Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Kakaós piskótatorta epres túrókrémmel

A gyümölcstortákban az az egyik legjobb, hogy csodálatosan lehet őket díszíteni, kicsiknek és nagyoknak is remek kikapcsolódás.

Elő- és elkészítési idő

20 + 50 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

12 szelet

Kalória

~ 340 Kcal / szelet

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A piskótához:

A túrókrémhez:

  • 300 g túró
  • 3 dl habtejszín (min. 30%)
  • 5 ek porcukor
  • 200 g friss eper

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 ºC-ra.
  2. Válasszuk ketté a tojások sárgáját és fehérjét: a fehérjét verjük kemény habbá és tegyük félre.
  3. Nagy keverőedényben verjük fehéredésig a tojások sárgáját a cukorral. Ha már krémes, további keverés mellett adagoljuk hozzá a Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Öntsük a tejet is a híg krémhez.
  4. Forgassuk össze a lisztet a sütőporral és a kakaóporral.
  5. Folyamatos keverés mellett adjuk a száraz hozzávalókat a híg krémhez és keverjük csomómentesre. 
  6. Lazán keverjük a keményre vert tojásfehérje habot is a tésztához, ez lazítani fog rajta.
  7. Egy nagy tortaforma oldalát kenjük ki Vénusz 100% napaforgó-étolajjal, az aljába pedig vágjunk egy formába illő sütőpapírt. Öntsük a tésztát a tortaformába, és egyengessük el benne.
  8. Tegyük a formát az előmelegített sütőbe, és 45-55 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e: szúrjunk bele egy tűt vagy egészen vékony pálcikát a sütibe, és ha nem ragad rá semmi, azaz tiszta marad, kivehetjük a sütőből!! Ha a tortalap elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeljük széltében ketté, vagy akár 3 lapra.
  9. Nagy keverőedényben törjük össze, vagy törjük át a rögös túrót nagyon apróra, de dolgozhatunk krémes túróval is. 
  10. Nagy keverőedényben verjünk kemény habot a hideg habtejszínből és a porcukorból. Vigyázzunk, ne verjük túl, különben kicsapódik a tejszín! 
  11. Forgassuk össze a túrót a tejszínhabbal, majd kezdjük rétegezni a tortát: a piskótalapra mehet a túrókrém vastagon, erre halmozzunk friss, mosott és feldarabolt epret. Jöhet a következő tortalap, újra krém és újra eper - ismételjük amíg elfogynak a hozzávalóink.
  12. Tegyük hűtőszekrénybe fogyasztás előtt 2-3 órára, hogy megdermedjen a torta.

Elkészítési tipp

Az epret bátran helyettesíthetjük bármilyen bogyós gyümölccsel, amit csak szeretünk!

Jobban összeáll a torta, ha a következő tortalap alját is bekenjük a túrókrémmel.

Keverhetünk vaníliát is a túrókrémhez, de pár csepp citrom is nagyon illik hozzá.

Ne aggódjunk, ha púposra, formátlanra sül a torta: a tortalapok vágásakor egyenletesre tudjuk szelni, a leeső tortalapokból és maradék túrókrémből pedig pohárdesszertet is csinálhatunk!

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Kakaós piskótatorta epres túrókrémmel

Hozzávalók

A piskótához:

A túrókrémhez:

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 ºC-ra.
  2. Válasszuk ketté a tojások sárgáját és fehérjét: a fehérjét verjük kemény habbá és tegyük félre.
  3. Nagy keverőedényben verjük fehéredésig a tojások sárgáját a cukorral. Ha már krémes, további keverés mellett adagoljuk hozzá a Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Öntsük a tejet is a híg krémhez.
  4. Forgassuk össze a lisztet a sütőporral és a kakaóporral.
  5. Folyamatos keverés mellett adjuk a száraz hozzávalókat a híg krémhez és keverjük csomómentesre. 
  6. Lazán keverjük a keményre vert tojásfehérje habot is a tésztához, ez lazítani fog rajta.
  7. Egy nagy tortaforma oldalát kenjük ki Vénusz 100% napaforgó-étolajjal, az aljába pedig vágjunk egy formába illő sütőpapírt. Öntsük a tésztát a tortaformába, és egyengessük el benne.
  8. Tegyük a formát az előmelegített sütőbe, és 45-55 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e: szúrjunk bele egy tűt vagy egészen vékony pálcikát a sütibe, és ha nem ragad rá semmi, azaz tiszta marad, kivehetjük a sütőből!! Ha a tortalap elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeljük széltében ketté, vagy akár 3 lapra.
  9. Nagy keverőedényben törjük össze, vagy törjük át a rögös túrót nagyon apróra, de dolgozhatunk krémes túróval is. 
  10. Nagy keverőedényben verjünk kemény habot a hideg habtejszínből és a porcukorból. Vigyázzunk, ne verjük túl, különben kicsapódik a tejszín! 
  11. Forgassuk össze a túrót a tejszínhabbal, majd kezdjük rétegezni a tortát: a piskótalapra mehet a túrókrém vastagon, erre halmozzunk friss, mosott és feldarabolt epret. Jöhet a következő tortalap, újra krém és újra eper - ismételjük amíg elfogynak a hozzávalóink.
  12. Tegyük hűtőszekrénybe fogyasztás előtt 2-3 órára, hogy megdermedjen a torta.

Elkészítési tipp

Az epret bátran helyettesíthetjük bármilyen bogyós gyümölccsel, amit csak szeretünk!

Jobban összeáll a torta, ha a következő tortalap alját is bekenjük a túrókrémmel.

Keverhetünk vaníliát is a túrókrémhez, de pár csepp citrom is nagyon illik hozzá.

Ne aggódjunk, ha púposra, formátlanra sül a torta: a tortalapok vágásakor egyenletesre tudjuk szelni, a leeső tortalapokból és maradék túrókrémből pedig pohárdesszertet is csinálhatunk!