Gong bao csirke

A legjobb téli hirtelensütős recept: elég csípős, de a szecsuáni bors miatt friss és ízlelőbimbó robbantó étel. Érdemes kipróbálni!

Elő- és elkészítési idő

10 + 25 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 910 Kcal

Allergének

Földimogyoró

Szója

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A húshoz:

  • 1 egész csirkemell filé
  • 2 ek keményítő
  • 4 cl szójaszósz
  • 4 cl rizsbor
  • 1 tk só
  • 4 ek Vénusz Paprikás olaj
  • 3 ek szecsuáni bors
  • 4-10 db arbol chili
  • 1 ujjnyi gyömbér
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 100 g zöldbab
  • 1 póréhagyma
  • 150 g földimogyoró


A mártáshoz:

  • 4 cl balzsamecet
  • 2 ek méz
  • 2 ek keményítő
  • 4 cl szójaszósz
  • 1 dl víz


A rizshez:


metélőhagyma a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Kezdjük a rizzsel: hevítsünk egy evőkanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajat magas falú fazékban. Futtassuk meg benne az átöblített és lecsepegtetett rizst, sózzuk meg, majd öntsük fel a vízzel. Fedjük le a fazekat, majd azonnal vegyük a legalacsonyabb lángra, kb. 18-20 perc múlva kész is a rizs.
  2. Daraboljuk fel a csirkemellet 2-3 cm-es kockákra. Forgassuk össze a keményítővel, rizsborral, szójaszósszal, sóval és hagyjuk állni 10 percet.
  3. Daraboljuk fel ollóval az arbol chilit, a magjait hagyjuk kipotyogni. A szecsuáni borsot zúzzuk össze mozsárban.
  4. Kis keverő edényben készítsünk mártást: a balzsamecetet, mézet, keményítőt szójaszószt és vizet keverjük csomómentesre.
  5. Mossuk meg a póréhagymát és a zöldbabot. Mindkettőt daraboljuk 2-3 cm-esre. A gyömbért és a fokhagymát pucoljuk meg, majd szeljük 2-3 cm-es kis hasábokra.
  6. Hevítsünk wokban, vagy nagy teflonserpenyőben Vénusz Chilis fűszerolajat. Adjuk hozzá a feldarabolt chilit, szecsuáni borsot és hevítsük 2-4 percig. Adjuk hozzá a bepácolt csirkét, majd nagy lángon, néha rázogatva a wokot vagy serpenyőt, hirtelen sütéssel, gyakran forgatva pirítsuk körbe 2-3 perc alatt. Adjuk hozzá a fokhagymát, a gyömbért, a zöldbabot és gyakran átforgatva süssük további 4-6 percig. 
  7. Adjuk a wokhoz a póréhagymát és földimogyorót is, majd további 2 perc sütés után öntsük fel a mártással. Főzzük készre 4-6 perc alatt, amíg a mártás besűrűsödik, és bevon minden hozzávalót. 
  8. Tálaljuk forrón a rizzsel és apróra vágott metélőhagymával.

Elkészítési tipp

Használjunk kevésbé erős chilit (arbol), aminek inkább illatos mint erős.

Daraboljunk minden hozzávalót ugyanakkorára.

Rizsbor helyett sherryt, vagy borecetet is használhatunk.

Vénusz Paprikás olaj

Finomított napraforgó-étolaj enyhén csípős csilipaprikás, paradicsomos és bazsalikomos fűszerezéssel.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

845 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Gong bao csirke

Hozzávalók

A húshoz:


A mártáshoz:


A rizshez:


metélőhagyma a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Kezdjük a rizzsel: hevítsünk egy evőkanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajat magas falú fazékban. Futtassuk meg benne az átöblített és lecsepegtetett rizst, sózzuk meg, majd öntsük fel a vízzel. Fedjük le a fazekat, majd azonnal vegyük a legalacsonyabb lángra, kb. 18-20 perc múlva kész is a rizs.
  2. Daraboljuk fel a csirkemellet 2-3 cm-es kockákra. Forgassuk össze a keményítővel, rizsborral, szójaszósszal, sóval és hagyjuk állni 10 percet.
  3. Daraboljuk fel ollóval az arbol chilit, a magjait hagyjuk kipotyogni. A szecsuáni borsot zúzzuk össze mozsárban.
  4. Kis keverő edényben készítsünk mártást: a balzsamecetet, mézet, keményítőt szójaszószt és vizet keverjük csomómentesre.
  5. Mossuk meg a póréhagymát és a zöldbabot. Mindkettőt daraboljuk 2-3 cm-esre. A gyömbért és a fokhagymát pucoljuk meg, majd szeljük 2-3 cm-es kis hasábokra.
  6. Hevítsünk wokban, vagy nagy teflonserpenyőben Vénusz Chilis fűszerolajat. Adjuk hozzá a feldarabolt chilit, szecsuáni borsot és hevítsük 2-4 percig. Adjuk hozzá a bepácolt csirkét, majd nagy lángon, néha rázogatva a wokot vagy serpenyőt, hirtelen sütéssel, gyakran forgatva pirítsuk körbe 2-3 perc alatt. Adjuk hozzá a fokhagymát, a gyömbért, a zöldbabot és gyakran átforgatva süssük további 4-6 percig. 
  7. Adjuk a wokhoz a póréhagymát és földimogyorót is, majd további 2 perc sütés után öntsük fel a mártással. Főzzük készre 4-6 perc alatt, amíg a mártás besűrűsödik, és bevon minden hozzávalót. 
  8. Tálaljuk forrón a rizzsel és apróra vágott metélőhagymával.

Elkészítési tipp

Használjunk kevésbé erős chilit (arbol), aminek inkább illatos mint erős.

Daraboljunk minden hozzávalót ugyanakkorára.

Rizsbor helyett sherryt, vagy borecetet is használhatunk.