Sörös cheddarkrémleves

Füstös, sajtos, sörös - finom nyáresti leves a sör világnapja alkalmából.

Elő- és elkészítési idő

10 + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 650 Kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3 ek Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolaj
  • 1 közepes póréhagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • fél kk szerecsendió
  • 2 nagy sárga paradicsom
  • 8 szál angol zeller
  • 2 dl főzőtejszín
  • 5 dl kukoricasör
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • 250 g vörös cheddarsajt
  • só, bors
  • friss koriander

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban hevítsünk pár kanálnyi Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolajat. Ha elég forró, adjuk hozzá a megmosott, vékony karikákra szelt póréhagymát. Tegyük mellé az összezúzott, majd aprított fokhagymát is, és pirítsuk közepes lángon 4-5 percig, amíg színt kap.
  2. Adjuk hozzá a megmosott, majd szintén felkarikázott angol zellert és a szerecsendiót is.
  3. A paradicsomot vágjuk 6-8 cikkbe, majd éles késsel vágjuk le a cikkek héját. Daraboljuk fel, és mehet ez is a levesbe. Emeljünk a hőfokon, majd főzzük további 5-6 percig. 
  4. Öntsük az edénybe a kukoricasört, majd adjunk hozzá még egy liternyi vizet is, sózzuk meg a levest, fedjük le, és főzzük 20 percig.
  5. A cheddarsajt ⅔-át reszeljük le, a maradékot vágjuk 1 cm-es kockákra.
  6. Öntsük bele a főzőtejszínt a leveshez, majd a reszelt sajtot is tegyük bele. Folyamatos keverés mellett forraljuk újra a levest. Vegyük le a hőfokot közepesnél alacsonyabbra, majd botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre 3-5 perc alatt.
  7. Kis keverőedényben keverjük csomómentesre a kukoricakeményítőt 1 dl vízzel. Öntsük a leveshez, majd gyakran kavarva főzzük készre további 10 perc alatt.
  8. Tálaljuk forrón a levest a maradék sajtkockákkal és hintsük meg friss korianderrel.

Elkészítési tipp

Kevés füstölt paprikát is hinthetünk a leveshez, még az elején, a paradicsom mellé.

Apróra vágott, pirított bacon is nagyon illik hozzá!

Piros paradicsommal is ugyanilyen finom lesz, csak más színű.

Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolaj

Első préselésű finomított repceétolaj rozmaringos, oregánós és bazsalikomos fűszerezéssel.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

879 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Sörös cheddarkrémleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban hevítsünk pár kanálnyi Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolajat. Ha elég forró, adjuk hozzá a megmosott, vékony karikákra szelt póréhagymát. Tegyük mellé az összezúzott, majd aprított fokhagymát is, és pirítsuk közepes lángon 4-5 percig, amíg színt kap.
  2. Adjuk hozzá a megmosott, majd szintén felkarikázott angol zellert és a szerecsendiót is.
  3. A paradicsomot vágjuk 6-8 cikkbe, majd éles késsel vágjuk le a cikkek héját. Daraboljuk fel, és mehet ez is a levesbe. Emeljünk a hőfokon, majd főzzük további 5-6 percig. 
  4. Öntsük az edénybe a kukoricasört, majd adjunk hozzá még egy liternyi vizet is, sózzuk meg a levest, fedjük le, és főzzük 20 percig.
  5. A cheddarsajt ⅔-át reszeljük le, a maradékot vágjuk 1 cm-es kockákra.
  6. Öntsük bele a főzőtejszínt a leveshez, majd a reszelt sajtot is tegyük bele. Folyamatos keverés mellett forraljuk újra a levest. Vegyük le a hőfokot közepesnél alacsonyabbra, majd botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre 3-5 perc alatt.
  7. Kis keverőedényben keverjük csomómentesre a kukoricakeményítőt 1 dl vízzel. Öntsük a leveshez, majd gyakran kavarva főzzük készre további 10 perc alatt.
  8. Tálaljuk forrón a levest a maradék sajtkockákkal és hintsük meg friss korianderrel.

Elkészítési tipp

Kevés füstölt paprikát is hinthetünk a leveshez, még az elején, a paradicsom mellé.

Apróra vágott, pirított bacon is nagyon illik hozzá!

Piros paradicsommal is ugyanilyen finom lesz, csak más színű.