Bográcsos egytál curry

Ha már unjuk a magyar klasszikusokat, utazzunk Indiába ezzel a curryvel, amit csak még finomabbá tesz a füstös íz.

Elő- és elkészítési idő

20 + 90 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 fő

Kalória

~ 480 Kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 ek Vénusz D-vitamin étolaj
  • 6-7 db csirke felsőcomb filé
  • 4 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • ujjnyi gyömbér
  • 3 db padlizsán
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 tk római kömény
  • 1 ek garam masala
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 100 g sűrített paradicsom
  • 4 dl kókusztej
  • 300 g vöröslencse
  • 1 citrom leve
  • 80 g friss menta
  • 80 g friss koriander
  • só, bors
  • tejföl a tálaláshoz
  • chili a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Hevítsünk Vénusz D-vitamin étolajat a bográcsban. Adjuk hozzá a 2-3 cm-es kockákra darabolt csirke felsőcomb filét, majd néha átforgatva pirítsuk le.
  2. Adjuk a csirkéhez az apróra darabolt hagymát, fokhagymát és a lereszelt gyömbért is. Pirítsuk addig, amíg színt kapnak.
  3. Tegyük a 2 cm-es kockákra darabolt padlizsánt is a bográcsba. Gyakran kavarva és a bográcsot forgatva süssük, amíg össze nem esik.
  4. Hintsük meg az ételt az összes fűszerrel: az őrölt korianderrel, a római köménnyel, a garam masalával, fűszerpaprikával. Süssük további 4-7 percig, majd keverjük hozzá a sűrített paradicsomot, és a kókusztejet is. 
  5. Helyezzük magasabbra a bográcsot, hogy kisebb láng érje. Sózzuk ízlés szerint, majd néha kavarva főzzük 10 percig.
  6. Keverjük a bográcsba a vöröslencsét, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Főzzük 35-45 percig, amíg megpuhul a lencse! A vizet mindig pótoljuk, hogy inkább híg legyen a curry, mint sűrű. 
  7. Ha a lencse megpuhult, hintsük meg apróra vágott mentával, majd facsarjuk hozzá egy citrom levét. 
  8. Forraljuk újra, majd tálaljuk forrón friss korianderrel, krémesre kevert tejföllel és ízlés szerint egy kis chilivel.

Elkészítési tipp

Tűzhelyen, fazékban is elkészíthető.

Megpróbálhatjuk kedvünk szerinti curry keverékekkel is ízesíteni az ételt.

Vigyázzunk, hogy ne égjen oda! Inkább magasabban legyen a bogrács a láng fölött, főleg akkor, amikor már a vöröslencse is benne van.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

845 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Bográcsos egytál curry

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hevítsünk Vénusz D-vitamin étolajat a bográcsban. Adjuk hozzá a 2-3 cm-es kockákra darabolt csirke felsőcomb filét, majd néha átforgatva pirítsuk le.
  2. Adjuk a csirkéhez az apróra darabolt hagymát, fokhagymát és a lereszelt gyömbért is. Pirítsuk addig, amíg színt kapnak.
  3. Tegyük a 2 cm-es kockákra darabolt padlizsánt is a bográcsba. Gyakran kavarva és a bográcsot forgatva süssük, amíg össze nem esik.
  4. Hintsük meg az ételt az összes fűszerrel: az őrölt korianderrel, a római köménnyel, a garam masalával, fűszerpaprikával. Süssük további 4-7 percig, majd keverjük hozzá a sűrített paradicsomot, és a kókusztejet is. 
  5. Helyezzük magasabbra a bográcsot, hogy kisebb láng érje. Sózzuk ízlés szerint, majd néha kavarva főzzük 10 percig.
  6. Keverjük a bográcsba a vöröslencsét, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Főzzük 35-45 percig, amíg megpuhul a lencse! A vizet mindig pótoljuk, hogy inkább híg legyen a curry, mint sűrű. 
  7. Ha a lencse megpuhult, hintsük meg apróra vágott mentával, majd facsarjuk hozzá egy citrom levét. 
  8. Forraljuk újra, majd tálaljuk forrón friss korianderrel, krémesre kevert tejföllel és ízlés szerint egy kis chilivel.

Elkészítési tipp

Tűzhelyen, fazékban is elkészíthető.

Megpróbálhatjuk kedvünk szerinti curry keverékekkel is ízesíteni az ételt.

Vigyázzunk, hogy ne égjen oda! Inkább magasabban legyen a bogrács a láng fölött, főleg akkor, amikor már a vöröslencse is benne van.