6 perces tojásos szendvics savanyított lilahagymával

Annyira finom és laktató ez a reggeli, hogy akár ebédre és vacsorára is tökéletes választás.

Elő- és elkészítési idő

10+10+2 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~480 Kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4-8 db tojás
  • csipet só

  • 3 lilahagyma
  • 2 dl víz
  • 2 ek cukor
  • 1 dl almaecet
  • csipet só

  • 4x2 szelet pékáru
  • 4 adag Vénusz Omega kenőmargarin
  • 100 g borsószár
  • 100 g retekcsíra vagy borsócsíra

Elkészítés

  1. Forraljuk fel a vizet az almaecettel, a cukorral és a sóval. Hagyjuk hűlni pár percet. Pucoljuk meg a lilahagymát, és vágjuk vékony szeletekre. Tegyük befőttesüvegbe, majd öntsük le a még meleg ecetes vízzel. Tegyük hűtőszekrénybe, pár óra múlva használhatjuk is.
  2. Forraljunk bőséges mennyiségű vizet egy csipet sóval. Ha már forr a víz, tegyük közepes lángra, majd óvatosan eresszük bele kanál segítségével a megmosott tojásokat. Indítsuk el a stoppert, majd 6 perc elteltével szedjük ki a tojásokat. 
  3. Pucoljuk meg őket óvatosan.
  4. Készítsük el a szendvicset: kezdjük a kedvünk szerinti pékáruval, kenjük meg ízlés szerint Vénusz Omega kenőmargarinnal, halmozzunk rá lilahagymát, borsószárat, retekcsírát, majd helyezzük bele a tojást. Vágjuk ketté a tojást, és már kezdhetjük is a reggelit!

Elkészítési tipp

Akár előző nap már elkészíthetjük a tojásokat.

Tálaljuk sajttal a reggelit!

Tegyük 4-5 percre forró vízbe a tojást, mielőtt a forrásban lévő vízbe helyezzük, így nem fog megrepedni a héja a nagy hőmérséklet különbségtől.

Vénusz Omega

Háromnegyed-zsíros margarin. Zsírtartalom: 60% A Vénusz Omega kenőmargarin az Omega-3 és Omega-6 zsírsavak megfelelő arányával járul hozzá a szervezet számára esszenciális zsírsavak változatos étrendbe történő beépítéséhez. A Vénusz Omega margarinoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

911 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

6 perces tojásos szendvics savanyított lilahagymával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forraljuk fel a vizet az almaecettel, a cukorral és a sóval. Hagyjuk hűlni pár percet. Pucoljuk meg a lilahagymát, és vágjuk vékony szeletekre. Tegyük befőttesüvegbe, majd öntsük le a még meleg ecetes vízzel. Tegyük hűtőszekrénybe, pár óra múlva használhatjuk is.
  2. Forraljunk bőséges mennyiségű vizet egy csipet sóval. Ha már forr a víz, tegyük közepes lángra, majd óvatosan eresszük bele kanál segítségével a megmosott tojásokat. Indítsuk el a stoppert, majd 6 perc elteltével szedjük ki a tojásokat. 
  3. Pucoljuk meg őket óvatosan.
  4. Készítsük el a szendvicset: kezdjük a kedvünk szerinti pékáruval, kenjük meg ízlés szerint Vénusz Omega kenőmargarinnal, halmozzunk rá lilahagymát, borsószárat, retekcsírát, majd helyezzük bele a tojást. Vágjuk ketté a tojást, és már kezdhetjük is a reggelit!

Elkészítési tipp

Akár előző nap már elkészíthetjük a tojásokat.

Tálaljuk sajttal a reggelit!

Tegyük 4-5 percre forró vízbe a tojást, mielőtt a forrásban lévő vízbe helyezzük, így nem fog megrepedni a héja a nagy hőmérséklet különbségtől.