára. Amíg az idő nem telik le, ne is nyúljunk hozzá!
  4. 6 óra elteltével a libahús teljesen megpuhul - szinte kanállal lehet kenni. Két villa segítségével szedjük szálaira a húst.
  5. Pirítsuk elő a hamburger bucikat sütőben, serpenyőben, vagy kenyérpirítóban.
  6. Halmozzunk rá ízlés szerint a foszlós libahúsból, paradicsom szeletekből, salátából és a csemege uborkából. Ízesítsük mustárral, ketchuppal!

Elkészítési tipp

Próbáljuk 2-3 rétegnyi alufóliával lezárni a tepsit, fontos, hogy ne tudjon a gőz elszökni.

Amikor “tépkedjük” a libahúst, keverjünk mellé a szaftból is!

Ízlés szerint használhatunk hozzá ketchupot, mustárt, majonézt.