Céklakrémes barnakenyér

A cékla és az édesköménymag olyan jó barátok, hogy kár lenne nem kipróbálni őket együtt. Ráadásul szuperegyszerű krémet készíthetünk belőlük reggelire vagy épp vacsorára. Vagy bármelyik étkezésre.

Elő- és elkészítési idő

30 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

6 fő

Kalória

210 Kcal

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 6 ek Vénusz+ Zabos kenőmargarin
  • 6 szelet barnakenyér
  • 4 db cékla
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk édesköménymag
  • 6 ek tökmag
  • csíra a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Főzzük puhára a céklákat és a fokhagymákat 35-40 perc alatt, héjastól. Ha megpuhult, folyó víz alatt pucoljuk meg őket, majd a céklát szeleteljük fel még melegen.
  2. Még langyosan tegyük a céklákat az aprítógépbe, adjunk hozzá két evőkanállal a Vénusz+ Zabos kenőmargarinból, majd pürésítsük krémes állagúvá!
  3. Sózzuk-borsozzuk, keverjük hozzá az édesköménymagot, a fokhagymát és a tökmagot is, majd pürésítsük tovább.
  4. Ha kész, hűtsük ki. 
  5. Vágjunk háromba egy szelet barnakenyeret, majd kenjük meg bőségesen a céklakrémmel!
  6. Tálaljuk csírával!

Elkészítési tipp

Ha szeretnénk kicsit csalni, használhatunk hozzá készre főzött céklát is!

Vénusz+ Zabos kenőmargarin

60% zsírtartalmú kenőmargarin. Az új Vénusz+ Zabos kenőmargarinban a zab selymes íze és a növényi olajok lágy keveréke találkozik. Tisztán növényi alapú, nem tartalmaz állati eredetű zsírt vagy bármilyen tejszármazékot, ezért laktózérzékenyek és tejfehérje-érzékenyek is bátran fogyaszthatják. A termék tartósítószer-mentes és vegánbarát.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

808 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Céklakrémes barnakenyér

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Főzzük puhára a céklákat és a fokhagymákat 35-40 perc alatt, héjastól. Ha megpuhult, folyó víz alatt pucoljuk meg őket, majd a céklát szeleteljük fel még melegen.
  2. Még langyosan tegyük a céklákat az aprítógépbe, adjunk hozzá két evőkanállal a Vénusz+ Zabos kenőmargarinból, majd pürésítsük krémes állagúvá!
  3. Sózzuk-borsozzuk, keverjük hozzá az édesköménymagot, a fokhagymát és a tökmagot is, majd pürésítsük tovább.
  4. Ha kész, hűtsük ki. 
  5. Vágjunk háromba egy szelet barnakenyeret, majd kenjük meg bőségesen a céklakrémmel!
  6. Tálaljuk csírával!

Elkészítési tipp

Ha szeretnénk kicsit csalni, használhatunk hozzá készre főzött céklát is!