Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Kecskesajtos-fügés szélesmetélt

Használjuk ki az őszi ízeket, a füge és a kecskesajt csodás kombinációjából ezúttal egy tésztaétel készül.

Elő- és elkészítési idő

25 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 fő

Kalória

~ 810 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3 ek Vénusz D-vitamin étolaj
  • 220g tagliatelle
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 8 db füge
  • 100 g lágy kecskesajt
  • 4-6 szelet füstölt sonka
  • friss rozmaring
  • só, bors

Elkészítés

  1. Főzzünk készre bőséges mennyiségű sózott vízben 2 főre elegendő szélesmetéltet. Ha elkészült, szűrjük le.
  2. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kevés Vénusz D-vitamin étolajat, majd futtassuk meg benne a vékony szeletre szelt fokhagymát. Rögtön adjuk hozzá a félbevágott fügét, majd a vékonyra szelt füstölt sonkát is. Süssük 3-4 percig, amíg a füge kezd lepirulni, de ne hagyjuk még szétesni.
  3. Keverjük a sonkás fügéhez a tésztát, majd néha átrázva, forgatva süssük további 4-5 percig.
  4. Végül morzsoljuk a tésztához a lágy kecskesajtot, és forgassunk hozzá kevés friss rozmaringot is.
  5. Tálaljuk forrón, frissen őrölt borssal!

Elkészítési tipp

Más tésztával is elkészíthetjük.

Friss zsályával is nagyon finom!

Kecskesajtból akár keményet is használhatunk, ekkor reszeljük vékonyra.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Kecskesajtos-fügés szélesmetélt

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Főzzünk készre bőséges mennyiségű sózott vízben 2 főre elegendő szélesmetéltet. Ha elkészült, szűrjük le.
  2. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kevés Vénusz D-vitamin étolajat, majd futtassuk meg benne a vékony szeletre szelt fokhagymát. Rögtön adjuk hozzá a félbevágott fügét, majd a vékonyra szelt füstölt sonkát is. Süssük 3-4 percig, amíg a füge kezd lepirulni, de ne hagyjuk még szétesni.
  3. Keverjük a sonkás fügéhez a tésztát, majd néha átrázva, forgatva süssük további 4-5 percig.
  4. Végül morzsoljuk a tésztához a lágy kecskesajtot, és forgassunk hozzá kevés friss rozmaringot is.
  5. Tálaljuk forrón, frissen őrölt borssal!

Elkészítési tipp

Más tésztával is elkészíthetjük.

Friss zsályával is nagyon finom!

Kecskesajtból akár keményet is használhatunk, ekkor reszeljük vékonyra.