Sertésszűz chilis mangókrémmel és krumplival

Az édes chilis mangószósz finoman megbolondítja a sertésszüzet, amit a ropogós, mégis belül puha krumplik tesznek fantasztikussá.

Elő- és elkészítési idő

30 + 25 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 740 Kcal

Hozzávalók

A húshoz:

A krumplihoz:

A szószhoz:

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra.
  2. Pucoljuk meg zöldséghámozóval a mangókat, vágjuk le a gyümölcs húsát a nagy magjáról, majd kockázzuk fel.
  3. Magas falú fazékban hevítsünk 2 evőkanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Futtassuk meg rajta a felaprított hagymát, adjuk hozzá a kierezett, kimagozott chilipaprikát, majd a felkockázott mangót. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd fedjük le és alacsony hőfokon, néha kavarva főzzük 35-40 percig.
  4. Pucoljuk meg a krumplit, majd szeleteljük fel egyenletesen 3-5 mm vastagságúra. Terítsük el a szeleteket egy Vénusz 100% napraforgó-étolajjal enyhén kikent tepsiben úgy, hogy ne fedjék be egymást. Sózzuk meg finoman, helyezzünk rá rozmaring ágat, majd tegyük az előmelegített sütőbe 20 percre.
  5. Távolítsuk el a sertésszűzről a hártyát majd vágjuk félbe.
  6. Hevítsünk Vénusz 100% napraforgó-étolajat egy nagyobb teflonserpenyőben. Ha már nagyon forró, tegyük bele óvatosan a sertésszűz darabokat. Egy percnyi pirítás után forgassunk rajta mindig egyet, hogy finom kéreg piruljon rá. Ha körbeértünk, vegyük ki a serpenyőből, és sózzuk.
  7. Emeljük a sütő hőfokát 210 ºC-ra. Helyezzük az elősütött sertésszüzeket a krumplira, majd tegyük vissza a sütőbe, és 10 perc alatt süssük készre. Ha a hús elkészült, tegyük vágódeszkára piheni 7-9 percre.
  8. Botmixerrel pürésítsük le a mangószószt, hogy egészen selymes krémállagú legyen. 
  9. Szeljük kétcentis érmékre a sertésszüzet, majd tálaljuk szépen a krumplival és a mangószósszal.

Elkészítési tipp

Az éttermihez hasonló tálaláshoz építsünk két tornyot a vékonyra szelt krumplikarikákból olyan magasara, amilyenek a sertésszűz szeletek, majd helyezzük őket aszimmetrikus alakzatban egymás mellé.

A mangószószból óvatosan tegyünk apró pöttyöket a tányérra, ez is nagyon feldobja az ételt a tálaláskor.

Tegyünk a sütőbe hámozott bébirépákat a krumpli mellé: mutatós a tálaláskor és finom is.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

784 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Sertésszűz chilis mangókrémmel és krumplival

Hozzávalók

A húshoz:

A krumplihoz:

A szószhoz:

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra.
  2. Pucoljuk meg zöldséghámozóval a mangókat, vágjuk le a gyümölcs húsát a nagy magjáról, majd kockázzuk fel.
  3. Magas falú fazékban hevítsünk 2 evőkanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Futtassuk meg rajta a felaprított hagymát, adjuk hozzá a kierezett, kimagozott chilipaprikát, majd a felkockázott mangót. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd fedjük le és alacsony hőfokon, néha kavarva főzzük 35-40 percig.
  4. Pucoljuk meg a krumplit, majd szeleteljük fel egyenletesen 3-5 mm vastagságúra. Terítsük el a szeleteket egy Vénusz 100% napraforgó-étolajjal enyhén kikent tepsiben úgy, hogy ne fedjék be egymást. Sózzuk meg finoman, helyezzünk rá rozmaring ágat, majd tegyük az előmelegített sütőbe 20 percre.
  5. Távolítsuk el a sertésszűzről a hártyát majd vágjuk félbe.
  6. Hevítsünk Vénusz 100% napraforgó-étolajat egy nagyobb teflonserpenyőben. Ha már nagyon forró, tegyük bele óvatosan a sertésszűz darabokat. Egy percnyi pirítás után forgassunk rajta mindig egyet, hogy finom kéreg piruljon rá. Ha körbeértünk, vegyük ki a serpenyőből, és sózzuk.
  7. Emeljük a sütő hőfokát 210 ºC-ra. Helyezzük az elősütött sertésszüzeket a krumplira, majd tegyük vissza a sütőbe, és 10 perc alatt süssük készre. Ha a hús elkészült, tegyük vágódeszkára piheni 7-9 percre.
  8. Botmixerrel pürésítsük le a mangószószt, hogy egészen selymes krémállagú legyen. 
  9. Szeljük kétcentis érmékre a sertésszüzet, majd tálaljuk szépen a krumplival és a mangószósszal.

Elkészítési tipp

Az éttermihez hasonló tálaláshoz építsünk két tornyot a vékonyra szelt krumplikarikákból olyan magasara, amilyenek a sertésszűz szeletek, majd helyezzük őket aszimmetrikus alakzatban egymás mellé.

A mangószószból óvatosan tegyünk apró pöttyöket a tányérra, ez is nagyon feldobja az ételt a tálaláskor.

Tegyünk a sütőbe hámozott bébirépákat a krumpli mellé: mutatós a tálaláskor és finom is.