Pillekönnyű túrógombóc

A túrógombócok sokszor fújtósra sikerülnek a búzadarától. Készítsük liszttel! Így gombócaink habkönnyűek lesznek!

Elő- és elkészítési idő

10 + 35 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~498 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőmargarint egy serpenyőben felolvasztjuk, majd rászórjuk a zsemlemorzsát és folyamatosan kevergetve megpirítjuk azt.
  2. A túrót a liszttel és a tojások sárgájával eldolgozzuk, pici sót keverünk bele. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, melynek 1/3át azonnal a túrós masszába forgatunk. A maradék 2/3-ot óvatosan keverjük a masszához.
  3. Közben vizet melegítünk. Diónyi gombócokat formázunk, és egyszerre csak annyi gombócot a lobogó sós vízbe, hogy kényelmesen elférjenek, ne tapadjanak össze. Amikor a gombócok a víz felszínére jönnek, onnantól kezdve még 2 percig főzzük őket, majd leszűrjük és a zsemlemorzsába forgatjuk.
  4. Tejföllel, porcukorral kínáljuk.  


Elkészítési tipp

Gyümölcsöt is tehetünk a gombóc közepébe vagy kínálhatjuk gyümölcsöntettel is.

Megszórhatjuk ízesített cukorral is a gombócokat, ehhez a porcukorhoz keverjünk reszelt citromhéjat.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Pillekönnyű túrógombóc

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőmargarint egy serpenyőben felolvasztjuk, majd rászórjuk a zsemlemorzsát és folyamatosan kevergetve megpirítjuk azt.
  2. A túrót a liszttel és a tojások sárgájával eldolgozzuk, pici sót keverünk bele. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, melynek 1/3át azonnal a túrós masszába forgatunk. A maradék 2/3-ot óvatosan keverjük a masszához.
  3. Közben vizet melegítünk. Diónyi gombócokat formázunk, és egyszerre csak annyi gombócot a lobogó sós vízbe, hogy kényelmesen elférjenek, ne tapadjanak össze. Amikor a gombócok a víz felszínére jönnek, onnantól kezdve még 2 percig főzzük őket, majd leszűrjük és a zsemlemorzsába forgatjuk.
  4. Tejföllel, porcukorral kínáljuk.  



Elkészítési tipp

Gyümölcsöt is tehetünk a gombóc közepébe vagy kínálhatjuk gyümölcsöntettel is.

Megszórhatjuk ízesített cukorral is a gombócokat, ehhez a porcukorhoz keverjünk reszelt citromhéjat.

Vénusz tipp

Tejföl helyett válasszuk a Vénusz Napfölt, mely 20 % növényi zsírtartalommal rendelkezik és finoman krémes.