Korhelyleves

Egy klasszikus, ami mindig szuperül beválik a farsangi buli után! Készítsük el előre!

Elő- és elkészítési idő

70 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6-8 fő

Kalória

~ 460 Kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 100 g kolbász
  • 2 ek Vénusz Zöldfűszeres olaj
  • 2 közepes fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50-60 dkg darabolt, csontos nyúlhús (gerinc, comb)
  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 6 babérlevél
  • 1 tk lestyán
  • 3 dl tejföl
  • só, bors

Elkészítés

  1. Hevítsünk 2 evőkanálnyi Vénusz Zöldfűszeres olajat magas falú fazékban. Ha elég forró, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd a vékony karikákra vágott kolbászt is. Pirítsuk addig, amíg a hagyma kicsit megüvegesedik.
  2. Adjuk a feldarabolt, csontos nyúlhúst is a piruló hagymához. 
  3. Öblítsük át egyszer a savanyú káposztát, majd aprítsuk össze, és keverjük a fazékban a húshoz. Öntsük fel 1,6 liternyi vízzel, vagy alaplével.
  4. Dobjunk rá babérlevelet és pár egész borsot, majd lefedve főzzük egy órán keresztül, vagy amíg a hús megpuhul. Adjuk hozzá a lestyánt, és sózzuk ízlés szerint.
  5. Ha megpuhult a hús, szedjük ki a levesből, távolítsuk el a csontokról, majd tegyük vissza a levesbe.
  6. Hőkiegyenlítéssel adjuk a leveshez a tejfölt: nagy keverőedényben keverjük el a tejfölt, majd szedjünk hozzá a leves levéből 3-4 merőkanálnyit. Kanalanként mindig keverjük el egészen, majd öntsük vissza végül a levesbe.
  7. Forraljuk készre, majd tálaljuk forrón még egy kis tejföllel!

Elkészítési tipp

Adhatunk a leveshez a káposzta levéből is.

Nyúl helyett sertéshússal is elkészíthetjük.

Tálaláskor pár csepp citrommal tovább savanyíthatunk a levesen!

Vénusz Zöldfűszeres olaj

Finomított napraforgó-étolaj rozmaringos, oregánós és bazsalikomos fűszerezéssel.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

829 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Korhelyleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hevítsünk 2 evőkanálnyi Vénusz Zöldfűszeres olajat magas falú fazékban. Ha elég forró, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd a vékony karikákra vágott kolbászt is. Pirítsuk addig, amíg a hagyma kicsit megüvegesedik.
  2. Adjuk a feldarabolt, csontos nyúlhúst is a piruló hagymához. 
  3. Öblítsük át egyszer a savanyú káposztát, majd aprítsuk össze, és keverjük a fazékban a húshoz. Öntsük fel 1,6 liternyi vízzel, vagy alaplével.
  4. Dobjunk rá babérlevelet és pár egész borsot, majd lefedve főzzük egy órán keresztül, vagy amíg a hús megpuhul. Adjuk hozzá a lestyánt, és sózzuk ízlés szerint.
  5. Ha megpuhult a hús, szedjük ki a levesből, távolítsuk el a csontokról, majd tegyük vissza a levesbe.
  6. Hőkiegyenlítéssel adjuk a leveshez a tejfölt: nagy keverőedényben keverjük el a tejfölt, majd szedjünk hozzá a leves levéből 3-4 merőkanálnyit. Kanalanként mindig keverjük el egészen, majd öntsük vissza végül a levesbe.
  7. Forraljuk készre, majd tálaljuk forrón még egy kis tejföllel!

Elkészítési tipp

Adhatunk a leveshez a káposzta levéből is.

Nyúl helyett sertéshússal is elkészíthetjük.

Tálaláskor pár csepp citrommal tovább savanyíthatunk a levesen!