„1 órán belül eszünk!” Paradicsomos húsgolyók, burgonyapüré

Ez az olasz eredetű étel nem csak attól zseniális, hogy a gyerekek és felnőttek első számú kedvence, hanem attól is, hogy gyorsan elkészül és burgonyapüré helyett tálalhatjuk rizzsel vagy tésztával is.
Elő- és elkészítési idő

15 + 45 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~196 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Frissen őrölt bors
  • 50 dkg paradicsompüré
  • 2 ek szárított bazsalikom

Burgonyapüré:

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk, majd a tojással a darált húshoz adjuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk a gombócokat és szárított bazsalikommal ízesítjük.
  3. A masszát alaposan összedolgozzuk, majd kis gombócokat formázunk belőle és egy kerámia tálba tesszük őket.
  4. A paradicsompürét sóval, borssal ízesítjük, Alufóliával lefedjük a tálat, majd 200 fokos sütőben 40 percet sütjük. Friss bazsalikomlevelekkel díszítjük tálaláskor.
  5. Közben a burgonyapüréhez a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és kockára vágjuk. 
  6. 20 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük és tejjel, margarinnal összedolgozzuk. Sózzuk, szerecsendióval ízesítjük.


Elkészítési tipp

A húsgombócokat feldobhatjuk olívabogyóval is.

Ételallergia tipp

A burgonyapüréből a tejet kihagyhatjuk vagy alternatív növényi tejekre cserélhetjük, ez esetben használjuk a Vénusz Vajízű sütőmargarint, ami laktózmentes.

Vénusz+ Valódi Vajas

Margarin és vaj csökkentett zsírtartalmú keveréke. Zsírtartalom: 60% (növényi olajok és zsírok: 54%, tejzsír: 6%). A Vénusz+ Valódi Vajas keverékben a margarin krémessége és a vaj tradicionális zamata egyesül. A Vénusz+ Valódi Vajas már közvetlenül a hűtőből kivéve is nagyszerűen kenhető, és kiváló kelléke egy fenséges reggelinek. Különlegességével könnyedén tehet emlékezetessé minden reggelit.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

742 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„1 órán belül eszünk!” Paradicsomos húsgolyók, burgonyapüré

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Frissen őrölt bors
  • 50 dkg paradicsompüré
  • 2 ek szárított bazsalikom

Burgonyapüré:

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk, majd a tojással a darált húshoz adjuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk a gombócokat és szárított bazsalikommal ízesítjük.
  3. A masszát alaposan összedolgozzuk, majd kis gombócokat formázunk belőle és egy kerámia tálba tesszük őket.
  4. A paradicsompürét sóval, borssal ízesítjük, Alufóliával lefedjük a tálat, majd 200 fokos sütőben 40 percet sütjük. Friss bazsalikomlevelekkel díszítjük tálaláskor.
  5. Közben a burgonyapüréhez a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és kockára vágjuk. 
  6. 20 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük és tejjel, margarinnal összedolgozzuk. Sózzuk, szerecsendióval ízesítjük.



Elkészítési tipp

A húsgombócokat feldobhatjuk olívabogyóval is.

Ételallergia tipp

A burgonyapüréből a tejet kihagyhatjuk vagy alternatív növényi tejekre cserélhetjük, ez esetben használjuk a Vénusz Vajízű sütőmargarint, ami laktózmentes.

Vénusz tipp

A Vénusz Vajvarázslat - Sós ízű margarin 47% valódi vajat tartalmaz, így gazdag lesz tőle a krumplipürénk.