Csokikrémes cupcake áfonyával

Csoki és áfonya egy édes kis cupcake-ben - a legfinomabb délutáni csemege!

Elő- és elkészítési idő

10 + 20 + 10 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~ 340 Kcal / cupcake

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A cupcake tésztájához:

  • 150 g liszt
  • 20 g kakaópor
  • 12 g sütőpor
  • 150 g kristálycukor
  • 50 g Vénusz Sütőmargarin
  • 1 dl tej
  • 1 tojás
  • csipet só

A csokikrémhez:

  • 250 g habtejszín
  • 40 g porcukor
  • 100 g étcsoki (min. 65% kakaótartalmú)
  • 150 g áfonya

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 ºC-ra.
  2. Keverjük össze konyhai robotgép segítségével a lisztet, kakaóport, cukrot, sütőport annyira, hogy egy darabosabb tésztát kapjunk. 
  3. Keverjük el a tejet a tojással. További keverés mellett lassan adagoljuk a folyadék felét a lisztes tésztához. Ha már teljesen összeállt a száraz hozzávalókkal a tojásos tej, öntsük hozzá a maradékot is, hogy krémes masszát kapjunk.
  4. Helyezzünk 12 cupcake formát nagyobb tepsire, majd kanalazzunk a sűrű tésztából 1-1 púpozott kanállal a formákba. Nem kell a tetejéig rakni a formákat, bőven meg fog kelni a tészta, de arra figyeljünk, hogy egyenlően osszuk el a tésztát.
  5. Tegyük a cupcake-eket az előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük meg, majd hagyjuk őket kihűlni.
  6. Forraljunk vizet magas falú fazékban, majd helyezzünk fölé egy fém keverőedényt. Olvasszuk fel az étcsokit a vízgőz felett.
  7. Nagy keverőedényben verjük kemény habbá a hideg habtejszínt és a cukrot. Vigyázzunk, ne verjük túl, különben kicsapódik a tejszín, majd összeesik a hab (érdemes a dobozon feltüntetett időtartamot betartani, hogy hány percig kell verni)! Mielőtt elkészülne, keverjük hozzá a felolvasztott csokit is kis adagokban. Arra figyeljünk, hogy a csoki ne legyen forró, miközben adagoljuk a tejszínhez.
  8. Töltsük habzsákba a csokis tejszínhabot, majd tegyük fél órára hűtőszekrénybe, hogy visszadermedjen kicsit.
  9. Ha az idő letelt, formázzunk a habzsákból a cupcake-ekre körkörös mozdulatokkal csúcsokat a csokikrémből. Hintsük meg friss, megmosott áfonyával, és már ehetjük is őket!

Elkészítési tipp

Más bogyós gyümölccsel is nagyon finom!

Ne süssük túl a cupcake tésztáját! A cupcake mindig kicsit könnyebb lesz, mint a muffin. Akkor lesz jó, ha levegős, laza. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész van-e!

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

808 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Csokikrémes cupcake áfonyával

Hozzávalók

A cupcake tésztájához:

A csokikrémhez:

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 ºC-ra.
  2. Keverjük össze konyhai robotgép segítségével a lisztet, kakaóport, cukrot, sütőport annyira, hogy egy darabosabb tésztát kapjunk. 
  3. Keverjük el a tejet a tojással. További keverés mellett lassan adagoljuk a folyadék felét a lisztes tésztához. Ha már teljesen összeállt a száraz hozzávalókkal a tojásos tej, öntsük hozzá a maradékot is, hogy krémes masszát kapjunk.
  4. Helyezzünk 12 cupcake formát nagyobb tepsire, majd kanalazzunk a sűrű tésztából 1-1 púpozott kanállal a formákba. Nem kell a tetejéig rakni a formákat, bőven meg fog kelni a tészta, de arra figyeljünk, hogy egyenlően osszuk el a tésztát.
  5. Tegyük a cupcake-eket az előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük meg, majd hagyjuk őket kihűlni.
  6. Forraljunk vizet magas falú fazékban, majd helyezzünk fölé egy fém keverőedényt. Olvasszuk fel az étcsokit a vízgőz felett.
  7. Nagy keverőedényben verjük kemény habbá a hideg habtejszínt és a cukrot. Vigyázzunk, ne verjük túl, különben kicsapódik a tejszín, majd összeesik a hab (érdemes a dobozon feltüntetett időtartamot betartani, hogy hány percig kell verni)! Mielőtt elkészülne, keverjük hozzá a felolvasztott csokit is kis adagokban. Arra figyeljünk, hogy a csoki ne legyen forró, miközben adagoljuk a tejszínhez.
  8. Töltsük habzsákba a csokis tejszínhabot, majd tegyük fél órára hűtőszekrénybe, hogy visszadermedjen kicsit.
  9. Ha az idő letelt, formázzunk a habzsákból a cupcake-ekre körkörös mozdulatokkal csúcsokat a csokikrémből. Hintsük meg friss, megmosott áfonyával, és már ehetjük is őket!

Elkészítési tipp

Más bogyós gyümölccsel is nagyon finom!

Ne süssük túl a cupcake tésztáját! A cupcake mindig kicsit könnyebb lesz, mint a muffin. Akkor lesz jó, ha levegős, laza. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész van-e!