Borsós-baconös szendvics

Végre itt a borsószezon: jöhetnek a krémek, amik feldobják a reggelit!

Elő- és elkészítési idő

15 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~360 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 200 ºC-ra előmelegített sütőben süssük ropogósra a bacont sütőpapírral bélelt tepsiben 8-10 perc alatt. 
  2. Főzzük puhára enyhén sós vízben a borsót közepes méretű edényben, majd szűrjük le, és hagyjuk kihűlni. 
  3. Tegyük aprítógépbe a Vénusz+ Magvas Kenőmargarinnal, és pürésítsük darabosabb állagú krémmé.
  4. Állítsuk össze a szendvicseket: halmozzuk a kenyérszeletre a borsókrémet, majd tegyük rá a ropogósra sült bacont és reszelt kecskesajtot. Hintsük meg apróra vágott kápia paprikával!

Elkészítési tipp

A borsó főzővizébe tegyünk 1 gerezd fokhagymát is!

Bacon helyett bármilyen szeletelt füstölt sonkát is használhatunk.

Készíthetünk mellé néhány főtt tojást, az is nagyon jól illik a borsóhoz!

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

832 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Borsós-baconös szendvics

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 200 ºC-ra előmelegített sütőben süssük ropogósra a bacont sütőpapírral bélelt tepsiben 8-10 perc alatt. 
  2. Főzzük puhára enyhén sós vízben a borsót közepes méretű edényben, majd szűrjük le, és hagyjuk kihűlni. 
  3. Tegyük aprítógépbe a Vénusz+ Magvas Kenőmargarinnal, és pürésítsük darabosabb állagú krémmé.
  4. Állítsuk össze a szendvicseket: halmozzuk a kenyérszeletre a borsókrémet, majd tegyük rá a ropogósra sült bacont és reszelt kecskesajtot. Hintsük meg apróra vágott kápia paprikával!

Elkészítési tipp

A borsó főzővizébe tegyünk 1 gerezd fokhagymát is!

Bacon helyett bármilyen szeletelt füstölt sonkát is használhatunk.

Készíthetünk mellé néhány főtt tojást, az is nagyon jól illik a borsóhoz!