„Hétfőre olaszt!” Lasagne

Az olasz konyhának kevesen tudnak ellenállni, főleg, ha a lasagnéról van szó. Egykönnyen dobozolható, remekül fagyasztható, de hűtőben is napokig friss marad, így mindig csak annyit érdemes melegíteni belőle, amennyit elfogyasztanak a gyerekek.

Elő- és elkészítési idő

15 + 70 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~858 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 5 ek Vénusz étolaj
  • 1 hagyma
  • 1 sárgarépa
  • 2 szár angolzeller
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg darált marha
  • 45 dkg darabolt paradicsomkonzerv
  • frissen őrölt bors
  • 2 tk szárított bazsalikom  

Besamel mártás:

  • 20-20 dkg lasagne tészta
  • 15 dkg parmezán

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát apróra vágjuk, a répát lereszeljük, a szárzellert vékonyan felkarikázzuk, a fokhagymát megroppantjuk a kés lapjával és finomra vágjuk.
  2. Olajon a hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a répát, zellert, fokhagymát, aláöntünk 1 dl vizet és 5 percig főzzük. Ezt követően hozzáadjuk a darált húst, fehérre pirítjuk, majd ráöntjük a paradicsomkonzervet, sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal ízesítjük és 20 perc alatt krémes ragut főzünk belőle.
  3. A besamelhez a margarint felolvasztjuk, megfuttatjuk rajta a lisztet, majd apránként felhígítjuk a tejjel és besűrítjük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
  4. Egy nagyobb kerámiatál aljára kenünk a húsos raguból, erre jönnek a lasagne lapok, erre egy adag besamel, majd ismét, hús-tészta-besamel. A tetejére tészta, majd besamel kerüljön. A sajttal megszórjuk és 200 fokos sütőben pirosra sütjük.


Elkészítési tipp

Készíthetjük zöldségesen is, például spenóttal. Ez esetben a húsos ragu helyett spenótot rétegezzünk. Jól harmonizál vele, ha a besamelbe kevés márványsajtot olvasztunk.

Ételallergia tipp

Érzékenység/allergia esetén tej helyett használjunk rizstejet, így készítsük el a besamelt.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Hétfőre olaszt!” Lasagne

Hozzávalók

Besamel mártás:


Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát apróra vágjuk, a répát lereszeljük, a szárzellert vékonyan felkarikázzuk, a fokhagymát megroppantjuk a kés lapjával és finomra vágjuk.
  2. Olajon a hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a répát, zellert, fokhagymát, aláöntünk 1 dl vizet és 5 percig főzzük. Ezt követően hozzáadjuk a darált húst, fehérre pirítjuk, majd ráöntjük a paradicsomkonzervet, sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal ízesítjük és 20 perc alatt krémes ragut főzünk belőle.
  3. A besamelhez a margarint felolvasztjuk, megfuttatjuk rajta a lisztet, majd apránként felhígítjuk a tejjel és besűrítjük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
  4. Egy nagyobb kerámiatál aljára kenünk a húsos raguból, erre jönnek a lasagne lapok, erre egy adag besamel, majd ismét, hús-tészta-besamel. A tetejére tészta, majd besamel kerüljön. A sajttal megszórjuk és 200 fokos sütőben pirosra sütjük.



Elkészítési tipp

Készíthetjük zöldségesen is, például spenóttal. Ez esetben a húsos ragu helyett spenótot rétegezzünk. Jól harmonizál vele, ha a besamelbe kevés márványsajtot olvasztunk.

Ételallergia tipp

Érzékenység/allergia esetén tej helyett használjunk rizstejet, így készítsük el a besamelt.

Vénusz tipp

A besamelmártásunk különösen gazdag ízű lesz a Vénusz Valódi Vajjal sütéshez terméket margarin használunk hozzá.