Hideg sültpaprika-krémleves

Végre itt a jó idő, a melegben hűtsük le magunkat egy hideg krémlevessel.

Elő- és elkészítési idő

40 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4-5 főre

Kalória

~ 410 Kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 ºC-ra. Ha van grillfokozat, kapcsoljuk be!
  2. Mossuk meg alaposan a kápia paprikákat, rakjuk őket egy fém tepsire, majd tegyük be az előmelegített sütőbe. Süssük 20-25 percig, amíg megfeketedik a héja, de közben fordítsuk meg őket egyszer.
  3. Tegyük a tökmagot és a héjában hagyott fokhagymát is a sütőbe 6-10 percre, hogy megpiruljanak. Vigyázzunk, ne égjen oda a tökmag!
  4. Ha megsültek a paprikák, tegyük őket egy tálba, majd fedjük le, és hagyjuk kihűlni.
  5. Húzzuk le a kápiák héját, és szedjük ki a magokat is. Tegyük egy nagy keverőedénybe a héjából kiszabadított sült fokhagymával, a Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolajjal és a joghurttal együtt. Öntsük bele még a kihűlés közben a paprikából kieresztett levet is!
  6. Hámozzuk meg az kígyóuborkákat, majd daraboljuk 1 cm-es vagy apróbb kockákra. Tegyük a ¾-ét a joghurt és a paprika mellé.
  7. Botmixerrel turmixoljuk krémesre a levest. Ha túl sűrűnek találnánk, lazítsunk rajta 1-2 dl vízzel. Facsarjuk hozzá a fél citrom levét, és sózzuk ízlés szerint! 
  8. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben.
  9. Tálaljuk hidegen a maradék apróra vágott kígyóuborkával és a pirított tökmaggal.

Elkészítési tipp

Süthetünk nagyobb adag paprikát, és akár eltehetjük befőttesüvegben savanyítva későbbre is.

Folyó víz alatt könnyen le lehet húzni a sült paprika héját, így a magházat és magokat is könnyű eltávolítani.

Kevés apróra vágott kaporral és krémes tejföllel is nagyon finom!

Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolaj

Első préselésű finomított repceétolaj rozmaringos, oregánós és bazsalikomos fűszerezéssel.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

880 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Hideg sültpaprika-krémleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 ºC-ra. Ha van grillfokozat, kapcsoljuk be!
  2. Mossuk meg alaposan a kápia paprikákat, rakjuk őket egy fém tepsire, majd tegyük be az előmelegített sütőbe. Süssük 20-25 percig, amíg megfeketedik a héja, de közben fordítsuk meg őket egyszer.
  3. Tegyük a tökmagot és a héjában hagyott fokhagymát is a sütőbe 6-10 percre, hogy megpiruljanak. Vigyázzunk, ne égjen oda a tökmag!
  4. Ha megsültek a paprikák, tegyük őket egy tálba, majd fedjük le, és hagyjuk kihűlni.
  5. Húzzuk le a kápiák héját, és szedjük ki a magokat is. Tegyük egy nagy keverőedénybe a héjából kiszabadított sült fokhagymával, a Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolajjal és a joghurttal együtt. Öntsük bele még a kihűlés közben a paprikából kieresztett levet is!
  6. Hámozzuk meg az kígyóuborkákat, majd daraboljuk 1 cm-es vagy apróbb kockákra. Tegyük a ¾-ét a joghurt és a paprika mellé.
  7. Botmixerrel turmixoljuk krémesre a levest. Ha túl sűrűnek találnánk, lazítsunk rajta 1-2 dl vízzel. Facsarjuk hozzá a fél citrom levét, és sózzuk ízlés szerint! 
  8. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben.
  9. Tálaljuk hidegen a maradék apróra vágott kígyóuborkával és a pirított tökmaggal.

Elkészítési tipp

Süthetünk nagyobb adag paprikát, és akár eltehetjük befőttesüvegben savanyítva későbbre is.

Folyó víz alatt könnyen le lehet húzni a sült paprika héját, így a magházat és magokat is könnyű eltávolítani.

Kevés apróra vágott kaporral és krémes tejföllel is nagyon finom!