Szuvidált csirkemell csicseriborsópürével

A szuvidált csirke nem veszíti el a folyadékot sütés közben, így biztosan finom lesz és puha. Csicseriborsópürével szuper „odafigyelős", fehérjében gazdag fogás.

Elő- és elkészítési idő

10 + 60 + 10 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 680 Kcal

Hozzávalók

A csirkéhez:


A csicseriborsópüréhez:

  • 1 kis fej hagyma
  • 2 ek Vénusz D-vitamin étolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 konzerv csicseriborsó (4x240 g)
  • 100 g spenót / bébispenót
  • 1 ek almaecet
  • só, bors
  • friss koriander és chili a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a csirkemelleket, majd tegyük vákuumzacskóba. Ha elég nagy a zacskó, tehetjük az összest egy zacskóba, de vigyázzunk, vákuumozás közben a csirkék ne érjenek össze, ne fedjék egymást. Tegyünk kevés sót, borsot, és Vénusz D-vitamin étolajat a vákuumzacskóba, majd vákuumgéppel „vákuumozzuk le".
  2. A szuvidáló gép segítségével bőséges mennyiségű vizet állítsuk be 65 Celsius-fokra. Ha elérte a víz a hőmérsékletet, helyezzük bele a vákuumozott csirkemellet, és hagyjuk benne 1 órán keresztül.
  3. Magas falú fazékban hevítsünk kevés Vénusz D-vitamin étolajat. Futtassuk meg benne a felaprított hagymát, fokhagymát. Amint egy kis színt kapnak, adjunk hozzá 2 konzervnyi csicseriborsót, a levével együtt. Sózzuk, majd fedjük le, és főzzük 10 percig.
  4. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra. Ha van grillfokozat, kapcsoljuk be azt.
  5. Botmixerrel turmixoljuk össze a csicseriborsó-főzeléket. Tegyük vissza a tűzre, és keverjük hozzá a maradék csicseriborsót, ezúttal a leve nélkül. Keverjük hozzá a megmosott és feldarabolt spenótot (vagy bébispenótot). Sózzuk ízlés szerint, és forraljuk újra. Savasítsuk a főzeléket ízlés szerint – kanálnyi almaecettel!
  6. Ha lejárt az 1 óra, vegyük ki a vákuumozott csirkemelleket a vízből – amint látjuk, ilyen alacsony hőfokon is megfőttek. Vegyük ki a melleket a zacskóból, hagyjuk kicsit száradni, majd tegyük – Vénusz D-vitamin étolajjal enyhén kikent – tepsire.
  7. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 10 perc alatt (vagy amíg aranybarna és ropogós nem lesz a teteje) süssük készre.
  8. Tálaljuk forrón a csicseriborsópürével és friss korianderrel.

Elkészítési tipp

Keverjünk pár kanálnyi szezámmagot a csicseriborsópürébe.

Vannak más praktikák is a szuvidáláshoz – még ennél is alacsonyabb hőfokon el tud készülni, arányosan több idő alatt.

A csirke mellé, a vákuumzacskóba tehetünk zöldfűszereket, fokhagymát vagy akár chilit is!

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Szuvidált csirkemell csicseriborsópürével

Hozzávalók

A csirkéhez:


A csicseriborsópüréhez:

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a csirkemelleket, majd tegyük vákuumzacskóba. Ha elég nagy a zacskó, tehetjük az összest egy zacskóba, de vigyázzunk, vákuumozás közben a csirkék ne érjenek össze, ne fedjék egymást. Tegyünk kevés sót, borsot, és Vénusz D-vitamin étolajat a vákuumzacskóba, majd vákuumgéppel „vákuumozzuk le".
  2. A szuvidáló gép segítségével bőséges mennyiségű vizet állítsuk be 65 Celsius-fokra. Ha elérte a víz a hőmérsékletet, helyezzük bele a vákuumozott csirkemellet, és hagyjuk benne 1 órán keresztül.
  3. Magas falú fazékban hevítsünk kevés Vénusz D-vitamin étolajat. Futtassuk meg benne a felaprított hagymát, fokhagymát. Amint egy kis színt kapnak, adjunk hozzá 2 konzervnyi csicseriborsót, a levével együtt. Sózzuk, majd fedjük le, és főzzük 10 percig.
  4. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra. Ha van grillfokozat, kapcsoljuk be azt.
  5. Botmixerrel turmixoljuk össze a csicseriborsó-főzeléket. Tegyük vissza a tűzre, és keverjük hozzá a maradék csicseriborsót, ezúttal a leve nélkül. Keverjük hozzá a megmosott és feldarabolt spenótot (vagy bébispenótot). Sózzuk ízlés szerint, és forraljuk újra. Savasítsuk a főzeléket ízlés szerint – kanálnyi almaecettel!
  6. Ha lejárt az 1 óra, vegyük ki a vákuumozott csirkemelleket a vízből – amint látjuk, ilyen alacsony hőfokon is megfőttek. Vegyük ki a melleket a zacskóból, hagyjuk kicsit száradni, majd tegyük – Vénusz D-vitamin étolajjal enyhén kikent – tepsire.
  7. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 10 perc alatt (vagy amíg aranybarna és ropogós nem lesz a teteje) süssük készre.
  8. Tálaljuk forrón a csicseriborsópürével és friss korianderrel.

Elkészítési tipp

Keverjünk pár kanálnyi szezámmagot a csicseriborsópürébe.

Vannak más praktikák is a szuvidáláshoz – még ennél is alacsonyabb hőfokon el tud készülni, arányosan több idő alatt.

A csirke mellé, a vákuumzacskóba tehetünk zöldfűszereket, fokhagymát vagy akár chilit is!