Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

„Édes vasárnapok” Almás pite

Az almás pite minden gyerek kedvence. A vasárnapi ebéd méltó záróakkordja, a kollégisták sztársütije. Könnyen csomagolható és napokig frissen tartható.

Elő- és elkészítési idő

10 + 50 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 1247 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Töltelék:

  • 1,5-2 kg alma
  • 15 dkg cukor
  • 1 tk fahéj
  • 2 ek búzadara
  • 1 tojás sárgája kis vízzel fellazítva a kenéshez

Elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral, a cukorral, a sóval elkeverjük, belekockázzuk a margarint és összemorzsoljuk. Ezt végezhetjük kézzel vagy géppel is.
  2. A végén hozzádolgozzuk a tojást és 2 vagy 3 ek tejfölt segítségével összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk és hűtőszekrényben fél órát pihentetjük. 
  3. Míg a tészta pihen: az almákat meghámozzuk, majd almareszelőn lereszeljük az almahúst, a csutka kivételével. A reszelt almát a cukorral, fahéjjal 8-10 perc alatt összefőzzük. A cukor ez idő alatt megolvad és kicsit elpárolódik a leve is. 
  4. A tésztát a hűtőből kivesszük és kettéosztjuk. Lisztezett felületen 40X30 cm nagyságú (gáztepsi méretű) téglalapot nyújtunk belőle, amit a margarinnal kikent tepsi aljára fektetünk. Búzadarával megszórjuk és rásimítjuk az almás tölteléket. A másik lapot is kinyújtjuk, majd alaposan megszurkáljuk.
  5. Vízzel elkevert tojássárgájával megkenjük. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt, pirosodásig sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, kockákra vágjuk és porcukorral meghintve kínáljuk.

Elkészítési tipp

Az alma savanykás fajta legyen, így sokkal pikánsabb a végeredmény.

Cukor helyett használhatunk xilitet.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Édes vasárnapok” Almás pite

Hozzávalók

Töltelék:


Elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral, a cukorral, a sóval elkeverjük, belekockázzuk a margarint és összemorzsoljuk. Ezt végezhetjük kézzel vagy géppel is.
  2. A végén hozzádolgozzuk a tojást és 2 vagy 3 ek tejfölt segítségével összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk és hűtőszekrényben fél órát pihentetjük. 
  3. Míg a tészta pihen: az almákat meghámozzuk, majd almareszelőn lereszeljük az almahúst, a csutka kivételével. A reszelt almát a cukorral, fahéjjal 8-10 perc alatt összefőzzük. A cukor ez idő alatt megolvad és kicsit elpárolódik a leve is. 
  4. A tésztát a hűtőből kivesszük és kettéosztjuk. Lisztezett felületen 40X30 cm nagyságú (gáztepsi méretű) téglalapot nyújtunk belőle, amit a margarinnal kikent tepsi aljára fektetünk. Búzadarával megszórjuk és rásimítjuk az almás tölteléket. A másik lapot is kinyújtjuk, majd alaposan megszurkáljuk.
  5. Vízzel elkevert tojássárgájával megkenjük. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt, pirosodásig sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, kockákra vágjuk és porcukorral meghintve kínáljuk.


Elkészítési tipp

Az alma savanykás fajta legyen, így sokkal pikánsabb a végeredmény.

Cukor helyett használhatunk xilitet.

Vénusz tipp

Ha Vénusz Valódi Vajjal sütéshez margarint használunk az egész konyhát belengi majd a vajas süti illata .