Pizza Melanzane

A padlizsán szezon közepén még a pizzán is a padlizsáné a főszerep. Ráadásul egyszerre krémes és ropogós!

Elő- és elkészítési idő

20 + 50 + 25 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 1540 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A pizza tésztához:

  • 400 g liszt
  • 260 g víz
  • 2 tk instant élesztő

A pizza szószhoz:

  • 2 közepes padlizsán
  • 300 g mozzarella
  • 60 g parmezán
  • friss bazsalikom
  • friss rukkola saláta

Elkészítés

  1. Konyhai dagasztógépben gyúrjunk tésztát a lisztből, langyos vízből és az élesztőből. Dagasszuk 10-14 percig, amíg teljesen egynemű és szép tésztát kapunk. Ha túl ragacsos lenne, adagoljunk még hozzá lisztet, de óvatosan, ne legyen száraz a tészta. Ha elkészült, tegyük langyos helyre, fedjük le tiszta konyharuhával és hagyjuk kelni kb. 45 percig.
  2. Szeleteljük fel a padlizsánt, tegyük tepsire és finoman sózzuk be. Hagyjuk levet ereszteni, majd 40 perc múlva töröljük szárazra.
  3. Magas falú edényben hevítsünk kevés Vénusz Zöldfűszeres olajat, majd futtassuk meg benne a felaprított fokhagymát. Mielőtt lepirulna, adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot. Sózzuk finoman, majd főzzük közepes lángon 45 percig.
  4. Melegítsük elő a sütőt 270 ºC-ra.
  5. Csöpögtessük le a mozzarellát, a parmezánt reszeljük le.
  6. Tegyük az előmelegített sütőbe a felszeletelt padlizsánt, majd süssük elő 3-5 perc alatt.
  7. Szedjük ketté a megkelt tésztát, majd belisztezett felületen gyúrjunk belőle két korongot. Finoman, a kezünkkel húzzuk-nyújtsuk a tésztát, amíg 2-6 mm vastag lesz, és nagyjából 40 centi átmérőjű lesz a pizzalap.
  8. Kenjük meg a paradicsomszósszal a lapokat, majd tegyünk rá az elősütött padlizsánszeletekből. Halmozzunk rá a mozzarellát, majd hintsük meg a reszelt parmezánnal. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 10-14 perc alatt süssük készre.
  9. Tálaljuk forrón, friss bazsalikommal és friss rukkolával megszórva.

Elkészítési tipp

Konzerv paradicsomból is elkészíthetjük.

Hűtőszekrényben is keleszthetjük a tésztát, akár 10-20 órán keresztül.

Két nagyobb pizzára elegendő a leírt mennyiség.

Vénusz Zöldfűszeres olaj

Finomított napraforgó-étolaj rozmaringos, oregánós és bazsalikomos fűszerezéssel.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

808 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Pizza Melanzane

Hozzávalók

A pizza tésztához:

A pizza szószhoz:

Elkészítés

  1. Konyhai dagasztógépben gyúrjunk tésztát a lisztből, langyos vízből és az élesztőből. Dagasszuk 10-14 percig, amíg teljesen egynemű és szép tésztát kapunk. Ha túl ragacsos lenne, adagoljunk még hozzá lisztet, de óvatosan, ne legyen száraz a tészta. Ha elkészült, tegyük langyos helyre, fedjük le tiszta konyharuhával és hagyjuk kelni kb. 45 percig.
  2. Szeleteljük fel a padlizsánt, tegyük tepsire és finoman sózzuk be. Hagyjuk levet ereszteni, majd 40 perc múlva töröljük szárazra.
  3. Magas falú edényben hevítsünk kevés Vénusz Zöldfűszeres olajat, majd futtassuk meg benne a felaprított fokhagymát. Mielőtt lepirulna, adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot. Sózzuk finoman, majd főzzük közepes lángon 45 percig.
  4. Melegítsük elő a sütőt 270 ºC-ra.
  5. Csöpögtessük le a mozzarellát, a parmezánt reszeljük le.
  6. Tegyük az előmelegített sütőbe a felszeletelt padlizsánt, majd süssük elő 3-5 perc alatt.
  7. Szedjük ketté a megkelt tésztát, majd belisztezett felületen gyúrjunk belőle két korongot. Finoman, a kezünkkel húzzuk-nyújtsuk a tésztát, amíg 2-6 mm vastag lesz, és nagyjából 40 centi átmérőjű lesz a pizzalap.
  8. Kenjük meg a paradicsomszósszal a lapokat, majd tegyünk rá az elősütött padlizsánszeletekből. Halmozzunk rá a mozzarellát, majd hintsük meg a reszelt parmezánnal. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 10-14 perc alatt süssük készre.
  9. Tálaljuk forrón, friss bazsalikommal és friss rukkolával megszórva.

Elkészítési tipp

Konzerv paradicsomból is elkészíthetjük.

Hűtőszekrényben is keleszthetjük a tésztát, akár 10-20 órán keresztül.

Két nagyobb pizzára elegendő a leírt mennyiség.