Füstölt lazacos poke bowl házi majonézzel

A poke bowl (vagy poké bowl) egy hawaii étel. Mivel a rizsen kívül kizárólag friss és nyers hozzávalókból áll, a zöldségek vitamintartalma bennük is marad; a poke fogyasztása tehát nem terheli meg olyan mértékben a szervezetet, mint a főtt ételeké.

Elő- és elkészítési idő

30 + 30 + 10 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 700 Kcal

Allergének

Földimogyoró

Hal

Mustár

Szezámmag

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A házi majonézhez:

  • 1 tojássárgája
  • 1 dl Vénusz D-vitamin étolaj
  • 1 kk mustár
  • 1 kk cukor
  • fél kk só
  • 0,5 dl víz
  • 3-4 ek szójaszósz
  • fél citrom leve


A rizshez:


A poke bowl-hoz:

  • 100 g füstölt lazac
  • 3 avokádó
  • fél kígyóuborka
  • 1 konzerv csicseriborsó (240 g)
  • 2-3 újhagyma
  • 3-4 retek
  • 100 g mungóbabcsíra
  • 1 marék bébispenót
  • friss chili
  • 2-4 ek szezámmag
  • szójaszósz ízlés szerint

Elkészítés

  1. Magas falú edényben hevítsünk kevés Vénusz D-vitamin étolajat. Futtassuk meg benne a rizst, sózzuk, majd egy-két perc elteltével öntsük fel 1,6-szoros mennyiségű, forrásban lévő vízzel. Fedjük le a fazekat, vegyük vissza a hőjét a legalacsonyabb fokozatra, majd negyedóra alatt főzzük készre. Ha elkészült a rizs, hagyjuk hűlni.
  2. Nagy keverőedényben keverjük ki egy tojássárgáját a mustárral és kevés cukorral. Folyamatos keverés mellett kezdjük el hozzáadagolni a Vénusz D-vitamin étolajat, vékony sugárban csurgatva. Folytassuk a keverést és az öntést, amíg sűrű krémet nem kapunk. Sózzuk, adjuk hozzá a citrom levét, a szójaszószt, majd igény szerint hígítsuk kevés vízzel, hogy folyékonyabb legyen.
  3. Állítsuk össze a poke bowlt! Kezdjük a rizzsel, majd folytassuk a megmosott, és falatnyira darabolt retekkel, kígyóuborkával. Tegyük rá a szintén falatnyira darabolt füstölt lazacot, majd öntsük nyakon a citromos, szójás házi majonézzel. Helyezzünk rá fél avokádót.
  4. Végül hintsük meg a vékony karikára vágott újhagymával és a szezámmaggal.

Elkészítési tipp

Vágjunk mindet 1-2 centisre, falatnyira, hogy könnyen fogyasztható legyen 1 db villával.

Kedvünk szerint variálhatjuk a zöldségeket!

Aprított mogyoróval is nagyon finom.

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Füstölt lazacos poke bowl házi majonézzel

Hozzávalók

A házi majonézhez:


A rizshez:


A poke bowl-hoz:

Elkészítés

  1. Magas falú edényben hevítsünk kevés Vénusz D-vitamin étolajat. Futtassuk meg benne a rizst, sózzuk, majd egy-két perc elteltével öntsük fel 1,6-szoros mennyiségű, forrásban lévő vízzel. Fedjük le a fazekat, vegyük vissza a hőjét a legalacsonyabb fokozatra, majd negyedóra alatt főzzük készre. Ha elkészült a rizs, hagyjuk hűlni.
  2. Nagy keverőedényben keverjük ki egy tojássárgáját a mustárral és kevés cukorral. Folyamatos keverés mellett kezdjük el hozzáadagolni a Vénusz D-vitamin étolajat, vékony sugárban csurgatva. Folytassuk a keverést és az öntést, amíg sűrű krémet nem kapunk. Sózzuk, adjuk hozzá a citrom levét, a szójaszószt, majd igény szerint hígítsuk kevés vízzel, hogy folyékonyabb legyen.
  3. Állítsuk össze a poke bowlt! Kezdjük a rizzsel, majd folytassuk a megmosott, és falatnyira darabolt retekkel, kígyóuborkával. Tegyük rá a szintén falatnyira darabolt füstölt lazacot, majd öntsük nyakon a citromos, szójás házi majonézzel. Helyezzünk rá fél avokádót.
  4. Végül hintsük meg a vékony karikára vágott újhagymával és a szezámmaggal.

Elkészítési tipp

Vágjunk mindet 1-2 centisre, falatnyira, hogy könnyen fogyasztható legyen 1 db villával.

Kedvünk szerint variálhatjuk a zöldségeket!

Aprított mogyoróval is nagyon finom.