Sütőtökös sajttorta

A legőszibb zöldség sajttortában is működik, szaftos lesz tőle és a színe is teltebbé válik.

Elő- és elkészítési idő

40p +140p

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

12 szelet

Kalória

450 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A kekszalaphoz:


  • 160 g keksz
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 80 g Vénusz Sütőmargarin


A sajtkrémhez:


  • 700 g mascarpone
  • 120 g tejföl
  • 450 g sütőtök (sütve, héj nélkül)
  • 200 g cukor
  • 5 db tojás 
  • 1 cm-es darab gyömbér lereszelve
  • csipet só

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 ºC-ra.

  2. Negyedeljük el hosszában a sütőtököt, kaparjuk ki a magjait, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, és tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük 35-40 percet, amíg megsül, megpirul. Ha elkészült, húzzuk le a héját, majd hagyjuk kihűlni és utána daraboljuk fel.

  3. Konyhai robotgépben zúzzuk össze a kekszet (például zabkekszet) a Vénusz Sütőmargarinnal és az őrölt fahéjjal. 

  4. Egy kapcsos tortaformát zárjunk össze, majd tekerjük körbe 3-4-szer hőálló folpackkal, hogy teljesen zárjuk és egyben kibéleljük a forma alját. Kenjünk ki finoman Vénusz Sütőmargarinnal a belsejét, terítsük el benne a kekszréteget, majd egyengessük el. 

  5. Konyhai robotgéppel verjük fel a tojásokat a cukorral. Adjuk hozzá a mascarponét, majd a tejfölt és a sütőtököt, végül a reszelt gyömbért és a csipet sót is. Keverjük krémesre, majd öntsük a tortaformában a kekszrétegre.

  6. Tegyük a tortát a tortaformában egy mélyebb tepsibe. Öntsük fel annyi forrásban lévő vízzel, hogy az 1-1,5 cm magasan álljon a tepsiben, majd óvatosan tegyük az egészet az előmelegített sütőbe. Így, vízfürdőben süssük a sajttortát 10 percig 220 ºC-on, majd csökkentsük a sütési hőmérsékletét 120 ºC-ra. Süssük további 120 percig, majd hagyjuk a sütőben kihűlni. 

  7. Fogyasztásig hűtsük hűtőszekrényben további 6-8 órán keresztül!

Elkészítési tipp

Natúr sajtkrémmel is nagyon finom. Ne nyitogassuk sütés közben a sütő ajtaját, mert elillan a gőz! Tálaljuk tejszínhabbal és dióval.

Vénusz Vajízű Sütőmargarin

A Vénusz Vajízű Sütőmargarint elsősorban sütéshez, édes vagy sós sütemények készítéséhez, valamint azoknak a családoknak ajánljuk, akik a tradicionális ízeket és a növényi alapú termékeket kedvelik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Sütőtökös sajttorta

Hozzávalók

A kekszalaphoz:



A sajtkrémhez:



Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 ºC-ra.

  2. Negyedeljük el hosszában a sütőtököt, kaparjuk ki a magjait, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, és tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük 35-40 percet, amíg megsül, megpirul. Ha elkészült, húzzuk le a héját, majd hagyjuk kihűlni és utána daraboljuk fel.

  3. Konyhai robotgépben zúzzuk össze a kekszet (például zabkekszet) a Vénusz Sütőmargarinnal és az őrölt fahéjjal. 

  4. Egy kapcsos tortaformát zárjunk össze, majd tekerjük körbe 3-4-szer hőálló folpackkal, hogy teljesen zárjuk és egyben kibéleljük a forma alját. Kenjünk ki finoman Vénusz Sütőmargarinnal a belsejét, terítsük el benne a kekszréteget, majd egyengessük el. 

  5. Konyhai robotgéppel verjük fel a tojásokat a cukorral. Adjuk hozzá a mascarponét, majd a tejfölt és a sütőtököt, végül a reszelt gyömbért és a csipet sót is. Keverjük krémesre, majd öntsük a tortaformában a kekszrétegre.

  6. Tegyük a tortát a tortaformában egy mélyebb tepsibe. Öntsük fel annyi forrásban lévő vízzel, hogy az 1-1,5 cm magasan álljon a tepsiben, majd óvatosan tegyük az egészet az előmelegített sütőbe. Így, vízfürdőben süssük a sajttortát 10 percig 220 ºC-on, majd csökkentsük a sütési hőmérsékletét 120 ºC-ra. Süssük további 120 percig, majd hagyjuk a sütőben kihűlni. 

  7. Fogyasztásig hűtsük hűtőszekrényben további 6-8 órán keresztül!


Elkészítési tipp

Natúr sajtkrémmel is nagyon finom. Ne nyitogassuk sütés közben a sütő ajtaját, mert elillan a gőz! Tálaljuk tejszínhabbal és dióval.