Sonkás-kecskesajtos melegszendvics hagymalekvárral

Egy egyszerű melegszendvics is lehet gourmet finomság, ha szuper alapanyagokat választunk hozzá. A hagymalekvár elkészítése hosszú időnek tűnhet, de egyáltalán nem igényel nagy erőfeszítést, viszont isteni lesz vele a szendvics.

Elő- és elkészítési idő

180 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 357 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A hagymalekvárhoz:

  • pékáru 4 főre
  • Vénusz+ Valódi Vajas ízlés szerinti mennyiségben
  • 6-8 szelet prosciutto sonka
  • 140 g kecskesajt

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a lilahagymákat, majd vágjuk szeletekre.
  2. Hevítsünk Vénusz 100% napraforgó-étolajat magas falú fazékban. Amint elég forró az olaj, helyezzük bele a felvágott lilahagymát. Alacsonyabb lángon, fedő alatt, ritkán kavarva főzzük 2 órát. Akkor jó, ha már lekvár-szerűen kenhetővé válik és teljesen szétesik a hagyma. Adjunk hozzá kevés balzsamecetet, majd főzzük tovább fedő nélkül amíg a kívánt állagú lesz.
  3. Melegítsük elő a sütőt 220 ºC-ra, ha van grillfokozat, kapcsoljuk be.
  4. Készítsük el a szendvicseket: kedvünk szerinti pékárut kenjünk meg Vénusz+ Valódi Vajas margarinnal, halmozzuk rá a sonkát, a hagymalekvárt, majd a kockákra darabolt kecskesajtot. Tegyük az előmelegített sütőbe, és pár perc alatt süssük készre. 
  5. Fogyasszuk forrón!

Elkészítési tipp

Hagymalekvárt nagy adaggal érdemes főzni. Tegyük el dunsztos üvegbe, és tároljuk hűtőszekrényben.

Bármilyen pékárut használhatunk, amihez kedvünk szottyan, de a barna kenyerek savassága szuperül illik a kecskesajthoz!

Mindenképp várjuk meg, míg a sajt picit lepirul, úgy a legfinomabb!

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

892 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Sonkás-kecskesajtos melegszendvics hagymalekvárral

Hozzávalók

A hagymalekvárhoz:

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a lilahagymákat, majd vágjuk szeletekre.
  2. Hevítsünk Vénusz 100% napraforgó-étolajat magas falú fazékban. Amint elég forró az olaj, helyezzük bele a felvágott lilahagymát. Alacsonyabb lángon, fedő alatt, ritkán kavarva főzzük 2 órát. Akkor jó, ha már lekvár-szerűen kenhetővé válik és teljesen szétesik a hagyma. Adjunk hozzá kevés balzsamecetet, majd főzzük tovább fedő nélkül amíg a kívánt állagú lesz.
  3. Melegítsük elő a sütőt 220 ºC-ra, ha van grillfokozat, kapcsoljuk be.
  4. Készítsük el a szendvicseket: kedvünk szerinti pékárut kenjünk meg Vénusz+ Valódi Vajas margarinnal, halmozzuk rá a sonkát, a hagymalekvárt, majd a kockákra darabolt kecskesajtot. Tegyük az előmelegített sütőbe, és pár perc alatt süssük készre. 
  5. Fogyasszuk forrón!

Elkészítési tipp

Hagymalekvárt nagy adaggal érdemes főzni. Tegyük el dunsztos üvegbe, és tároljuk hűtőszekrényben.

Bármilyen pékárut használhatunk, amihez kedvünk szottyan, de a barna kenyerek savassága szuperül illik a kecskesajthoz!

Mindenképp várjuk meg, míg a sajt picit lepirul, úgy a legfinomabb!