Sárgadinnyés pulykasaslik

A sárgadinnye grillezve is isteni finom, és a füstölt paprikával olyan jó barátok, hogy a szezon utolsó grillezéseinél érdemes őket bevetni. 

Elő- és elkészítési idő

10 p + 12 óra + 30 p

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 405 Kcal

Hozzávalók

  • 1,2 kg pulykamell
  • 1 nagyobb sárgadinnye
  • 2 cukkini
  • 4 ek Vénusz Zöldfűszeres olaj
  • 2 tk só
  • 1 tk füstölt pirospaprika
  • fél citrom leve
  • bors

Elkészítés

  1. Vágjuk négybe a sárgadinnyét és magozzuk ki.
  2. Az egyik negyednek vágjuk le a héját, majd nagyobb salátástálban botmixerrel pürésítsük le. Adjunk a püréhez Vénusz Zöldfűszeres étolajat, sót, füstölt paprikát és egy fél citrom levét, és készen is vagyunk a páccal.
  3. Daraboljuk fel a pulykamellet 3-5 cm-es kockákra, majd forgassuk össze a páccal, hogy egyenletesen bevonja mindenhol. Fedjük le a tálat légmentesen, és tegyük a hűtőszekrénybe 12-24 órára.
  4. Készítsük el a megfelelő parazsat. Tegyük a grillrácsot 8-10 cm magasra a parázs fölé, majd készítsük el a nyársakat.
  5. Húzzunk a nyársra felváltva a bepácolt pulykából, felkarikázott cukkiniből, 3-5 cm-es kockára vágott sárgadinnyéből, amíg el nem fogy minden alapanyag. Finoman, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk újra.
  6. Helyezzük a nyársakat a forró parázs fölé, majd néha átforgatva süssük aranybarnára kb. 10-13 perc alatt. 
  7. Fogyasszuk forrón!

Elkészítési tipp

Pulyka helyett csirkével is ugyanúgy működik a recept.

Elektromos grillen, vagy akár serpenyőben is elkészíthetjük.

Köretnek salátát, vagy akár grillezett kukoricát fogyaszthatunk hozzá.

Vénusz Zöldfűszeres olaj

Finomított napraforgó-étolaj rozmaringos, oregánós és bazsalikomos fűszerezéssel.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

804 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Sárgadinnyés pulykasaslik

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk négybe a sárgadinnyét és magozzuk ki.
  2. Az egyik negyednek vágjuk le a héját, majd nagyobb salátástálban botmixerrel pürésítsük le. Adjunk a püréhez Vénusz Zöldfűszeres étolajat, sót, füstölt paprikát és egy fél citrom levét, és készen is vagyunk a páccal.
  3. Daraboljuk fel a pulykamellet 3-5 cm-es kockákra, majd forgassuk össze a páccal, hogy egyenletesen bevonja mindenhol. Fedjük le a tálat légmentesen, és tegyük a hűtőszekrénybe 12-24 órára.
  4. Készítsük el a megfelelő parazsat. Tegyük a grillrácsot 8-10 cm magasra a parázs fölé, majd készítsük el a nyársakat.
  5. Húzzunk a nyársra felváltva a bepácolt pulykából, felkarikázott cukkiniből, 3-5 cm-es kockára vágott sárgadinnyéből, amíg el nem fogy minden alapanyag. Finoman, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk újra.
  6. Helyezzük a nyársakat a forró parázs fölé, majd néha átforgatva süssük aranybarnára kb. 10-13 perc alatt. 
  7. Fogyasszuk forrón!

Elkészítési tipp

Pulyka helyett csirkével is ugyanúgy működik a recept.

Elektromos grillen, vagy akár serpenyőben is elkészíthetjük.

Köretnek salátát, vagy akár grillezett kukoricát fogyaszthatunk hozzá.