Pizza Melanzane

A padlizsán szezon közepén még a pizzán is a padlizsáné a főszerep. Ráadásul egyszerre krémes és ropogós!

Elő- és elkészítési idő

20 + 50 + 25 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 1540 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A pizza tésztához:

  • 400 g liszt
  • 260 g víz
  • 2 tk instant élesztő

A pizza szószhoz:

  • 2 közepes padlizsán
  • 300 g mozzarella
  • 60 g parmezán
  • friss bazsalikom
  • friss rukkola saláta

Elkészítés

  1. Konyhai dagasztógépben gyúrjunk tésztát a lisztből, langyos vízből és az élesztőből. Dagasszuk 10-14 percig, amíg teljesen egynemű és szép tésztát kapunk. Ha túl ragacsos lenne, adagoljunk még hozzá lisztet, de óvatosan, ne legyen száraz a tészta. Ha elkészült, tegyük langyos helyre, fedjük le tiszta konyharuhával és hagyjuk kelni kb. 45 percig.
  2. Szeleteljük fel a padlizsánt, tegyük tepsire és finoman sózzuk be. Hagyjuk levet ereszteni, majd 40 perc múlva töröljük szárazra.
  3. Magas falú edényben hevítsünk kevés Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolajat, majd futtassuk meg benne a felaprított fokhagymát. Mielőtt lepirulna, adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot. Sózzuk finoman, majd főzzük közepes lángon 45 percig.
  4. Melegítsük elő a sütőt 270 ºC-ra.
  5. Csöpögtessük le a mozzarellát, a parmezánt reszeljük le.
  6. Tegyük az előmelegített sütőbe a felszeletelt padlizsánt, majd süssük elő 3-5 perc alatt.
  7. Szedjük ketté a megkelt tésztát, majd belisztezett felületen gyúrjunk belőle két korongot. Finoman, a kezünkkel húzzuk-nyújtsuk a tésztát, amíg 2-6 mm vastag lesz, és nagyjából 40 centi átmérőjű lesz a pizzalap.
  8. Kenjük meg a paradicsomszósszal a lapokat, majd tegyünk rá az elősütött padlizsánszeletekből. Halmozzunk rá a mozzarellát, majd hintsük meg a reszelt parmezánnal. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 10-14 perc alatt süssük készre.
  9. Tálaljuk forrón, friss bazsalikommal és friss rukkolával megszórva.

Elkészítési tipp

Konzerv paradicsomból is elkészíthetjük.

Hűtőszekrényben is keleszthetjük a tésztát, akár 10-20 órán keresztül.

Két nagyobb pizzára elegendő a leírt mennyiség.

Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolaj

Első préselésű finomított repceétolaj rozmaringos, oregánós és bazsalikomos fűszerezéssel.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

880 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Pizza Melanzane

Hozzávalók

A pizza tésztához:

A pizza szószhoz:

Elkészítés

  1. Konyhai dagasztógépben gyúrjunk tésztát a lisztből, langyos vízből és az élesztőből. Dagasszuk 10-14 percig, amíg teljesen egynemű és szép tésztát kapunk. Ha túl ragacsos lenne, adagoljunk még hozzá lisztet, de óvatosan, ne legyen száraz a tészta. Ha elkészült, tegyük langyos helyre, fedjük le tiszta konyharuhával és hagyjuk kelni kb. 45 percig.
  2. Szeleteljük fel a padlizsánt, tegyük tepsire és finoman sózzuk be. Hagyjuk levet ereszteni, majd 40 perc múlva töröljük szárazra.
  3. Magas falú edényben hevítsünk kevés Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolajat, majd futtassuk meg benne a felaprított fokhagymát. Mielőtt lepirulna, adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot. Sózzuk finoman, majd főzzük közepes lángon 45 percig.
  4. Melegítsük elő a sütőt 270 ºC-ra.
  5. Csöpögtessük le a mozzarellát, a parmezánt reszeljük le.
  6. Tegyük az előmelegített sütőbe a felszeletelt padlizsánt, majd süssük elő 3-5 perc alatt.
  7. Szedjük ketté a megkelt tésztát, majd belisztezett felületen gyúrjunk belőle két korongot. Finoman, a kezünkkel húzzuk-nyújtsuk a tésztát, amíg 2-6 mm vastag lesz, és nagyjából 40 centi átmérőjű lesz a pizzalap.
  8. Kenjük meg a paradicsomszósszal a lapokat, majd tegyünk rá az elősütött padlizsánszeletekből. Halmozzunk rá a mozzarellát, majd hintsük meg a reszelt parmezánnal. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 10-14 perc alatt süssük készre.
  9. Tálaljuk forrón, friss bazsalikommal és friss rukkolával megszórva.

Elkészítési tipp

Konzerv paradicsomból is elkészíthetjük.

Hűtőszekrényben is keleszthetjük a tésztát, akár 10-20 órán keresztül.

Két nagyobb pizzára elegendő a leírt mennyiség.