Ünnepi blini

Csudaszép kis falatkák, amelyek ünnepi hangulatba hoznak a főfogás előtt. Készíteni és enni is öröm.

Elő- és elkészítési idő

25 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 518 Kcal

Allergének

Glutén

Hal

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A tésztához:

A "töltelékhez":

  • 100 g natúr sajtkrém
  • 100 g tejföl
  • 80 g füstölt lazac
  • 80 g füstölt sonka
  • füge és kapor a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Egy nagyobbacska tálban langyosítsuk fel a tejet, keverjük el benne a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk felfutni 10 perc alatt. Keverjük hozzá a tojások sárgáját, a kétféle lisztet, a tejfölt és a sót, végül fedjük be folpackkal és hagyjuk további 2 órán át kelni szobahőmérsékleten.
  2. Verjük kemény habbá a tojások fehérjét, majd óvatosan forgassuk a megkelt tésztához úgy, hogy ne törjük össze se a tojásfehérje habot, sem pedig a buborékosra kelt tésztát. 
  3. Hevítsünk teflonserpenyőben kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Ha elég forró, helyezzünk bele evőkanálnyi kupacokat a sűrű palacsintatésztából. Süssük 1-2 percig, majd forgassuk meg, hogy a másik oldala is lepiruljon. Ha megsült, szedjük papírtörlőre, hogy száradjon.
  4. Keverjük ki a tejfölt a natúr krémsajttal. Halmozzunk mindegyik minipalacsintára egy jó adagnyit, majd helyezzünk rájuk felváltva falatnyi füstölt sonkát, füstölt lazacot. Végül fejezzük be az ízesítést kevés kaporra, apróra vágott fügével.

Elkészítési tipp

Zabliszt helyett barna rizslisztet vagy hajdinalisztet is használhatunk.

Fogyasszuk frissen!

További díszítéshez nagyon finom (és szép) a gránátalma.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

879 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Ünnepi blini

Hozzávalók

A tésztához:

A "töltelékhez":

Elkészítés

  1. Egy nagyobbacska tálban langyosítsuk fel a tejet, keverjük el benne a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk felfutni 10 perc alatt. Keverjük hozzá a tojások sárgáját, a kétféle lisztet, a tejfölt és a sót, végül fedjük be folpackkal és hagyjuk további 2 órán át kelni szobahőmérsékleten.
  2. Verjük kemény habbá a tojások fehérjét, majd óvatosan forgassuk a megkelt tésztához úgy, hogy ne törjük össze se a tojásfehérje habot, sem pedig a buborékosra kelt tésztát. 
  3. Hevítsünk teflonserpenyőben kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Ha elég forró, helyezzünk bele evőkanálnyi kupacokat a sűrű palacsintatésztából. Süssük 1-2 percig, majd forgassuk meg, hogy a másik oldala is lepiruljon. Ha megsült, szedjük papírtörlőre, hogy száradjon.
  4. Keverjük ki a tejfölt a natúr krémsajttal. Halmozzunk mindegyik minipalacsintára egy jó adagnyit, majd helyezzünk rájuk felváltva falatnyi füstölt sonkát, füstölt lazacot. Végül fejezzük be az ízesítést kevés kaporra, apróra vágott fügével.

Elkészítési tipp

Zabliszt helyett barna rizslisztet vagy hajdinalisztet is használhatunk.

Fogyasszuk frissen!

További díszítéshez nagyon finom (és szép) a gránátalma.