Grillezett citromos lepényhal uborkasalátával

Hamar elkészül, friss és könnyű - a grillezett lepényhal a tökéletes étel kánikulában.

Elő- és elkészítési idő

20 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 700 kcal

Allergének

Hal

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A lepényhalhoz:

Az uborkasalátához:

  • 4 dl görög joghurt
  • 2 kígyóuborka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 marék magozott fekete olajbogyó
  • friss petrezselyem
  • 2 ek Vénusz Fokhagymás olaj

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg, majd reszeljük le a két kígyóuborkát. Tegyük szűrőbe és hagyjuk benne 20 percig, amíg lecsepeg a leve. Ha lecsepegett, keverjük ki a görög joghurttal, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel. Tegyük bele a magozott fekete olajbogyókat, sózzuk ízlés szerint, majd keverjünk el benne 1 evőkanálnyi Vénusz Fokhagymás olajat. Tegyük hűtőszekrénybe az uborkasalátát.
  2. Készítsük el a megfelelő hőmérsékletű parazsat a grillezéshez. 
  3. Papírtörlővel szárítgassuk meg a lepényhal filét. Dörzsöljük be alaposan a Vénusz Fokhagymás olajjal, majd sózzuk meg. Ha van összecsukható hal grillrácsunk, akkor tegyük bele a halat.
  4. Helyezzük a halat a parázs fölé kb. 15 cm magasan. Süssük a halat a - vastagságától függően - oldalanként 5-8 percig. Vigyázzunk, mert könnyen kiszárad. Ha elkészült, facsarjuk rá a citrom levét. 
  5. Tálaljuk forrón a hideg salátával.

Elkészítési tipp

Sütőben vagy tepsiben is grillezhetjük a halat.

Válasszunk nagyobb lepényhal, vagy laposhal filét.

Ha bőrös lepényhal filét kapunk, akkor is finom lesz: süssük a bőrös oldalával lefelé, így nehezebben szárad ki a hal, és finom ropogós lesz a bőre.

Vénusz Fokhagymás olaj

Finomított napraforgó-étolaj fokhagymás, paradicsomos és bazsalikomos fűszerezéssel.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

808 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Grillezett citromos lepényhal uborkasalátával

Hozzávalók

A lepényhalhoz:

Az uborkasalátához:

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg, majd reszeljük le a két kígyóuborkát. Tegyük szűrőbe és hagyjuk benne 20 percig, amíg lecsepeg a leve. Ha lecsepegett, keverjük ki a görög joghurttal, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel. Tegyük bele a magozott fekete olajbogyókat, sózzuk ízlés szerint, majd keverjünk el benne 1 evőkanálnyi Vénusz Fokhagymás olajat. Tegyük hűtőszekrénybe az uborkasalátát.
  2. Készítsük el a megfelelő hőmérsékletű parazsat a grillezéshez. 
  3. Papírtörlővel szárítgassuk meg a lepényhal filét. Dörzsöljük be alaposan a Vénusz Fokhagymás olajjal, majd sózzuk meg. Ha van összecsukható hal grillrácsunk, akkor tegyük bele a halat.
  4. Helyezzük a halat a parázs fölé kb. 15 cm magasan. Süssük a halat a - vastagságától függően - oldalanként 5-8 percig. Vigyázzunk, mert könnyen kiszárad. Ha elkészült, facsarjuk rá a citrom levét. 
  5. Tálaljuk forrón a hideg salátával.

Elkészítési tipp

Sütőben vagy tepsiben is grillezhetjük a halat.

Válasszunk nagyobb lepényhal, vagy laposhal filét.

Ha bőrös lepényhal filét kapunk, akkor is finom lesz: süssük a bőrös oldalával lefelé, így nehezebben szárad ki a hal, és finom ropogós lesz a bőre.