„Anya csinálja a legjobbat” Káposztás kocka

A menzás káposztás kocka nem veszi fel a versenyt a házi készítésűvel. A titka a káposzta karamellizálása, erre hagyjunk elegendő időt. Napokig eláll dobozban, jól eltartható.

Elő- és elkészítési idő

5 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~460 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 60 dkg fehér káposzta
  • 4 ek Vénusz étolaj
  • 8 ek cukor
  • frissen őrölt bors
  • kevés víz
  • 50 dkg kockatészta

Elkészítés

  1. A káposzta külső leveleit leszedjük, torzsáját kivágjuk és lereszeljük.
  2. Egy nagy lábast előmelegítünk, beleöntjük az olajat és karamellizáljuk rajta a cukrot.
  3. Hozzáadjuk a káposztát, finoman sózzuk és felöntjük vízzel. Lefedve, néha megkeverve pároljuk, míg össze nem esik teljesen és karamell színe nem lesz. Alaposan megborsozzuk.
  4. A tésztát bő vízben kifőzzük, leszűrjük és a káposztával elkeverjük.


Elkészítési tipp

Fogyasztható édesen porcukorral leszórva is, ez esetben ne borsozzuk túl.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenység esetén készítsük gluténmentes tésztával.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Anya csinálja a legjobbat” Káposztás kocka

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposzta külső leveleit leszedjük, torzsáját kivágjuk és lereszeljük.
  2. Egy nagy lábast előmelegítünk, beleöntjük az olajat és karamellizáljuk rajta a cukrot.
  3. Hozzáadjuk a káposztát, finoman sózzuk és felöntjük vízzel. Lefedve, néha megkeverve pároljuk, míg össze nem esik teljesen és karamell színe nem lesz. Alaposan megborsozzuk.
  4. A tésztát bő vízben kifőzzük, leszűrjük és a káposztával elkeverjük.



Elkészítési tipp

Fogyasztható édesen porcukorral leszórva is, ez esetben ne borsozzuk túl.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenység esetén készítsük gluténmentes tésztával.

Vénusz tipp

Vénusz étolajjal a káposzta könnyen pirul.