Pirított csirkemell spenótos csicseriborsóval

Finom őszi komfort étel, sok zöldséggel és szaftos csirkével. Vacsorára és ebédre is szuper választás.

Elő- és elkészítési idő

40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

367 Kcal

Hozzávalók

  • 4 ek Vénusz 100% napraforgó-étolaj
  • 3 csirkemell
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 x 400 g csicseriborsó konzerv
  • 1 tk római kömény
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 kk fűszerpaprika
  • 200 g spenót
  • 4-6 szál újhagyma
  • bors

Elkészítés

  1. Öntsük le a levét a csicseriborsó konzervnek, és tegyük félre (a levét is).
  2. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Pirítsuk körbe 10-14 perc alatt az enyhén sózott csirkemelleket, amíg egyenletes pörzsréteget kapunk. Ha elkészült, vegyük ki a csirkemelleket a serpenyőből és tegyük félre.
  3. Vágjuk fel az újhagymát vékony karikákra, a fokhagymát vékony szeletekre. Adjuk mindkettőt a forró serpenyőbe, majd mielőtt odakapna, keverjük hozzá a csicseriborsót.
  4. Adjuk hozzá a fűszereket, majd gyakran keverve pirítsuk pár percig. Ha elkezdene odakapni, öntsük fel a csicseriborsó levével! Mindig adjunk hozzá annyit, hogy ne szárazon legyen. Sózzuk ízlés szerint.
  5. Szeleteljük fel a csirkét, majd tegyük vissza a serpenyőbe a csicseriborsó mellé.
  6. Süssük együtt 6-7 percig, majd adjuk hozzá a megmosott, leszárított spenótot. Gyakran kavarva pirítsuk további 3-4 percig, majd tálaljuk forrón a maradék újhagymával.

Elkészítési tipp

Ha egészben elősütjük a húst, majd pihentetés után szeleteljük, nem fog annyira kiszáradni, mint ha egyből apróra szelve sütnénk meg.

Nem muszáj konzerv csicserit használni: bőséges mennyiségű vízben egy éjszakára be kell áztatni, majd másfél-két óra alatt puhára tudjuk mi is főzni.

Inkább szaftos legyen a végére az étel, ne szárítsuk ki.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

813 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Pirított csirkemell spenótos csicseriborsóval

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Öntsük le a levét a csicseriborsó konzervnek, és tegyük félre (a levét is).
  2. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Pirítsuk körbe 10-14 perc alatt az enyhén sózott csirkemelleket, amíg egyenletes pörzsréteget kapunk. Ha elkészült, vegyük ki a csirkemelleket a serpenyőből és tegyük félre.
  3. Vágjuk fel az újhagymát vékony karikákra, a fokhagymát vékony szeletekre. Adjuk mindkettőt a forró serpenyőbe, majd mielőtt odakapna, keverjük hozzá a csicseriborsót.
  4. Adjuk hozzá a fűszereket, majd gyakran keverve pirítsuk pár percig. Ha elkezdene odakapni, öntsük fel a csicseriborsó levével! Mindig adjunk hozzá annyit, hogy ne szárazon legyen. Sózzuk ízlés szerint.
  5. Szeleteljük fel a csirkét, majd tegyük vissza a serpenyőbe a csicseriborsó mellé.
  6. Süssük együtt 6-7 percig, majd adjuk hozzá a megmosott, leszárított spenótot. Gyakran kavarva pirítsuk további 3-4 percig, majd tálaljuk forrón a maradék újhagymával.

Elkészítési tipp

Ha egészben elősütjük a húst, majd pihentetés után szeleteljük, nem fog annyira kiszáradni, mint ha egyből apróra szelve sütnénk meg.

Nem muszáj konzerv csicserit használni: bőséges mennyiségű vízben egy éjszakára be kell áztatni, majd másfél-két óra alatt puhára tudjuk mi is főzni.

Inkább szaftos legyen a végére az étel, ne szárítsuk ki.