Tojásos-fetás tekercs

Tápláló, könnyű elkészíteni és szuperfinom reggeli a tortillába tekert tojás, fetával és a kedvenc zöldségeinkkel!

Elő- és elkészítési idő

10 + 10 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 fő

Kalória

~ 720 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsük el az omletteket a tekercshez: kettesével verjük fel a tojást, majd keverjünk hozzá apróra vágott aszalt paradicsomot, és finoman sózzuk meg.
  2. Hevítsünk egy nagy teflonserpenyőben kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajat, majd öntsük bele a felvert tojást. Mozgassuk körkörösen a serpenyőt, hogy elterítsük a tojást, majd süssük, amíg a teteje is kezd megszilárdulni. 
  3. Ekkor helyezzünk a serpenyőbe egy tányért, és gyors mozdulattal fordítsuk meg az egészet. Helyezzünk egy újabb tányért a tányérban lévő tojásra, majd fordítsuk meg újra. Most helyezzük újra a serpenyőt a második tányér fölé, és újra fordítsunk rajta egyet gyorsan, ekkor sikeresen egészben megfordítottuk az omlettet. Süssük további 4-5 percig, majd helyezzük tányérra, és ismételjük meg az egész műveletet a másik 2 tojással is.
  4. Helyezzük vágódeszkára a tortillát, majd kenjük meg ízlés szerint Vénusz+ Valódi Vajas kenőmargarinnal.
  5. Tegyük rá az omlettet egészben, hintsük meg morzsolt feta sajttal, megmosott, leszárított rukkolával és kevés újhagymával.
  6. Hajtsuk fel óvatosan a tortillát, hogy tekercset kapjunk.
  7. Csomagoljuk el, vagy fogyasszuk el rögtön a tortilla tekercseket.

Elkészítési tipp

Szélesebb lapátkanállal és rutinnal a 2 tányéros művelet nélkül is meg lehet egyben fordítani a tojást!

Rendesen becsomagolva remek tízórai vagy utazós szendvics lehet.

Ha bonyolult az omlett elkészítése, rántottát is készíthetünk helyette.

Vénusz+ Valódi Vajas

Margarin és vaj csökkentett zsírtartalmú keveréke. Zsírtartalom: 60% (növényi olajok és zsírok: 54%, tejzsír: 6%). A Vénusz+ Valódi Vajas keverékben a margarin krémessége és a vaj tradicionális zamata egyesül. A Vénusz+ Valódi Vajas már közvetlenül a hűtőből kivéve is nagyszerűen kenhető, és kiváló kelléke egy fenséges reggelinek. Különlegességével könnyedén tehet emlékezetessé minden reggelit.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

837 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Tojásos-fetás tekercs

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsük el az omletteket a tekercshez: kettesével verjük fel a tojást, majd keverjünk hozzá apróra vágott aszalt paradicsomot, és finoman sózzuk meg.
  2. Hevítsünk egy nagy teflonserpenyőben kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajat, majd öntsük bele a felvert tojást. Mozgassuk körkörösen a serpenyőt, hogy elterítsük a tojást, majd süssük, amíg a teteje is kezd megszilárdulni. 
  3. Ekkor helyezzünk a serpenyőbe egy tányért, és gyors mozdulattal fordítsuk meg az egészet. Helyezzünk egy újabb tányért a tányérban lévő tojásra, majd fordítsuk meg újra. Most helyezzük újra a serpenyőt a második tányér fölé, és újra fordítsunk rajta egyet gyorsan, ekkor sikeresen egészben megfordítottuk az omlettet. Süssük további 4-5 percig, majd helyezzük tányérra, és ismételjük meg az egész műveletet a másik 2 tojással is.
  4. Helyezzük vágódeszkára a tortillát, majd kenjük meg ízlés szerint Vénusz+ Valódi Vajas kenőmargarinnal.
  5. Tegyük rá az omlettet egészben, hintsük meg morzsolt feta sajttal, megmosott, leszárított rukkolával és kevés újhagymával.
  6. Hajtsuk fel óvatosan a tortillát, hogy tekercset kapjunk.
  7. Csomagoljuk el, vagy fogyasszuk el rögtön a tortilla tekercseket.

Elkészítési tipp

Szélesebb lapátkanállal és rutinnal a 2 tányéros művelet nélkül is meg lehet egyben fordítani a tojást!

Rendesen becsomagolva remek tízórai vagy utazós szendvics lehet.

Ha bonyolult az omlett elkészítése, rántottát is készíthetünk helyette.