„Csak tojást kell rá ütnöd Fiam” Carbonara spaghetti

Nagy tévedés, hogy a carbonara spaghetti tejszínben úszkál! A szénégetők nem tejszínnel készítették, hanem a sajtos-szalonnás tojás áll össze isteni mártássá, ami bevonja a tésztát. Tökéletes vacsora lehet a gyerekeknek a hétvégi vizit után.

Elő- és elkészítési idő

5 + 25 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~624 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 50 dkg spaghetti
  • 6 tojás
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 12 dkg parmezán sajt    

Elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük.
  2. A fokhagymát ráreszeljük, 1 percig pirítjuk, majd a lángról félrehúzzuk a serpenyőt.
  3. A tésztának sós vizet forralunk, majd kifőzzük benne.
  4. A tojást felverjük, megszórjuk sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot.
  5. A szalonnára öntjük a tojást, hozzáadjuk a kifőtt tésztát és alaposan elkeverjük. A sajtos tojásból gyönyörű mártás lesz, ami bevonja a tésztát.


Elkészítési tipp

A kifőtt tésztához 5 perc alatt elkészíthető a mártás, amit érdemes frissen készíteni.

Ha hosszabban szeretnénk eltartani, akkor a szalonna lepirítása után tejszínnel öntsük fel, így a tésztával összekeverve 1-2 napig eltartható hűtőben az étel.

Tálaláskor megszórhatjuk frissen vágott petrezselyemmel is.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Csak tojást kell rá ütnöd Fiam” Carbonara spaghetti

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük.
  2. A fokhagymát ráreszeljük, 1 percig pirítjuk, majd a lángról félrehúzzuk a serpenyőt.
  3. A tésztának sós vizet forralunk, majd kifőzzük benne.
  4. A tojást felverjük, megszórjuk sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot.
  5. A szalonnára öntjük a tojást, hozzáadjuk a kifőtt tésztát és alaposan elkeverjük. A sajtos tojásból gyönyörű mártás lesz, ami bevonja a tésztát.



Elkészítési tipp

A kifőtt tésztához 5 perc alatt elkészíthető a mártás, amit érdemes frissen készíteni.

Ha hosszabban szeretnénk eltartani, akkor a szalonna lepirítása után tejszínnel öntsük fel, így a tésztával összekeverve 1-2 napig eltartható hűtőben az étel.

Tálaláskor megszórhatjuk frissen vágott petrezselyemmel is.

Vénusz tipp

Pirítsuk a szalonnát kevés Vénusz étolajon, mert addig is könnyen odakap, amíg nem sül ki belőle a zsír.