Zöldborsós spagetti mentával

Frissesség és természetesség a javából. Zöld a menta, zöld a spagetti. Élvezzük ki a tavasz ízeit!

Elő- és elkészítési idő

20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 890 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 csomag spagetti tészta
  • 3 ek Vénusz Zöldfűszeres olaj
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • 8 vékony szelet húsos füstölt sonka
  • 250 g zöldborsó
  • 3 dl főzőtejszín
  • 100 g pecorino
  • 25 g friss menta
  • só, bors
  • 1 citrom negyedelve

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban forraljunk bőséges mennyiségű sózott vizet. Ha felforrt, adjuk hozzá a tésztát, és pár csepp Vénusz Zöldfűszeres olajat. A csomagolásán jelzett idő alatt főzzük készre a tésztát.
  2. Nagy serpenyőben hevítsünk 2-3 evőkanálnyi Vénusz Zöldfűszeres olajat. Adjuk hozzá az összezúzott, majd feldarabolt fokhagymát és a vékonyra szelt füstölt sonkát is. Amint elkezd pirulni, keverjük hozzá a zöldborsót is.
  3. Öntsük fel a főzőtejszínnel, majd reszeljük a szószhoz a pecorino sajtot is. Sózzuk ízlés szerint.
  4. Olvasszuk fel teljesen a mártásban a sajtot, majd néha megkeverve főzzük készre 10 perc alatt.
  5. Keverjük hozzá az apróra vágott mentát, majd a leszűrt, lecsepegtetett tésztát.
  6. Tálaljuk forrón, pár csepp citrommal és friss mentával!

Elkészítési tipp

Vénusz Fokhagymás olajjal is nagyon finom lesz!

Más tésztával is elkészíthető, nem csak spagettivel.

Inkább magasabb zsírtartalmú főzőtejszínnel ajánlott elkészíteni a szószt.

Vénusz Zöldfűszeres olaj

Finomított napraforgó-étolaj rozmaringos, oregánós és bazsalikomos fűszerezéssel.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

805 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Zöldborsós spagetti mentával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban forraljunk bőséges mennyiségű sózott vizet. Ha felforrt, adjuk hozzá a tésztát, és pár csepp Vénusz Zöldfűszeres olajat. A csomagolásán jelzett idő alatt főzzük készre a tésztát.
  2. Nagy serpenyőben hevítsünk 2-3 evőkanálnyi Vénusz Zöldfűszeres olajat. Adjuk hozzá az összezúzott, majd feldarabolt fokhagymát és a vékonyra szelt füstölt sonkát is. Amint elkezd pirulni, keverjük hozzá a zöldborsót is.
  3. Öntsük fel a főzőtejszínnel, majd reszeljük a szószhoz a pecorino sajtot is. Sózzuk ízlés szerint.
  4. Olvasszuk fel teljesen a mártásban a sajtot, majd néha megkeverve főzzük készre 10 perc alatt.
  5. Keverjük hozzá az apróra vágott mentát, majd a leszűrt, lecsepegtetett tésztát.
  6. Tálaljuk forrón, pár csepp citrommal és friss mentával!

Elkészítési tipp

Vénusz Fokhagymás olajjal is nagyon finom lesz!

Más tésztával is elkészíthető, nem csak spagettivel.

Inkább magasabb zsírtartalmú főzőtejszínnel ajánlott elkészíteni a szószt.