Hideg sültpaprika-krémleves

Végre itt a jó idő, a melegben hűtsük le magunkat egy hideg krémlevessel.

Elő- és elkészítési idő

40 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4-5 főre

Kalória

~ 410 Kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 7 db kápia paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 100 g tökmag
  • 3-4 ek Vénusz Zöldfűszeres olaj
  • 8 dl natúr joghurt
  • 2 kígyóuborka
  • fél citrom leve
  • só, bors

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 ºC-ra. Ha van grillfokozat, kapcsoljuk be!
  2. Mossuk meg alaposan a kápia paprikákat, rakjuk őket egy fém tepsire, majd tegyük be az előmelegített sütőbe. Süssük 20-25 percig, amíg megfeketedik a héja, de közben fordítsuk meg őket egyszer.
  3. Tegyük a tökmagot és a héjában hagyott fokhagymát is a sütőbe 6-10 percre, hogy megpiruljanak. Vigyázzunk, ne égjen oda a tökmag!
  4. Ha megsültek a paprikák, tegyük őket egy tálba, majd fedjük le, és hagyjuk kihűlni.
  5. Húzzuk le a kápiák héját, és szedjük ki a magokat is. Tegyük egy nagy keverőedénybe a héjából kiszabadított sült fokhagymával, a Vénusz Zöldfűszeres olajjal és a joghurttal együtt. Öntsük bele még a kihűlés közben a paprikából kieresztett levet is!
  6. Hámozzuk meg az kígyóuborkákat, majd daraboljuk 1 cm-es vagy apróbb kockákra. Tegyük a ¾-ét a joghurt és a paprika mellé.
  7. Botmixerrel turmixoljuk krémesre a levest. Ha túl sűrűnek találnánk, lazítsunk rajta 1-2 dl vízzel. Facsarjuk hozzá a fél citrom levét, és sózzuk ízlés szerint! 
  8. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben.
  9. Tálaljuk hidegen a maradék apróra vágott kígyóuborkával és a pirított tökmaggal.

Elkészítési tipp

Süthetünk nagyobb adag paprikát, és akár eltehetjük befőttesüvegben savanyítva későbbre is.

Folyó víz alatt könnyen le lehet húzni a sült paprika héját, így a magházat és magokat is könnyű eltávolítani.

Kevés apróra vágott kaporral és krémes tejföllel is nagyon finom!

Vénusz Zöldfűszeres olaj

Finomított napraforgó-étolaj rozmaringos, oregánós és bazsalikomos fűszerezéssel.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

796 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Hideg sültpaprika-krémleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 ºC-ra. Ha van grillfokozat, kapcsoljuk be!
  2. Mossuk meg alaposan a kápia paprikákat, rakjuk őket egy fém tepsire, majd tegyük be az előmelegített sütőbe. Süssük 20-25 percig, amíg megfeketedik a héja, de közben fordítsuk meg őket egyszer.
  3. Tegyük a tökmagot és a héjában hagyott fokhagymát is a sütőbe 6-10 percre, hogy megpiruljanak. Vigyázzunk, ne égjen oda a tökmag!
  4. Ha megsültek a paprikák, tegyük őket egy tálba, majd fedjük le, és hagyjuk kihűlni.
  5. Húzzuk le a kápiák héját, és szedjük ki a magokat is. Tegyük egy nagy keverőedénybe a héjából kiszabadított sült fokhagymával, a Vénusz Zöldfűszeres olajjal és a joghurttal együtt. Öntsük bele még a kihűlés közben a paprikából kieresztett levet is!
  6. Hámozzuk meg az kígyóuborkákat, majd daraboljuk 1 cm-es vagy apróbb kockákra. Tegyük a ¾-ét a joghurt és a paprika mellé.
  7. Botmixerrel turmixoljuk krémesre a levest. Ha túl sűrűnek találnánk, lazítsunk rajta 1-2 dl vízzel. Facsarjuk hozzá a fél citrom levét, és sózzuk ízlés szerint! 
  8. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben.
  9. Tálaljuk hidegen a maradék apróra vágott kígyóuborkával és a pirított tökmaggal.

Elkészítési tipp

Süthetünk nagyobb adag paprikát, és akár eltehetjük befőttesüvegben savanyítva későbbre is.

Folyó víz alatt könnyen le lehet húzni a sült paprika héját, így a magházat és magokat is könnyű eltávolítani.

Kevés apróra vágott kaporral és krémes tejföllel is nagyon finom!