Bácskai rizseshús

Ne becsüljük le a klasszikusainkat: a bácskai rizseshús egy csodálatos étel, ami ha pulykával készítjük, még finomabb lesz! 

Elő- és elkészítési idő

15 + 50 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 fő

Kalória

~ 550 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hevítsünk Vénusz 100% első préselésű napraforgó-étolajat magas falú fazékban. Adjuk hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát, majd ahogy egy kis színt kapnak, keverjük hozzá a 3-4 cm-es kockákra darabolt pulyka felsőcomb filét.
  2. Keverjük hozzá a fűszerpaprikát, majd a kicsumázott és apró kockára vágott paprikát, valamint a szintén apró kockára vágott paradicsomot is. Néha megkavarva, közepes lángon főzzük 10-15 percig, hogy összeessenek a zöldségek. Sózzuk ízlés szerint!
  3. Mossuk át a rizst, csepegtessük le, majd keverjük ezt is a húshoz és a zöldségekhez.
  4. Öntsük fel 750 ml vízzel vagy alaplével, majd fedjük le, és főzzük alacsony lángon 40 percig, vagy amíg puhára fő a rizs. Ha nagyon elpárologna a leve, akkor pótoljuk - inkább szaftos legyen, mint pergő és száraz.
  5. Ha elkészült, forgassuk össze apró kockákra vágott kovászos uborkával.
  6. Tálaljuk forrón, kevés friss petrezselyemmel.

Elkészítési tipp

Sertés combból vagy lapockából is elkészíthetjük.

Füstölt paprikával is nagyon finom lesz!

Inkább kerek szemű rizst válasszunk, mint hosszúkásat.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Bácskai rizseshús

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hevítsünk Vénusz 100% első préselésű napraforgó-étolajat magas falú fazékban. Adjuk hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát, majd ahogy egy kis színt kapnak, keverjük hozzá a 3-4 cm-es kockákra darabolt pulyka felsőcomb filét.
  2. Keverjük hozzá a fűszerpaprikát, majd a kicsumázott és apró kockára vágott paprikát, valamint a szintén apró kockára vágott paradicsomot is. Néha megkavarva, közepes lángon főzzük 10-15 percig, hogy összeessenek a zöldségek. Sózzuk ízlés szerint!
  3. Mossuk át a rizst, csepegtessük le, majd keverjük ezt is a húshoz és a zöldségekhez.
  4. Öntsük fel 750 ml vízzel vagy alaplével, majd fedjük le, és főzzük alacsony lángon 40 percig, vagy amíg puhára fő a rizs. Ha nagyon elpárologna a leve, akkor pótoljuk - inkább szaftos legyen, mint pergő és száraz.
  5. Ha elkészült, forgassuk össze apró kockákra vágott kovászos uborkával.
  6. Tálaljuk forrón, kevés friss petrezselyemmel.

Elkészítési tipp

Sertés combból vagy lapockából is elkészíthetjük.

Füstölt paprikával is nagyon finom lesz!

Inkább kerek szemű rizst válasszunk, mint hosszúkásat.