Krumplis-kolbászos empanadas

Megéri beletenni az időt ebbe a finomságba akkor is, ha vendégeket várunk, vagy ha csak bővíteni szeretnénk a repertoárunkat.

Elő- és elkészítési idő

10 + 40 + 30 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

6 fő

Kalória

~720 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

  • 3 dl tejföl
  • 1 csokor koriander

Elkészítés

  1. Nagy keverőedényben keverjük össze a lisztet, a felkockázott Vénusz Sütőmargarint, a tojást és a tojássárgáját egy csipet sóval. Kézzel gyúrjuk össze, közben adjunk hozzá kevés vizet. Tegyük belisztezett gyúródeszkára, majd gyúrjunk tésztát belőle. 
  2. Csomagoljuk folpackba, majd tegyük a tésztát hűtőszekrénybe legalább fél órára pihenni.
  3. Nagy serpenyőben, de kevés vízben pár perc alatt főzzük puhára a meghámozott és az apró kockákra feldarabolt krumplikat. Ha a víz elpárolgott, adjunk hozzá pár kanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajat, a feldarabolt kolbászt és vékonyra szelt fokhagymát. Adjuk hozzá az átöblített, feldarabolt kapribogyót is.
  4. Keverjük gyakran, hogy ne kapjon oda, majd adjuk hozzá a megmosott, apróra vágott petrezselymet is. Sózzuk ízlés szerint.
  5. Belisztezett gyúródeszkán nyújtsuk 1-2 mm vastagságúra a hűtőből kivett tésztát. Szaggassunk belőle 10-12 cm átmérőjű köröket. Ha nincs ekkora szaggató formánk, egy kisebb tál is megteszi. Ha nem tudunk több kört szaggatni, gyúrjuk újra a tésztát, majd nyújtsuk ki, és szaggassuk ki újra. Folytassuk, amíg el nem fogy a tészta.
  6. Hevítsünk közepes méretű, magas falú edényben annyi Vénusz Sütőolajat, hogy egyszerre kényelmesen elmerüljön benne 2-3 empanadas.
  7. Tegyünk egy tésztakorong felére 1-2 kanálnyi krumplis kolbászos tölteléket, majd hajtsuk rá a másik felét is. Villával zárjuk le a tészta szélét. Ismételjük meg az összes koronggal.
  8. Egy apró tésztadarabbal teszteljük, hogy elég forró-e az olaj: ha elkezd pezsegni, feljön a tetejére és már sül is, akkor jó a hőmérséklet. 
  9. Tegyük a tésztabatyukat óvatosan a forró olajba, de egyszerre 2-3 darabnál ne többet, majd süssük őket aranybarnára 2-4 perc alatt. Sütés után csepegtessük le őket papírtörlőn.
  10. Mártogatáshoz keverjünk krémesre tejfölt apróra vágott korianderrel, és tálaljuk forrón az empanadast.

Elkészítési tipp

A mélysütéshez az olaj ideális hőmérséklete 170-180 ºC. Ha van maghőmérőnk, használjuk!

Kevés őrölt korianderrel, füstölt paprikával feldobhatjuk a krumplis-kolbászos tölteléket.

Bánjunk óvatosan a forró olajjal! Mindig legyen annyi helye a sülő batyuknak, hogy kényelmesen elférjenek. Ne süssünk egyszerre sokat! Használjunk magas falú edényt, hogy az olaj ne fröccsenjen ránk.

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Krumplis-kolbászos empanadas

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Elkészítés

  1. Nagy keverőedényben keverjük össze a lisztet, a felkockázott Vénusz Sütőmargarint, a tojást és a tojássárgáját egy csipet sóval. Kézzel gyúrjuk össze, közben adjunk hozzá kevés vizet. Tegyük belisztezett gyúródeszkára, majd gyúrjunk tésztát belőle. 
  2. Csomagoljuk folpackba, majd tegyük a tésztát hűtőszekrénybe legalább fél órára pihenni.
  3. Nagy serpenyőben, de kevés vízben pár perc alatt főzzük puhára a meghámozott és az apró kockákra feldarabolt krumplikat. Ha a víz elpárolgott, adjunk hozzá pár kanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajat, a feldarabolt kolbászt és vékonyra szelt fokhagymát. Adjuk hozzá az átöblített, feldarabolt kapribogyót is.
  4. Keverjük gyakran, hogy ne kapjon oda, majd adjuk hozzá a megmosott, apróra vágott petrezselymet is. Sózzuk ízlés szerint.
  5. Belisztezett gyúródeszkán nyújtsuk 1-2 mm vastagságúra a hűtőből kivett tésztát. Szaggassunk belőle 10-12 cm átmérőjű köröket. Ha nincs ekkora szaggató formánk, egy kisebb tál is megteszi. Ha nem tudunk több kört szaggatni, gyúrjuk újra a tésztát, majd nyújtsuk ki, és szaggassuk ki újra. Folytassuk, amíg el nem fogy a tészta.
  6. Hevítsünk közepes méretű, magas falú edényben annyi Vénusz Sütőolajat, hogy egyszerre kényelmesen elmerüljön benne 2-3 empanadas.
  7. Tegyünk egy tésztakorong felére 1-2 kanálnyi krumplis kolbászos tölteléket, majd hajtsuk rá a másik felét is. Villával zárjuk le a tészta szélét. Ismételjük meg az összes koronggal.
  8. Egy apró tésztadarabbal teszteljük, hogy elég forró-e az olaj: ha elkezd pezsegni, feljön a tetejére és már sül is, akkor jó a hőmérséklet. 
  9. Tegyük a tésztabatyukat óvatosan a forró olajba, de egyszerre 2-3 darabnál ne többet, majd süssük őket aranybarnára 2-4 perc alatt. Sütés után csepegtessük le őket papírtörlőn.
  10. Mártogatáshoz keverjünk krémesre tejfölt apróra vágott korianderrel, és tálaljuk forrón az empanadast.

Elkészítési tipp

A mélysütéshez az olaj ideális hőmérséklete 170-180 ºC. Ha van maghőmérőnk, használjuk!

Kevés őrölt korianderrel, füstölt paprikával feldobhatjuk a krumplis-kolbászos tölteléket.

Bánjunk óvatosan a forró olajjal! Mindig legyen annyi helye a sülő batyuknak, hogy kényelmesen elférjenek. Ne süssünk egyszerre sokat! Használjunk magas falú edényt, hogy az olaj ne fröccsenjen ránk.