Tökéletes szalmakrumpli chipotle majonézzel

Bátran állíthatjuk, hogy megéri elkészíteni a szalmakrumplit, mert akár még önálló fogásként is megállja a helyét, ha jól bánunk a burgonyával!

Elő- és elkészítési idő

120 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 990 Kcal

Allergének

Mustár

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg a krumplit, majd éles késsel vagy mandolinnal daraboljuk fel szalmaszál méretű hasábokra. 
  2. Forraljunk bőséges mennyiségű sós vizet, majd tegyünk bele 2 kanálnyi almaecetet. Helyezzük bele az apróra vágott krumplit, és főzzük addig, amíg újra forr a víz. Szűrjük és csepegtessük le. 
  3. Itassuk fel a felesleges vizet egy tiszta konyharuhával.
  4. Hevítsünk magas falú edényben bőséges mennyiségű Vénusz Sütőolajat. Helyezzünk bele óvatosan egy adag előfőzött krumplit, majd süssük addig, amíg minimálisan elkezd sárgulni. 
  5. Szedjük ki az edényből a szalmakrumplit, majd tegyük papírtörlőre, hogy lecsepegjen. Folytassuk, amíg el nem fogy a krumpli. Ha elkészült, zárjuk el az olaj alatt a lángot.
  6. Készítsünk házi majonézt, amíg szikkad a krumpli: egy nagy keverőedényben keverjük ki a tojássárgáját a mustárral és a cukorral. Kezdjük cseppenként adagolva hozzáönteni a Vénusz 100% napraforgó-étolajat, közben keverjük folyamatosan, hogy nehogy kicsapódjon. Ha már összeállt, facsarjuk bele a fél citrom levét, és keverjük hozzá a feldarabolt, ecetes chipotle paprikát. Sózzuk ízlés szerint.
  7. Hevítsük újra a Vénusz Sütőolajat. Ismételjük meg a krumpli sütését, de most süssük addig, amíg szép aranybarna lesz. Folytassuk, amíg el nem fogy a krumpli!
  8. Sütés után tegyük papírtörlőre, majd pár perc pihenés után sózzuk meg ízlés szerint az aranybarna szalmakrumplit. Tálaljuk forrón a chipotle majonézzel!

Elkészítési tipp

Ecetes konzerv chipotle híján chipotle paprika porral is elkészíthetjük a mártogatóst.

A legegyszerűbb verzióban ketchuppal is ehetjük.

Önálló fogásnak is nagyon finom, de természetesen süthetünk mellé halat vagy húst.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

837 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Tökéletes szalmakrumpli chipotle majonézzel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg a krumplit, majd éles késsel vagy mandolinnal daraboljuk fel szalmaszál méretű hasábokra. 
  2. Forraljunk bőséges mennyiségű sós vizet, majd tegyünk bele 2 kanálnyi almaecetet. Helyezzük bele az apróra vágott krumplit, és főzzük addig, amíg újra forr a víz. Szűrjük és csepegtessük le. 
  3. Itassuk fel a felesleges vizet egy tiszta konyharuhával.
  4. Hevítsünk magas falú edényben bőséges mennyiségű Vénusz Sütőolajat. Helyezzünk bele óvatosan egy adag előfőzött krumplit, majd süssük addig, amíg minimálisan elkezd sárgulni. 
  5. Szedjük ki az edényből a szalmakrumplit, majd tegyük papírtörlőre, hogy lecsepegjen. Folytassuk, amíg el nem fogy a krumpli. Ha elkészült, zárjuk el az olaj alatt a lángot.
  6. Készítsünk házi majonézt, amíg szikkad a krumpli: egy nagy keverőedényben keverjük ki a tojássárgáját a mustárral és a cukorral. Kezdjük cseppenként adagolva hozzáönteni a Vénusz 100% napraforgó-étolajat, közben keverjük folyamatosan, hogy nehogy kicsapódjon. Ha már összeállt, facsarjuk bele a fél citrom levét, és keverjük hozzá a feldarabolt, ecetes chipotle paprikát. Sózzuk ízlés szerint.
  7. Hevítsük újra a Vénusz Sütőolajat. Ismételjük meg a krumpli sütését, de most süssük addig, amíg szép aranybarna lesz. Folytassuk, amíg el nem fogy a krumpli!
  8. Sütés után tegyük papírtörlőre, majd pár perc pihenés után sózzuk meg ízlés szerint az aranybarna szalmakrumplit. Tálaljuk forrón a chipotle majonézzel!

Elkészítési tipp

Ecetes konzerv chipotle híján chipotle paprika porral is elkészíthetjük a mártogatóst.

A legegyszerűbb verzióban ketchuppal is ehetjük.

Önálló fogásnak is nagyon finom, de természetesen süthetünk mellé halat vagy húst.