„Anya csinálja a legjobbat” Káposztás kocka

A menzás káposztás kocka nem veszi fel a versenyt a házi készítésűvel. A titka a káposzta karamellizálása, erre hagyjunk elegendő időt. Napokig eláll dobozban, jól eltartható.

Elő- és elkészítési idő

5 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~460 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 60 dkg fehér káposzta
  • 4 ek Vénusz étolaj
  • 8 ek cukor
  • frissen őrölt bors
  • kevés víz
  • 50 dkg kockatészta

Elkészítés

  1. A káposzta külső leveleit leszedjük, torzsáját kivágjuk és lereszeljük.
  2. Egy nagy lábast előmelegítünk, beleöntjük az olajat és karamellizáljuk rajta a cukrot.
  3. Hozzáadjuk a káposztát, finoman sózzuk és felöntjük vízzel. Lefedve, néha megkeverve pároljuk, míg össze nem esik teljesen és karamell színe nem lesz. Alaposan megborsozzuk.
  4. A tésztát bő vízben kifőzzük, leszűrjük és a káposztával elkeverjük.


Elkészítési tipp

Fogyasztható édesen porcukorral leszórva is, ez esetben ne borsozzuk túl.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenység esetén készítsük gluténmentes tésztával.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

625 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Anya csinálja a legjobbat” Káposztás kocka

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposzta külső leveleit leszedjük, torzsáját kivágjuk és lereszeljük.
  2. Egy nagy lábast előmelegítünk, beleöntjük az olajat és karamellizáljuk rajta a cukrot.
  3. Hozzáadjuk a káposztát, finoman sózzuk és felöntjük vízzel. Lefedve, néha megkeverve pároljuk, míg össze nem esik teljesen és karamell színe nem lesz. Alaposan megborsozzuk.
  4. A tésztát bő vízben kifőzzük, leszűrjük és a káposztával elkeverjük.



Elkészítési tipp

Fogyasztható édesen porcukorral leszórva is, ez esetben ne borsozzuk túl.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenység esetén készítsük gluténmentes tésztával.

Vénusz tipp

Vénusz étolajjal a káposzta könnyen pirul.