Hummusz roppanós zöldségekkel, pitával

Örök klasszikus vendégváró, amit a végtelenségig lehet variálni! Ezúttal egy gyönyörű téli zöldségekkel gazdagított tálat készítettünk belőle. 

Elő- és elkészítési idő

15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

6 fő

Kalória

~ 400 Kcal

Allergének

Glutén

Szezámmag

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 0,6 dl Vénusz 100% napraforgó-étolaj
  • 2 konzerv csicseriborsó
  • 1 ek tahini
  • fokhagyma
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 kk római kömény
  • fél citrom leve
  • 250 g lilakáposzta
  • 1 gránátalma
  • 150 g edamame bab
  • só, bors
  • 60 g petrezselyem


  • 2-4 pita
  • 6-10 szár zeller

Elkészítés

  1. Vegyük elő a konyhai robotgépet, nyissuk ki a csicseriborsó konzerveket, majd öntsük az aprítóba, de a levét tegyük félre.
  2. Adjuk hozzá a Vénusz 100% napraforgó-étolajat, majd kezdjük el turmixolni. Pár perc után öntsünk hozzá a csicseriborsó levéből pár evőkanálnyit, sózzuk, borsozzuk. Keverjük bele a fűszereket is a megpucolt fokhagymával és a tahinivel! Folytassuk a turmixolást.
  3. Turmixoljuk addig, míg lágy krémet nem kapunk. Ha szükséges, öntsünk még hozzá több levet! Az a jó, ha krémes, már-már picit habos lesz az állaga! Ha kész, hűtőben pihentessük.
  4. Az edamame babot öblítsük át, majd forrásban lévő vízben főzzük puhára pár perc alatt. Ha elkészült, szűrjük le! 
  5. Vágjuk vékonyra a lilakáposztát, forrázzuk le szintén: így picit megpuhul, de mégsem veszít a roppanósságából.
  6. Ezután készüljünk elő a tálaláshoz: pirítsuk meg a keresztben elvágott pitákat. Mossuk meg, és töröljük szárazra a szárzellereket, majd vágjunk belőlük kb. 10 cm-es darabokat.
  7. A hummuszt vegyük elő a hűtőből, majd terítsük szét egy nagyobb átmérőjű lapos tálon. Szórjuk meg az edamame babokkal, a káposztával, majd szezámmaggal is. Végül díszítsük az apróra vágott petrezselyemmel is. Tálaljuk a pitákkal és a szárzellerrel.

Elkészítési tipp

Bármilyen téli zöldséget tehetünk mellé, amit szeretünk: például retket, főtt brokkolit vagy karfiolt.

Színezhetjük a hummuszt, ha egy főtt céklát is mellé turmixolunk.

Húsok mellé köretként is kiváló!

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

892 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Hummusz roppanós zöldségekkel, pitával

Hozzávalók


Elkészítés

  1. Vegyük elő a konyhai robotgépet, nyissuk ki a csicseriborsó konzerveket, majd öntsük az aprítóba, de a levét tegyük félre.
  2. Adjuk hozzá a Vénusz 100% napraforgó-étolajat, majd kezdjük el turmixolni. Pár perc után öntsünk hozzá a csicseriborsó levéből pár evőkanálnyit, sózzuk, borsozzuk. Keverjük bele a fűszereket is a megpucolt fokhagymával és a tahinivel! Folytassuk a turmixolást.
  3. Turmixoljuk addig, míg lágy krémet nem kapunk. Ha szükséges, öntsünk még hozzá több levet! Az a jó, ha krémes, már-már picit habos lesz az állaga! Ha kész, hűtőben pihentessük.
  4. Az edamame babot öblítsük át, majd forrásban lévő vízben főzzük puhára pár perc alatt. Ha elkészült, szűrjük le! 
  5. Vágjuk vékonyra a lilakáposztát, forrázzuk le szintén: így picit megpuhul, de mégsem veszít a roppanósságából.
  6. Ezután készüljünk elő a tálaláshoz: pirítsuk meg a keresztben elvágott pitákat. Mossuk meg, és töröljük szárazra a szárzellereket, majd vágjunk belőlük kb. 10 cm-es darabokat.
  7. A hummuszt vegyük elő a hűtőből, majd terítsük szét egy nagyobb átmérőjű lapos tálon. Szórjuk meg az edamame babokkal, a káposztával, majd szezámmaggal is. Végül díszítsük az apróra vágott petrezselyemmel is. Tálaljuk a pitákkal és a szárzellerrel.

Elkészítési tipp

Bármilyen téli zöldséget tehetünk mellé, amit szeretünk: például retket, főtt brokkolit vagy karfiolt.

Színezhetjük a hummuszt, ha egy főtt céklát is mellé turmixolunk.

Húsok mellé köretként is kiváló!