891 db recept találat. Elértél a lista aljára.
A legőszibb zöldség sajttortában is működik, szaftos lesz tőle és a színe is teltebbé válik.
40p +140p
nehéz
12 szelet
450 Kcal
A kekszalaphoz:
A sajtkrémhez:
Melegítsük elő a sütőt 220 ºC-ra.
Negyedeljük el hosszában a sütőtököt, kaparjuk ki a magjait, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, és tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük 35-40 percet, amíg megsül, megpirul. Ha elkészült, húzzuk le a héját, majd hagyjuk kihűlni és utána daraboljuk fel.
Konyhai robotgépben zúzzuk össze a kekszet (például zabkekszet) a Vénusz Sütőmargarinnal és az őrölt fahéjjal.
Egy kapcsos tortaformát zárjunk össze, majd tekerjük körbe 3-4-szer hőálló folpackkal, hogy teljesen zárjuk és egyben kibéleljük a forma alját. Kenjünk ki finoman Vénusz Sütőmargarinnal a belsejét, terítsük el benne a kekszréteget, majd egyengessük el.
Konyhai robotgéppel verjük fel a tojásokat a cukorral. Adjuk hozzá a mascarponét, majd a tejfölt és a sütőtököt, végül a reszelt gyömbért és a csipet sót is. Keverjük krémesre, majd öntsük a tortaformában a kekszrétegre.
Tegyük a tortát a tortaformában egy mélyebb tepsibe. Öntsük fel annyi forrásban lévő vízzel, hogy az 1-1,5 cm magasan álljon a tepsiben, majd óvatosan tegyük az egészet az előmelegített sütőbe. Így, vízfürdőben süssük a sajttortát 10 percig 220 ºC-on, majd csökkentsük a sütési hőmérsékletét 120 ºC-ra. Süssük további 120 percig, majd hagyjuk a sütőben kihűlni.
Fogyasztásig hűtsük hűtőszekrényben további 6-8 órán keresztül!
Natúr sajtkrémmel is nagyon finom. Ne nyitogassuk sütés közben a sütő ajtaját, mert elillan a gőz! Tálaljuk tejszínhabbal és dióval.
TOVÁBBI RECEPTEK |
891 db recept találat. Elértél a lista aljára.
Sikeres regisztráció