Sörös cheddarkrémleves

Füstös, sajtos, sörös - finom nyáresti leves a sör világnapja alkalmából.

Elő- és elkészítési idő

10 + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 650 Kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3 ek Vénusz Paprikás olaj
  • 1 közepes póréhagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • fél kk szerecsendió
  • 2 nagy sárga paradicsom
  • 8 szál angol zeller
  • 2 dl főzőtejszín
  • 5 dl kukoricasör
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • 250 g vörös cheddarsajt
  • só, bors
  • friss koriander

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban hevítsünk pár kanálnyi Vénusz Paprikás olajat. Ha elég forró, adjuk hozzá a megmosott, vékony karikákra szelt póréhagymát. Tegyük mellé az összezúzott, majd aprított fokhagymát is, és pirítsuk közepes lángon 4-5 percig, amíg színt kap.
  2. Adjuk hozzá a megmosott, majd szintén felkarikázott angol zellert és a szerecsendiót is.
  3. A paradicsomot vágjuk 6-8 cikkbe, majd éles késsel vágjuk le a cikkek héját. Daraboljuk fel, és mehet ez is a levesbe. Emeljünk a hőfokon, majd főzzük további 5-6 percig. 
  4. Öntsük az edénybe a kukoricasört, majd adjunk hozzá még egy liternyi vizet is, sózzuk meg a levest, fedjük le, és főzzük 20 percig.
  5. A cheddarsajt ⅔-át reszeljük le, a maradékot vágjuk 1 cm-es kockákra.
  6. Öntsük bele a főzőtejszínt a leveshez, majd a reszelt sajtot is tegyük bele. Folyamatos keverés mellett forraljuk újra a levest. Vegyük le a hőfokot közepesnél alacsonyabbra, majd botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre 3-5 perc alatt.
  7. Kis keverőedényben keverjük csomómentesre a kukoricakeményítőt 1 dl vízzel. Öntsük a leveshez, majd gyakran kavarva főzzük készre további 10 perc alatt.
  8. Tálaljuk forrón a levest a maradék sajtkockákkal és hintsük meg friss korianderrel.

Elkészítési tipp

Kevés füstölt paprikát is hinthetünk a leveshez, még az elején, a paradicsom mellé.

Apróra vágott, pirított bacon is nagyon illik hozzá!

Piros paradicsommal is ugyanilyen finom lesz, csak más színű.

Vénusz Paprikás olaj

Finomított napraforgó-étolaj enyhén csípős csilipaprikás, paradicsomos és bazsalikomos fűszerezéssel.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

804 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Sörös cheddarkrémleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban hevítsünk pár kanálnyi Vénusz Paprikás olajat. Ha elég forró, adjuk hozzá a megmosott, vékony karikákra szelt póréhagymát. Tegyük mellé az összezúzott, majd aprított fokhagymát is, és pirítsuk közepes lángon 4-5 percig, amíg színt kap.
  2. Adjuk hozzá a megmosott, majd szintén felkarikázott angol zellert és a szerecsendiót is.
  3. A paradicsomot vágjuk 6-8 cikkbe, majd éles késsel vágjuk le a cikkek héját. Daraboljuk fel, és mehet ez is a levesbe. Emeljünk a hőfokon, majd főzzük további 5-6 percig. 
  4. Öntsük az edénybe a kukoricasört, majd adjunk hozzá még egy liternyi vizet is, sózzuk meg a levest, fedjük le, és főzzük 20 percig.
  5. A cheddarsajt ⅔-át reszeljük le, a maradékot vágjuk 1 cm-es kockákra.
  6. Öntsük bele a főzőtejszínt a leveshez, majd a reszelt sajtot is tegyük bele. Folyamatos keverés mellett forraljuk újra a levest. Vegyük le a hőfokot közepesnél alacsonyabbra, majd botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre 3-5 perc alatt.
  7. Kis keverőedényben keverjük csomómentesre a kukoricakeményítőt 1 dl vízzel. Öntsük a leveshez, majd gyakran kavarva főzzük készre további 10 perc alatt.
  8. Tálaljuk forrón a levest a maradék sajtkockákkal és hintsük meg friss korianderrel.

Elkészítési tipp

Kevés füstölt paprikát is hinthetünk a leveshez, még az elején, a paradicsom mellé.

Apróra vágott, pirított bacon is nagyon illik hozzá!

Piros paradicsommal is ugyanilyen finom lesz, csak más színű.