„Hamar megvan” Burgonya krémleves sült kolbászkarikákkal

A krémlevesek a férfiak körében megosztóak, de az biztos, hogy ezzel a burgonya krémlevessel a pirított kolbász miatt csakis sikert arathatunk!

Elő- és elkészítési idő

5 + 25 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~196 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 1 vöröshagyma
  • 4 ek Vénusz Omega 3&6
  • 2 dl tejföl
  • 1 citrom leve
  • frissen őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 40 cm kolbász

Elkészítés

  1. A hagymát finomra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk.
  2. A burgonyát megtisztítjuk és felkockázzuk, a hagymához adjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd puhára főzzük.
  3. Botmixerrel leturmixoljuk.
  4. Sózzuk, borsozzuk, citrom levével és tejföllel savanyítjuk.
  5. A kolbászt felkarikázzuk és serpenyőben megpirítjuk. A kolbászt és a kisült zsírját a levesbe keverjük, majd apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk. 


Elkészítési tipp

Levesbetétként használhatunk pirított kenyérkockákat (kruton), magvakat, sajtchipszet, pirított szalonnát is.

Ételallergia tipp

A tejföl elhagyható, így tejmentes az étel.

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Hamar megvan” Burgonya krémleves sült kolbászkarikákkal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát finomra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk.
  2. A burgonyát megtisztítjuk és felkockázzuk, a hagymához adjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd puhára főzzük.
  3. Botmixerrel leturmixoljuk.
  4. Sózzuk, borsozzuk, citrom levével és tejföllel savanyítjuk.
  5. A kolbászt felkarikázzuk és serpenyőben megpirítjuk. A kolbászt és a kisült zsírját a levesbe keverjük, majd apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk. 



Elkészítési tipp

Levesbetétként használhatunk pirított kenyérkockákat (kruton), magvakat, sajtchipszet, pirított szalonnát is.

Ételallergia tipp

A tejföl elhagyható, így tejmentes az étel.

Vénusz tipp

A Vénusz Omega 3&6 olajat fogyassza az egészséges, aktív életmód, valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként!

Próbáljuk ki a Vénusz Napfölt mely krémes és telt ízt ad az ételeknek!