Nyári csirkekotlett káposztasalátával

Puha, omlós csirke a kotlett, amit a pác tesz igazán finommá. Hozzá édeskés-ropogós káposztasalátát ajánlunk a nyári grill partikhoz. 

Elő- és elkészítési idő

60 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

685 Kcal

Allergének

Mustár

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2-3 csirkemellfilé
  • 4 ek Vénusz Omega étolaj
  • 2 citrom leve
  • 2 tk só
  • 4 ág friss rozmaring
  • frissen őrölt bors

  • 1 kicsi lilakáposzta
  • 2 alma
  • 30 g kapribogyó
  • 3 szál újhagyma

  • 1 tojássárgája
  • 1 dl Vénusz Omega étolaj
  • 1 kk mustár
  • 1 tk cukor
  • 1 kk só
  • 1 dl tejföl

Elkészítés

  1. Vágjuk hosszában félbe a csirkemellfiléket, hogy két laposabb szeletet kapjunk. Tegyük mindet nagy keverőedénybe, majd forgassuk át alaposan a Vénusz Omega étolajjal, a citromok levével, a felaprított rozmaringgal, sóval, borssal. Tegyük hűtőszekrénybe, és hagyjuk egy órát pácolódni.
  2. Készítsük el a házi majonézt: magas falú keverőedényben keverjük ki a tojássárgáját a mustárral és a cukorral. Kezdjük cseppenként adagolva hozzáönteni az olajat, közben keverjük folyamatosan, hogy nehogy kicsapódjon. Ha az olaj elfogyott, és a majonéz összeállt, keverjük hozzá a tejfölt is. Sózzuk ízlés szerint.
  3. Mossuk meg a lilakáposztát, szedjük le a külső leveleit, majd vágjuk 4 cikkre. Távolítsuk el a torzsát, majd éles késsel vágjuk minél vékonyabb csíkokra. Keverjük hozzá a házi majonézhez.
  4. Hámozzuk meg az almákat, majd csumázzuk ki, és vágjuk vékony szeletekre. Keverjük a majonézes káposztához. Öblítsük át a kapribogyót, daraboljuk fel, majd forgassuk ezt is a salátához. 
  5. Hevítsünk fel egy teflonserpenyőt közepesnél erősebb hőfokon. Amint elég forró, helyezzük bele óvatosan a pácolt csirkemelleket. Süssük először csak az egyik oldalán 8-10 percig, amíg szinte teljesen kifehéredik a hús. Ha az alja már rendesen lepirult és láthatóan átsült, fordítsunk a szeleteken. További 1 perc sütés elég is lesz, és máris elkészült.
  6. Tálaljuk a húst a káposztasalátával és frissen darabolt újhagymával. 

Elkészítési tipp

Kerti grillen is süthetjük a csirkekotlettet!

Készítsük el előző nap a káposztasalátát, így jobban összeérnek az ízek.

Ha már lepirult a csirke egyik oldala, tehetünk egy fedőt is a serpenyőre, hogy gyorsabban párolódjon.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

845 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Nyári csirkekotlett káposztasalátával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk hosszában félbe a csirkemellfiléket, hogy két laposabb szeletet kapjunk. Tegyük mindet nagy keverőedénybe, majd forgassuk át alaposan a Vénusz Omega étolajjal, a citromok levével, a felaprított rozmaringgal, sóval, borssal. Tegyük hűtőszekrénybe, és hagyjuk egy órát pácolódni.
  2. Készítsük el a házi majonézt: magas falú keverőedényben keverjük ki a tojássárgáját a mustárral és a cukorral. Kezdjük cseppenként adagolva hozzáönteni az olajat, közben keverjük folyamatosan, hogy nehogy kicsapódjon. Ha az olaj elfogyott, és a majonéz összeállt, keverjük hozzá a tejfölt is. Sózzuk ízlés szerint.
  3. Mossuk meg a lilakáposztát, szedjük le a külső leveleit, majd vágjuk 4 cikkre. Távolítsuk el a torzsát, majd éles késsel vágjuk minél vékonyabb csíkokra. Keverjük hozzá a házi majonézhez.
  4. Hámozzuk meg az almákat, majd csumázzuk ki, és vágjuk vékony szeletekre. Keverjük a majonézes káposztához. Öblítsük át a kapribogyót, daraboljuk fel, majd forgassuk ezt is a salátához. 
  5. Hevítsünk fel egy teflonserpenyőt közepesnél erősebb hőfokon. Amint elég forró, helyezzük bele óvatosan a pácolt csirkemelleket. Süssük először csak az egyik oldalán 8-10 percig, amíg szinte teljesen kifehéredik a hús. Ha az alja már rendesen lepirult és láthatóan átsült, fordítsunk a szeleteken. További 1 perc sütés elég is lesz, és máris elkészült.
  6. Tálaljuk a húst a káposztasalátával és frissen darabolt újhagymával. 

Elkészítési tipp

Kerti grillen is süthetjük a csirkekotlettet!

Készítsük el előző nap a káposztasalátát, így jobban összeérnek az ízek.

Ha már lepirult a csirke egyik oldala, tehetünk egy fedőt is a serpenyőre, hogy gyorsabban párolódjon.