Snidlinges-bazsalikomos muffin

Itt a tavasz, ideje friss fűszernövényekből sütni, főzni. Ez a muffin friss a zöldektől és ízletes a sajttól.

Elő- és elkészítési idő

10 + 15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

12 muffin

Kalória

~ 250 Kcal / muffin

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 260 g liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 2 tk cukor
  • 30 g snidling apróra vágva
  • 30 g bazsalikom vágva
  • 130 g parmezán lereszelve
  • 130 g kecskesajt lereszelve
  • 1,8 dl tej
  • 10 dkg Vénusz Natúr Sütőmargarin  
  • 2 tojás
  • 1 tk só

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 ºC-ra.
  2. Konyhai robotgépben verjük fel a tejet a Vénusz Natúr Sütőmargarinnal és a tojásokkal. 
  3. További keverés mellett adjuk hozzá a liszttel elkevert sütőport, a sót, majd a lereszelt kecskesajtot és parmezánt. Keverjük, amíg a tészta egynemű lesz.
  4. Forgassuk a híg tésztához az apróra vágott snidlinget és bazsalikomot.
  5. Kenjünk ki finoman a muffinsütő tepsi 12 formáját a sütőmargarinnal. Adagoljuk a tésztát egyenlő mennyiségben a formákba, majd tegyük a tepsit az előmelegített sütőbe.
  6. Süssük készre 10-12 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kész, vegyük ki a sütőből és további 6-7 percig hagyjuk hűlni a sütőformában.

Elkészítési tipp

Fogyasszuk melegen vagy hidegen!

Apróra vágott rozmaringot is tehetünk bele.

Gluténmentesen is elkészíthetjük ! Ehhez bármilyen gluténmentes kenyérlisztkeveréket használhatunk, ugyanolyan arányban.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Snidlinges-bazsalikomos muffin

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 ºC-ra.
  2. Konyhai robotgépben verjük fel a tejet a Vénusz Natúr Sütőmargarinnal és a tojásokkal. 
  3. További keverés mellett adjuk hozzá a liszttel elkevert sütőport, a sót, majd a lereszelt kecskesajtot és parmezánt. Keverjük, amíg a tészta egynemű lesz.
  4. Forgassuk a híg tésztához az apróra vágott snidlinget és bazsalikomot.
  5. Kenjünk ki finoman a muffinsütő tepsi 12 formáját a sütőmargarinnal. Adagoljuk a tésztát egyenlő mennyiségben a formákba, majd tegyük a tepsit az előmelegített sütőbe.
  6. Süssük készre 10-12 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kész, vegyük ki a sütőből és további 6-7 percig hagyjuk hűlni a sütőformában.

Elkészítési tipp

Fogyasszuk melegen vagy hidegen!

Apróra vágott rozmaringot is tehetünk bele.

Gluténmentesen is elkészíthetjük ! Ehhez bármilyen gluténmentes kenyérlisztkeveréket használhatunk, ugyanolyan arányban.