Füstölt lazacos poke bowl házi majonézzel

A poke bowl (vagy poké bowl) egy hawaii étel. Mivel a rizsen kívül kizárólag friss és nyers hozzávalókból áll, a zöldségek vitamintartalma bennük is marad; a poke fogyasztása tehát nem terheli meg olyan mértékben a szervezetet, mint a főtt ételeké.

Elő- és elkészítési idő

30 + 30 + 10 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 700 Kcal

Allergének

Földimogyoró

Hal

Mustár

Szezámmag

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A házi majonézhez:

  • 1 tojássárgája
  • 1 dl Vénusz D-vitamin étolaj
  • 1 kk mustár
  • 1 kk cukor
  • fél kk só
  • 0,5 dl víz
  • 3-4 ek szójaszósz
  • fél citrom leve


A rizshez:


A poke bowl-hoz:

  • 100 g füstölt lazac
  • 3 avokádó
  • fél kígyóuborka
  • 1 konzerv csicseriborsó (240 g)
  • 2-3 újhagyma
  • 3-4 retek
  • 100 g mungóbabcsíra
  • 1 marék bébispenót
  • friss chili
  • 2-4 ek szezámmag
  • szójaszósz ízlés szerint

Elkészítés

  1. Magas falú edényben hevítsünk kevés Vénusz D-vitamin étolajat. Futtassuk meg benne a rizst, sózzuk, majd egy-két perc elteltével öntsük fel 1,6-szoros mennyiségű, forrásban lévő vízzel. Fedjük le a fazekat, vegyük vissza a hőjét a legalacsonyabb fokozatra, majd negyedóra alatt főzzük készre. Ha elkészült a rizs, hagyjuk hűlni.
  2. Nagy keverőedényben keverjük ki egy tojássárgáját a mustárral és kevés cukorral. Folyamatos keverés mellett kezdjük el hozzáadagolni a Vénusz D-vitamin étolajat, vékony sugárban csurgatva. Folytassuk a keverést és az öntést, amíg sűrű krémet nem kapunk. Sózzuk, adjuk hozzá a citrom levét, a szójaszószt, majd igény szerint hígítsuk kevés vízzel, hogy folyékonyabb legyen.
  3. Állítsuk össze a poke bowlt! Kezdjük a rizzsel, majd folytassuk a megmosott, és falatnyira darabolt retekkel, kígyóuborkával. Tegyük rá a szintén falatnyira darabolt füstölt lazacot, majd öntsük nyakon a citromos, szójás házi majonézzel. Helyezzünk rá fél avokádót.
  4. Végül hintsük meg a vékony karikára vágott újhagymával és a szezámmaggal.

Elkészítési tipp

Vágjunk mindet 1-2 centisre, falatnyira, hogy könnyen fogyasztható legyen 1 db villával.

Kedvünk szerint variálhatjuk a zöldségeket!

Aprított mogyoróval is nagyon finom.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

871 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Füstölt lazacos poke bowl házi majonézzel

Hozzávalók

A házi majonézhez:


A rizshez:


A poke bowl-hoz:

Elkészítés

  1. Magas falú edényben hevítsünk kevés Vénusz D-vitamin étolajat. Futtassuk meg benne a rizst, sózzuk, majd egy-két perc elteltével öntsük fel 1,6-szoros mennyiségű, forrásban lévő vízzel. Fedjük le a fazekat, vegyük vissza a hőjét a legalacsonyabb fokozatra, majd negyedóra alatt főzzük készre. Ha elkészült a rizs, hagyjuk hűlni.
  2. Nagy keverőedényben keverjük ki egy tojássárgáját a mustárral és kevés cukorral. Folyamatos keverés mellett kezdjük el hozzáadagolni a Vénusz D-vitamin étolajat, vékony sugárban csurgatva. Folytassuk a keverést és az öntést, amíg sűrű krémet nem kapunk. Sózzuk, adjuk hozzá a citrom levét, a szójaszószt, majd igény szerint hígítsuk kevés vízzel, hogy folyékonyabb legyen.
  3. Állítsuk össze a poke bowlt! Kezdjük a rizzsel, majd folytassuk a megmosott, és falatnyira darabolt retekkel, kígyóuborkával. Tegyük rá a szintén falatnyira darabolt füstölt lazacot, majd öntsük nyakon a citromos, szójás házi majonézzel. Helyezzünk rá fél avokádót.
  4. Végül hintsük meg a vékony karikára vágott újhagymával és a szezámmaggal.

Elkészítési tipp

Vágjunk mindet 1-2 centisre, falatnyira, hogy könnyen fogyasztható legyen 1 db villával.

Kedvünk szerint variálhatjuk a zöldségeket!

Aprított mogyoróval is nagyon finom.