Sült karfiolkrém zöldségekkel

A sült karfiolkrém reggelire, uzsonnára és vacsira is jó – szendvicsekhez vagy ropogós zöldségekhez.

Elő- és elkészítési idő

20 + 60 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4-6 főre

Kalória

~ 140 Kcal

Allergének

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. Mossuk meg alaposan a karfiolt, szedjük rózsáira, majd bőséges mennyiségű sózott vízben főzzük elő 20 perc alatt a megpucolt, de egészben hagyott fokhagymával együtt.
  3. Tegyük Vénusz 100% napraforgó-étolajjal enyhén kikent tepsire a karfiolt és a fokhagymákat, majd süssük 25-35 percig az előmelegített sütőben, amíg elkezd pirulni.
  4. Konyhai aprítógépben „pürésítsük össze" a karfiolt 2-3 kanálnyi Vénusz Natúr Kenőmargarinnal, ízlés szerint sóval és szerecsendióval.
  5. Tálaljuk megmosott és megpucolt szárzellerrel, kaliforniai paprikával és sárgarépával.

Elkészítési tipp

Keverjünk reszelt parmezánt a krémbe – aprítás közben!

Pirítósra kenve is nagyon finom!

2-3 csepp citromlé nagyon jót tesz a krémnek.

Vénusz Natúr

Háromnegyed-zsíros margarin. Zsírtartalom: 60% A Vénusz Natúr kenőmargarinhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

881 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Sült karfiolkrém zöldségekkel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. Mossuk meg alaposan a karfiolt, szedjük rózsáira, majd bőséges mennyiségű sózott vízben főzzük elő 20 perc alatt a megpucolt, de egészben hagyott fokhagymával együtt.
  3. Tegyük Vénusz 100% napraforgó-étolajjal enyhén kikent tepsire a karfiolt és a fokhagymákat, majd süssük 25-35 percig az előmelegített sütőben, amíg elkezd pirulni.
  4. Konyhai aprítógépben „pürésítsük össze" a karfiolt 2-3 kanálnyi Vénusz Natúr Kenőmargarinnal, ízlés szerint sóval és szerecsendióval.
  5. Tálaljuk megmosott és megpucolt szárzellerrel, kaliforniai paprikával és sárgarépával.

Elkészítési tipp

Keverjünk reszelt parmezánt a krémbe – aprítás közben!

Pirítósra kenve is nagyon finom!

2-3 csepp citromlé nagyon jót tesz a krémnek.