Almás-meggyes-diós rétes

Nincs is finomabb a rétesnél, főleg akkor, ha az egyféle töltelék helyett rögtön háromfélét rakunk bele.

Elő- és elkészítési idő

30 + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 rúd

Kalória

~ 1200 Kcal / rétes

Allergének

Diófélék

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • porcukor a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Daráljuk meg a diót. Hevítsünk fel egy serpenyőt és pirítsuk meg benne a diót óvatosan, figyeljünk rá, hogy ne égjen meg! Tegyük egy nagy tálba, és keverjük hozzá a porcukrot.
  2. Mossuk meg, magozzuk ki a meggyet, majd szárítsuk meg. 
  3. Hámozzuk meg az almákat, csumázzuk ki, reszeljük le, majd nyomkodjuk ki a levét egy szűrőn keresztül.
  4. Adjuk a cukros dióhoz a reszelt almát, a meggyet és a fahéjat, majd jó alaposan keverjük össze. 
  5. Vegyük elő a réteslapokat és egy tiszta konyharuhát. Készítsük elő a Vénusz 100% napraforgó-étolajat és egy konyhai ecsetet. Az első réteslapot igazítsuk a konyharuha széléhez, majd kenegessük végig az étolajjal. A következő réteslapot picit elcsúsztatva helyezzük rá, így megnövelve a rétes hosszát. 
  6. Jöhet a következő réteslap ugyanígy elcsúsztatva és átolajozva, így összesen 3 rétege lesz a rétesnek. 
  7. Halmozzuk rá a töltelék negyedét egy hosszú csíkban, úgy, hogy nagyjából 10 cm-t szabadon hagyunk a szélétől.
  8. Tekerjük fel a rétest a konyharuha segítségével. A konyharuhát fogjuk meg két kézzel, és hajtsunk egyet rajta úgy, hogy a réteslap széle szépen rásimuljon a töltelékre. Ismételjük meg ezt addig, míg a lap tart. A széleit nyomkodjuk vagy hajtsuk vissza.
  9. Ismételjük meg ugyanezt a folyamatot a többi három rétegű rúddal is.
  10. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire az összes rúd rétest, és kenjük meg a tetejüket is Vénusz 100% napraforgó-étolajjal. 
  11. Süssük készre 35 perc alatt 180 ºC-ra előmelegített sütőben. 
  12. Ha kihűlt, vágjuk fel, és tálaláskor hintsük meg egy kevés porcukorral.

Elkészítési tipp

Ha a vastagabb tésztát szeretnénk, készíthetjük 4-5 réteggel, de így kevesebb rúd rétes lesz.

Minél alaposabban kenjük át az étolajjal, annál ropogósabb lesz a tészta.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

805 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Almás-meggyes-diós rétes

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Daráljuk meg a diót. Hevítsünk fel egy serpenyőt és pirítsuk meg benne a diót óvatosan, figyeljünk rá, hogy ne égjen meg! Tegyük egy nagy tálba, és keverjük hozzá a porcukrot.
  2. Mossuk meg, magozzuk ki a meggyet, majd szárítsuk meg. 
  3. Hámozzuk meg az almákat, csumázzuk ki, reszeljük le, majd nyomkodjuk ki a levét egy szűrőn keresztül.
  4. Adjuk a cukros dióhoz a reszelt almát, a meggyet és a fahéjat, majd jó alaposan keverjük össze. 
  5. Vegyük elő a réteslapokat és egy tiszta konyharuhát. Készítsük elő a Vénusz 100% napraforgó-étolajat és egy konyhai ecsetet. Az első réteslapot igazítsuk a konyharuha széléhez, majd kenegessük végig az étolajjal. A következő réteslapot picit elcsúsztatva helyezzük rá, így megnövelve a rétes hosszát. 
  6. Jöhet a következő réteslap ugyanígy elcsúsztatva és átolajozva, így összesen 3 rétege lesz a rétesnek. 
  7. Halmozzuk rá a töltelék negyedét egy hosszú csíkban, úgy, hogy nagyjából 10 cm-t szabadon hagyunk a szélétől.
  8. Tekerjük fel a rétest a konyharuha segítségével. A konyharuhát fogjuk meg két kézzel, és hajtsunk egyet rajta úgy, hogy a réteslap széle szépen rásimuljon a töltelékre. Ismételjük meg ezt addig, míg a lap tart. A széleit nyomkodjuk vagy hajtsuk vissza.
  9. Ismételjük meg ugyanezt a folyamatot a többi három rétegű rúddal is.
  10. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire az összes rúd rétest, és kenjük meg a tetejüket is Vénusz 100% napraforgó-étolajjal. 
  11. Süssük készre 35 perc alatt 180 ºC-ra előmelegített sütőben. 
  12. Ha kihűlt, vágjuk fel, és tálaláskor hintsük meg egy kevés porcukorral.

Elkészítési tipp

Ha a vastagabb tésztát szeretnénk, készíthetjük 4-5 réteggel, de így kevesebb rúd rétes lesz.

Minél alaposabban kenjük át az étolajjal, annál ropogósabb lesz a tészta.