Pulyka piláf

Édeskés, fűszeres és laktató: finom piláf a tavaszi hétvégékre!

Elő- és elkészítési idő

10 + 50 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 fő

Kalória

~ 620 Kcal

Allergének

Diófélék

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3 ek Vénusz 100% napraforgó-étolaj
  • 60 dkg pulykamell vagy comb
  • 2 kis fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk római kömény
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 kk őrölt koriander
  • 1 fél kk fahéj
  • 1 sűrített paradicsom konzerv (70g)
  • 2 közepes sárgarépa
  • 400 g rizs
  • 100 g pisztácia
  • 100 g mazsola
  • 50 g petrezselyem
  • 100 g mikrozöld / csíra
  • só, bors

Elkészítés

  1. Áztassuk be a mazsolát.
  2. Daraboljuk fel a pulykahúst 2 cm-es kockákra.
  3. Egy nagy serpenyőben futtassuk meg kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajon a felaprított hagymát. Adjuk hozzá a pulykahúst is, majd pirítsuk, amíg színt kap.
  4. Keverjük a felszeletelt fokhagymát és a meghámozott, lereszelt sárgarépát a pulykához. 
  5. Hintsük meg a húst és a zöldséget a fűszerekkel: pirospaprikával, római köménnyel, fahéjjal, őrölt korianderrel. Pirítsuk további 3-4 percig.
  6. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot. Öntsük le a levet a mazsoláról, majd keverjük azt is a többi hozzávalóhoz. 
  7. Keverjük a rizst is a piláfhoz, majd pirítsuk további 3-5 percig. Végül öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és főzzük készre 30 perc alatt.
  8. Közben mindig pótoljuk a vizet, amit a rizs magába szív, mindig legyen rajta annyi folyadék, hogy ne legyen száraz a piláf. Sózzuk ízlés szerint! Ha már majdnem megpuhult a rizs, keverjük hozzá a hámozott pisztáciát, és a megmosott, apróra vágott petrezselymet is. 
  9. Ha teljesen megpuhult a rizs, tálaljuk forrón a piláfot kevés mikrozölddel vagy csírával.

Elkészítési tipp

Maradék sült vagy főtt húsból is elkészíthetjük a piláfot.

Még finomabb, ha zöldség vagy hús alaplével főzzük.

Pisztácia helyett dió vagy mandula is nagyon finom lesz benne.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Pulyka piláf

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Áztassuk be a mazsolát.
  2. Daraboljuk fel a pulykahúst 2 cm-es kockákra.
  3. Egy nagy serpenyőben futtassuk meg kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajon a felaprított hagymát. Adjuk hozzá a pulykahúst is, majd pirítsuk, amíg színt kap.
  4. Keverjük a felszeletelt fokhagymát és a meghámozott, lereszelt sárgarépát a pulykához. 
  5. Hintsük meg a húst és a zöldséget a fűszerekkel: pirospaprikával, római köménnyel, fahéjjal, őrölt korianderrel. Pirítsuk további 3-4 percig.
  6. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot. Öntsük le a levet a mazsoláról, majd keverjük azt is a többi hozzávalóhoz. 
  7. Keverjük a rizst is a piláfhoz, majd pirítsuk további 3-5 percig. Végül öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és főzzük készre 30 perc alatt.
  8. Közben mindig pótoljuk a vizet, amit a rizs magába szív, mindig legyen rajta annyi folyadék, hogy ne legyen száraz a piláf. Sózzuk ízlés szerint! Ha már majdnem megpuhult a rizs, keverjük hozzá a hámozott pisztáciát, és a megmosott, apróra vágott petrezselymet is. 
  9. Ha teljesen megpuhult a rizs, tálaljuk forrón a piláfot kevés mikrozölddel vagy csírával.

Elkészítési tipp

Maradék sült vagy főtt húsból is elkészíthetjük a piláfot.

Még finomabb, ha zöldség vagy hús alaplével főzzük.

Pisztácia helyett dió vagy mandula is nagyon finom lesz benne.