Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Bundáskenyér csírasalival

Egy szelet bundáskenyér egy adag friss, kicsit csípős csírasalátával tökéletes napindító reggeli. (Nem beszélve arról, hogy fel is tölt energiával...)

Elő- és elkészítési idő

15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 910 Kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 szelet kenyér
  • 3 tojás
  • 2 dl Vénusz D-vitamin étolaj


  • vegyes csírasali (mungóbab-, borsó-, céklacsíra)
  • 2-3 csepp citromlé

Elkészítés

  1. Nagyobb tálban verjük fel a tojásokat, majd forgassuk meg benne a kenyérszeleteket.
  2. Magasabb falú serpenyőben hevítsünk Vénusz D-vitamin étolajat. Kenyérmorzsával ellenőrizzük, hogy elég forró-e. (Ha beledobjuk a morzsát, és egyből sülni kezd, akkor „készen áll" az olaj.) Tegyük az olajba a kenyérszeleteket, majd egyszer átforgatva süssük 1-2 percig, amíg aranybarna lesz a rásülő tojás. Ha elkészült, tegyük papírtörlőre, hogy lecsepegjen.
  3. Fogyasszuk forrón, pár csepp citrommal elkevert vegyes csírasalátával.

Elkészítési tipp

Süssük nagyon forró olajban, hogy ne maradjon ideje a kenyérszeleteknek beszívni az olajat, így lesz igazán ropogós.

A csírasaliba keverhetünk reszelt répát.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Bundáskenyér csírasalival

Hozzávalók


Elkészítés

  1. Nagyobb tálban verjük fel a tojásokat, majd forgassuk meg benne a kenyérszeleteket.
  2. Magasabb falú serpenyőben hevítsünk Vénusz D-vitamin étolajat. Kenyérmorzsával ellenőrizzük, hogy elég forró-e. (Ha beledobjuk a morzsát, és egyből sülni kezd, akkor „készen áll" az olaj.) Tegyük az olajba a kenyérszeleteket, majd egyszer átforgatva süssük 1-2 percig, amíg aranybarna lesz a rásülő tojás. Ha elkészült, tegyük papírtörlőre, hogy lecsepegjen.
  3. Fogyasszuk forrón, pár csepp citrommal elkevert vegyes csírasalátával.

Elkészítési tipp

Süssük nagyon forró olajban, hogy ne maradjon ideje a kenyérszeleteknek beszívni az olajat, így lesz igazán ropogós.

A csírasaliba keverhetünk reszelt répát.