6 perces tojásos szendvics savanyított lilahagymával

Annyira finom és laktató ez a reggeli, hogy akár ebédre és vacsorára is tökéletes választás.

Elő- és elkészítési idő

10+10+2 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~480 Kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4-8 db tojás
  • csipet só

  • 3 lilahagyma
  • 2 dl víz
  • 2 ek cukor
  • 1 dl almaecet
  • csipet só

  • 4x2 szelet pékáru
  • 4 adag Vénusz+ Zabos kenőmargarin
  • 100 g borsószár
  • 100 g retekcsíra vagy borsócsíra

Elkészítés

  1. Forraljuk fel a vizet az almaecettel, a cukorral és a sóval. Hagyjuk hűlni pár percet. Pucoljuk meg a lilahagymát, és vágjuk vékony szeletekre. Tegyük befőttesüvegbe, majd öntsük le a még meleg ecetes vízzel. Tegyük hűtőszekrénybe, pár óra múlva használhatjuk is.
  2. Forraljunk bőséges mennyiségű vizet egy csipet sóval. Ha már forr a víz, tegyük közepes lángra, majd óvatosan eresszük bele kanál segítségével a megmosott tojásokat. Indítsuk el a stoppert, majd 6 perc elteltével szedjük ki a tojásokat. 
  3. Pucoljuk meg őket óvatosan.
  4. Készítsük el a szendvicset: kezdjük a kedvünk szerinti pékáruval, kenjük meg ízlés szerint Vénusz+ Zabos kenőmargarinnal, halmozzunk rá lilahagymát, borsószárat, retekcsírát, majd helyezzük bele a tojást. Vágjuk ketté a tojást, és már kezdhetjük is a reggelit!

Elkészítési tipp

Akár előző nap már elkészíthetjük a tojásokat.

Tálaljuk sajttal a reggelit!

Tegyük 4-5 percre forró vízbe a tojást, mielőtt a forrásban lévő vízbe helyezzük, így nem fog megrepedni a héja a nagy hőmérséklet különbségtől.

Vénusz+ Zabos kenőmargarin

60% zsírtartalmú kenőmargarin. Az új Vénusz+ Zabos kenőmargarinban a zab selymes íze és a növényi olajok lágy keveréke találkozik. Tisztán növényi alapú, nem tartalmaz állati eredetű zsírt vagy bármilyen tejszármazékot, ezért laktózérzékenyek és tejfehérje-érzékenyek is bátran fogyaszthatják. A termék tartósítószer-mentes és vegánbarát.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

837 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

6 perces tojásos szendvics savanyított lilahagymával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forraljuk fel a vizet az almaecettel, a cukorral és a sóval. Hagyjuk hűlni pár percet. Pucoljuk meg a lilahagymát, és vágjuk vékony szeletekre. Tegyük befőttesüvegbe, majd öntsük le a még meleg ecetes vízzel. Tegyük hűtőszekrénybe, pár óra múlva használhatjuk is.
  2. Forraljunk bőséges mennyiségű vizet egy csipet sóval. Ha már forr a víz, tegyük közepes lángra, majd óvatosan eresszük bele kanál segítségével a megmosott tojásokat. Indítsuk el a stoppert, majd 6 perc elteltével szedjük ki a tojásokat. 
  3. Pucoljuk meg őket óvatosan.
  4. Készítsük el a szendvicset: kezdjük a kedvünk szerinti pékáruval, kenjük meg ízlés szerint Vénusz+ Zabos kenőmargarinnal, halmozzunk rá lilahagymát, borsószárat, retekcsírát, majd helyezzük bele a tojást. Vágjuk ketté a tojást, és már kezdhetjük is a reggelit!

Elkészítési tipp

Akár előző nap már elkészíthetjük a tojásokat.

Tálaljuk sajttal a reggelit!

Tegyük 4-5 percre forró vízbe a tojást, mielőtt a forrásban lévő vízbe helyezzük, így nem fog megrepedni a héja a nagy hőmérséklet különbségtől.